ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Baltikum és Szentpétervár
Oroszország, Körutazás Oroszországban
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busz
Időtartam:
Útazonosító:
158081
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás
1. nap: Budapest – Varsó
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás a Felvidéken át, rövid pihenőkkel a Varsó környékén található szállásra. Esti érkezés a szállodába.

2. nap: Varsó-Trakai-Vilnius
Reggeli után  folytatjuk utunkat  Vilniusba a Mazuri-tóvidéken keresztül, mely Lengyelország legnagyobb tórendszere. Útközben rövid megálló, felkeressük a három tó által közrefogott, keskeny földnyelven fekvő Trakai hangulatos városkáját. A vízre épült várossal szemben, a Galvé tó egyik szigetén büszkén magasodó, XIV. századi  gótikus vár lenyűgöző látványt nyújt. A romantikus kastély ma múzeumként működik, épületét egy kis hídon közelíthetjük meg. Trakai festői települése, Litvánia hajdani fővárosa színes házairól is ismert, ma az ország egyik legfontosabb látványossága, Litvánia gyöngyszeme. Továbbutazás a Vilnia és a Neris folyók találkozásánál fekvő litván fővárosba, Vilniusba. Gyalogos városnézés az Óvárosban. Vilnius részben ma is fallal övezett történelmi belvárosa a Világörökség része. Katolikus és ortodox érseki székhely, és itt található Kelet-Európa egyik legrégebbi egyeteme, amelyet 1579-ben Báthory István alapított. Felfedezzük ezt a csodálatos, hangulatos várost, majd az esti órákban a szálláshely elfoglalása.

3. nap: Vilnius-Keresztek hegye-Bauska-Riga
Reggeli után a gyönyörű fekvésű Litván főváros egyik legfontosabb nevezetességét a Péter-Pál katedrálist tekintjük meg, majd folytatjuk utunkat Riga-ba Lettország fővárosába. Útközben megálló a Siauliai városától 12 km-re található Keresztek hegyénél, a litván katolicizmus különleges emlékhelyénél, mely egyedülálló az egész világon. A 10 méter magas domb egy kora középkori földvár maradványa, ma 15.000 nagyobb és mintegy 40.000 kisebb kereszt áll itt, a lécekből összetákoltaktól a művészi mestermunkákig. A Keresztek hegye (Litván Golgota) évszázadok óta a litvánok egyik legerősebb nemzeti szimbóluma. Következő megállónk Bauska, ahol megtekintjük Litvánia barokk gyöngyszemét, a Rundale Kastélyt, melyet Rastelli a szentpétervári Téli Palota tervezője, építője tervezett. Séta a kastély kertben, majd utazás a Baltikum egyik legszebb és legnagyobb városában melynek óvárosa a Világörökség része. Érkezés a Balti tenger partján fekvő Rigába, Lettország fővárosába a késő délutáni órákban. Városnézés a lett fővárosban a legfontosabb látnivalók megtekintésével. Belvárosi séta a nyüzsgő főváros  macskaköves utcáin ahol megcsodálhatjuk a gyönyörű szecessziós épületeket, egykori kereskedőházakat is. A történelmi városközpontban a Városháza, a gótikus Szt. Péter templom és a dómtemplom, a Feketefejűek háza, a középkori vár és várfal, a Lőportorony és a Szabadság emlékmű lesznek legfontosabb látnivalóink. Esti érkezés a szállodába.

4. nap: Riga-Tallin
Reggeli után búcsú a rigai öböl partján fekvő fővárostól és folytatjuk utunkat Észtország irányába. Érkezés Tallinba a déli órákban. Városnézés Észtország fővárosában melynek történelmi belvárosa 1997 óta az UNESCO Világörökség része. Tallin a Finn-öböl festő partszakaszán található gyönyörű város, melynek történelme egészen a vaskorig nyúlik vissza, épségben megmaradt középkori belvárosa hangulatos utcácskáival egész Európában különleges látnivaló. Városnézésünk során megtekintjük a várat, vártornyot, Pravoszlav székesegyházat, Dómot, a gótikus városházát, a középkori patika múzeumot stb.

