ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Advent a Schönbrunni kastélyban és a Hauswirth Csokoládébolt

ADVENT a Schönbrunni kastélyban – Hauswirth Csokoládébolt     BETELT!

Utazás: komfortos autóbusszal
Időpont: 2022. december 11. (vasárnap)
Részvételi díj: 14.000 Ft + utasbiztosítás 460 Ft + fejhallgató készülék 700 Ft + belépő 26 €
Útvonal: Székesfehérvár – Kittsee - Bécs – Székesfehérvár

6 óra: indulás Székesfehérvár, Skála Parkolóból. Folyamatos utazás, rövid technikai szünettel Ausztriába.

Első állomásunk a Kittseeben található Hauswirth Csokoládégyár, ahol megismerkedünk a csokoládégyártás folyamatával egy kis film segítségével, majd látogatást teszünk a gyárban és végül vásárlási lehetőség a mintaboltban, kedvezményes árakon. Belépődíj nincs!

Ezután a Schönbrunn-i kastélyhoz utazunk, ami a Habsburgok kedvelt nyári rezidenciája volt. A császári család tagjainak lakosztályai közül 40 terem látogatható, melyek bemutatják, hogyan élt Mária Terézia, illetve I. Ferenc József és Erzsébet császárné. (belépő magyar nyelvű audio- guide-dal: 26 €, 6-18 év: 22 €)  A barokk kastélyparkban tett közös séta során megtekintjük a szépséges szobrokat, kutakat és a Gloriette-t. Ezt követően elidőzünk a kastély előtt létesített hangulatos karácsonyi vásáron, ahol kézműves termékek, kézzel készített karácsonyi díszek és az elmaradhatatlan forralt bor vár ránk.

Kora délután autóbusszal Bécs belvárosába utazunk. Közös séta során idegenvezetőnkkel megcsodáljuk a gyönyörűen feldíszített, adventi hangulatú utcákat. Felkeressük többek között a császári család téli rezidenciáját, a Hofburg-ot, megcsodáljuk a Szent István-székesegyházat (Stephansdom) és a Graben fényeit. A közös séta a Városházánál fejeződik be, ahol szabad program keretében elvegyülhetünk az osztrák főváros legnagyobb karácsonyi vására, a Bécsi Adventi Varázslat forgatagában. A csodálatosan kivilágított neogótikus városháza előtt magasodó óriási karácsonyfa és hatalmas adventi koszorú minden bizonnyal ámulatba ejt, érdemes elsétálni a park mesés égőkkel feldíszített fái alatt is. A vásáron minden elképzelést felülmúló választékban találunk kézzel készített karácsonyfadíszeket, ajándéktárgyakat, édességeket és természetesen a forralt bor és a puncs számtalan különböző ízesítése közül is válogathatunk.

A késő-délutáni órákban indulás Magyarországra, érkezés 21 óra magasságában Székesfehérvárra, a Skála parkolóba.

Online utasbiztosítás