ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Advent Budapesten 2018.12.23.
Advent Budapesten városnézéssel és csokigyár látogatással
Időpont: 2018. december 23. vasárnap
Utazás: felső kategóriás autóbusszal            
Részvételi díj: 3.990 Ft/fő                 
A részvételi díj tartalmazza az utazás és az idegenvezetés költségét, nem tartalmazza a belépők árát.
Belépők: Az árak tájékoztató jellegűek.
Csokoládé Múzeum: felnőtt: 2.990 Ft/fő, gyerek 12 éves korig: 2.790 Ft/fő
Fakultatív:
Szent István Bazilika: Kincstár: felnőtt: 400 Ft/fő, diák: 300 Ft/fő
Kilátó: felnőtt: 500 Ft/fő, diák: 400 Ft/fő
Zsinagóga: felnőtt: 3.000 Ft/fő, diák: 2.000 Ft/fő
 
Indulás 10 órakor a székesfehérvári Skála parkolóból, majd folyamatos utazás után érkezünk Budapestre a Csokoládé Múzeumba.
Miután a kakaófát ábrázoló kapu kitárul és belépünk az épületbe, máris érezzük a kakaó fenséges illatát, majd a csokoládé szökőkútból meg is kóstolhatjuk az Istenek eledelét.
A Csokoládék terén megtekinthetjük a százéves csokoládékészítő és boltos eszközöket, régi nagy csokoládé gyárosok remekre sikerült termékeit és csomagolásait. Itt minden tárgynak megvan a maga története. Következő lépésként saját csokoládét készítünk, aztán forró csokoládéval a kezünkben beülünk a filmmúzeumba, hogy egy korabeli film segítségével, visszatekintsünk a csokoládé érdekes történetére. Közben nem csak szem és lélek kap táplálékot, kóstolók sora kapcsolódik a film történéseihez. A film után előadást hallgatunk a csokoládéról, kérdéseket tehetünk fel az előadónak. Befejezésképpen a Múzeum mintaboltjában kedvünkre válogathatunk a legfinomabb csokoládékból.
Miután mindenki bevásárolt a finom édességből, autóbuszos városnézéssel folytatjuk utunkat. Megtekintjük a Városligetet, a Hősök terét és az Andrássy utat.
Városliget Budapest egyik városrésze, egyben a második legnagyobb közparkja, a XIV. kerületben. Teljes területe 100 hektár (1 km²), ebből mintegy 81 hektár park, amiben kb. 6500 fa áll. A főváros kedvelt pihenőhelye és kulturális centruma, amiben vagy aminek határain számos nevezetesség, látványosság található, mint például a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Vajdahunyad vára, a Szépművészeti Múzeum vagy a Műcsarnok.
A Hősök tere az előtte fekvő Andrássy úttal együtt a Világörökség része, a Milleniumi Emlékmű otthona. A teret 1932-ben nevezték el „Hősök terének”, ekkor még virágágyások díszítették. 1937-ben kövezték le az eucharisztikus világkongresszus miatt. 
Az Andrássy út végén 1894-ben még egy Ybl Miklós által tervezett ivókút állt. A Gloriette nevű építmény egy 2,5 méter magas, hatszögletű, balluszteres korláttal keretezett terasz volt, aminek a közepén egy zászlótartó rúd állt és két oldalról lépcső vezetett fel. 1895-ben megszületett a döntés, hogy a Gloriette helyén egy millenniumi emlékművet, egy Nemzeti pantheont kell építeni. Wekerle Sándor miniszterelnök Zala György szobrászt és Schickedanz Albert építészt bízta meg a feladattal. A két oszlopcsarnok később készült el és a királyszobrokat csak 1905 és 1911 között készítették és helyezték el bennük. Eredetileg 14 magyar uralkodó szobra állt az emlékműben.
A tér gyakorta volt helyszíne tömeges rendezvényeknek, valamint számos tüntetésnek és politikai nagygyűlésnek. 1989. június 16-án itt volt Nagy Imre és mártírtársai újratemetés előtti felravatalozása. 1991augusztus 20-án Szent II. János Pál pápa szentmisét pontifikált a téren, amelyen kb. 200 000 ember vett részt. 2008 óta itt tartják évente a Nemzeti Vágtát.
Az Andrássy úton végig haladva megtekintjük a Kodály Köröndöt, elhaladunk a Terror Háza mellett, majd az Oktogon után a Magyar Állami Operaházat, vele szemben az egykori Állami Balettintézet épületét csodálhatjuk meg.
A Szent István Bazilikánál kiszállunk az autóbuszból, és gyalog folytatjuk utunkat a Vörösmarty térre, ahol már a forralt bor jellegzetes szegfűszeg illata fogad minket.
Szabad program keretén belül vásárlási lehetőség és nézelődés az adventi vásárban, vagy fakultatív múzeum látogatásként ajánljuk a Dohány utcai Zsinagóga megtekintését, mely innen kb. 10 perc sétára található.
Kora este (18 óra körül) átsétálunk a Bazilikához, ahol lehetőség van megtekinteni a templomot és az előtte található adventi vásárt. 
A budapesti Szent István Bazilika hazánk egyik legszebb, legjelentősebb egyházi és idegenforgalmi nevezetessége. Ennek oka egyrészt a névadó szent királyt, az ország államalapítóját megillettő tisztelet, a történelmi múlt, másrészt maga az épület műemléki és művészeti értéke. E templom építése érdekében az 1810-es években gyűjtés indult, a  munkálatokat azonban csak 1851. augusztus 14-én kezdték el, Hild József pesti választópolgár és építész az esztergomi és egri székesegyház alkotójának tervei szerint. A munkát haláláig, 1867. március 6-ig vezette. Pest város tanácsa a fontos épület további építész-tervező művezetését a kor elismert mesterére, számos fővárosi középület, köztük az Operaház alkotójára, Ybl Miklósra bízta, aki a befejezésig folytatta, de halála miatt az épületbelső és a képzőművészeti díszítő munkálatok már Kauser József irányításával készültetk el 1905-re. A Bazilika kupolájában körkilátó létesült, ahová mindeképp érdemes felmenni.
19 órakor autóbuszra szállunk és hazfelé indulunk, azonban amennyiben az időjárás engedni, napunk zárásaként felmegyünk a Citadellához és megtekintjük az esti fényben fürdő fővárost. Várható hazaérkezés Székesfehérvárra 20:30 óra körül.
 

Online utasbiztosítás