5. nap: Tallin-Szentpétervár
Reggeli után indulás Szentpétervár irányába. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A határátlépéstől függően késő délutáni érkezés Szentpétervárra. Rövid autóbuszos városnézés, majd a szálláshely elfoglalása az esti órákban.

6. nap: Szentpétervár
Autóbuszos és gyalogos városnézés a Néva parti metropoliszban, Oroszország második fővárosában.A romantikus, csatornákkal szabdalt cári város több mint 200 éven át Oroszország politikai és kulturális központja volt, lenyűgöző belvárosának köszönhetően, méltán érdemelte ki az Észak Velencéje elnevezést. Városnézésünk során a Nyevszkij, sugárút, Szt. Izsák Székesegyház, Palota tér, Téli Palota, Nagy Péter-lovasszobor, Admiralitás, a Vérző Megváltó temploma és a  város legrégebbi épülete a Néva torkolatának egyik kis szigetén álló Péter-Pál-erőd lesznek legfontosabb látnivalóink. Délután a Téli palotában és a hozzá tartozó impozáns cári épületekben található Ermitázs Múzeum egyedülálló gyűjteményét tekinthetik meg részletes tárlatvezetéssel (Ár: 12.900 Ft/fő*-jelentkezéskor fizetendő!). Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, ma a Világörökség része. Késő délután szabadprogram vagy fakultatív sétahajózási lehetőség a Néva folyón (Ár: 5.500 Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő).

7. nap: Pavlovszk-Puskin
Egész napos szabadprogram Szentpéterváron vagy fakultatív kirándulási lehetőség. Utazás a Szentpétervártól 26km-re fekvő Pavlovszkba mely II. Katalin és I. Pál kedvelt vadászterülete volt. A Szlavjanka-folyó partján épült pavlovszki palota egykor a cári család egyik legszebb rezidenciája volt. A palota épületegyüttesét és parkját Szentpétervár és környéke más műemlékeivel együtt 1990-ben felvették az UNESCO Világörökség listájára. 1777-ben Katalin császárnő Carszkoje Szelo-tól 4km-re, a Slavyanka folyó mellett, ezer hektár, erdőkkel borított földterületet ajándékozott fiának, Pál első gyermekének születése alkalmából. A klasszikus eleganciát képviselő palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, a palota és a város is Pavelről, a későbbi I. Pál cárról kapta nevét. Délután Puskinba, a Cári faluba (Carszkoje Szelo) látogatunk. A várost  1937-ben az orosz drámaíró tragikus halálának 100. évfordulója alkalmából nevezték át Puskin városra. Puskin  park- és palotaegyüttese valamint történelmi központja a Világörökség része, az orosz barokk egyik csúcsteljesítménye. A palota 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári rezidenciája, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. A  XVIII.  századi Jekatyerin palota szépsége elbűvölő, az orosz barokk gyöngyszeme. Három szintes épülete oszlopok, kupolák, és hófehér díszlépcsők kavalkádja. Nagyterme 1000 m2 alapterületével Európa legnagyobb és legelegánsabb gazdagon díszített báltermei közé tartozik. A palota másik leghíresebb és legszebb terme a legendás Borostyán terem. Az impozáns palotát márványszobrokkal, obelikszkekkel díszített gyönyörű park öleli körül. Visszautazás Szentpétervárra a késő délután órákban (A fakultatív kirándulás ára: 29.900 Ft/fő*-részletes tárlatvezetéssel belépővel!-jelentkezéskor fizetendő). Este fakultatív program: hamisítatlan hangulatú zenés folklór est tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában (Ár: 11.900 Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő).

8. nap: Petrodvorec-Riga
Reggeli után búcsú a cárok városától, a Szentpétervár környéki látnivalók közül az egyik leghíresebb és leglátogatottabb palota lesz az úticélunk, mely a Világörökség része. Az orosz uralkodók Szentpétervár körüli nyári rezidenciái közül első helyen kell említeni a tengerparti, barokk stílusú, 16 m magas természetes teraszra emelt Peterhofot, melyet elképesztő pompával rendeztek be. A palota nagyszerűségét Francesco Rastrellinek köszönheti aki a szentpétervári Téli Palota épületét is tervezte. A petrodvoreci nyári palota a körülötte elterülő szobrokkal, szökőkutakkal díszített több szintből álló csodálatos parkkal lenyűgöző látványt nyújt. A Nagy Péter által építtetett „orosz Versailles” pompás épületegyüttese a Bolshoi Kaskad a Nagy vízlépcső fölött emelkedik. Ez a világ egyik legnagyobb, a parknak pedig a leghíresebb szökőkútja, az északi homlokzattól a tengeri csatornáig nyúlik 64 különböző szökőkutat, 200 szobrot, domborműveket és egyéb dekorációkat foglalva magában. Látogatásunk után továbbutazás a Riga melletti szállásra.

9. nap: Kaunas-Varsó
Délelőtt folyamán rövid városnézés Litvánia második legnagyobb városában, a két világháború közötti időszak litván fővárosában, Kaunasban. A XII. században alapított Kaunas az ország két legnagyobb folyójának a Nemunasnak és a Nerisnek az összefolyásánál található. Látogatás a hangulatos történelmi városközpontban ahol a Városháza tér, a „Fehér Hattyú” elnevezéssel is ismertté vált Városháza épülete, a Katedrális és a Vytautas templom lesznek legfontosabb látnivalóink. Búcsút intünk a csodálatos Baltikumnak és elindulunk hazafelé. Folyamatos utazás Varsóig, rövid pihenőkkel. Utazás Varsóba. Séta a bevárosban, a részben újjáépült óváros, a világörökség része. Szállás elfoglalása az esti órákban.

10. nap: Varsó - Krakkó - Budapest
Reggeli után folytatjuk utunkat megszakítva Krakkóban, ahol az óváros gyönyörű utcáin sétálva ismerkedünk a Világörökség által védett egykori koronázó várossal. Rövid  városnézésünk után továbbutazás Magyarországra, érkezés az esti órákban.

Ár információk
Utazás: autóbusszal Elhelyezés: *** szálloda Ellátás: reggeli

Részvételi díj: 209.900,- Ft/fő 
Félpanzió:
46.800,- Ft/fő Egyágyas felár: 75.000,- Ft/fő  Vízum: kb. 25.000,- Ft/fő
Biztosítás: 5.700,- Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5 %

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről
Kötelezően fizetendő Audio-guide 3.000,- Ft
Trakai vár – kb. 5 Eur
Vilnius Egyetem – kb. 2 Eur
Rundale Palace - kb. 5,5 Eur
Katedrális Riga – kb. 2.7 Eur
Katedrális Tallinn – 5 Eur
Városháza Tallin - 4 Eur
Izsák Székesegyháza - Szentpétervár - 15 Eur
Péter-Pál erőd - Szentpétervár - 8 Eur
Vérző Megváltó temploma - Szentpétervár - 10 Eur
Petrodvorec kert - 15 EUR

Szentpétervár regisztrációs díj: 5 EUR/fő - helyszínen fizetendő!

Jelentkezéskor fizetendő:
Ermitázs múzeum tárlatvezetéssel - 12.900,- Ft/fő
Pavlovszk + Puskin tárlatvezetéssel, belépővel - 29.900,- Ft/fő
Sétahajózás a Néva folyón - 5.500,- Ft/fő
Folklór est - 11.900,- Ft/fő

NAGYON FONTOS!
JELENTKEZÉSKOR AZ ÚTLEVÉL SZERINTI NEVET KELL MEGADNI!
(MÁSODIK KERESZTNÉV IS, HA VAN!)


Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik - videó vagy DVD, büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Vác - Központi pályaudvar-Toronyház 06:15

Szállás:
Varsó - Best Western Hotel Felix  vagy ehhez hasonló
Vilnius - Comfort Hotel vagy ehhez hasonló
Riga - Days hotel Riga vagy ehhez hasonló
Tallin - Metropole Hotel vagy ehhez hasonló
Szentpétervár - Hotel Baltia vagy ehhez hasonló
Riga - Days hotel Riga vagy ehhez hasonló
Varsó - Best Western Hotel Felix  vagy ehhez hasonló


Vízum:
Magyar állampolgároknak Oroszországba történő beutazás esetén érvényes vízummal kell rendelkezniük.

2012. július 15-től a Magyarországon működő az Oroszországi Föderáció konzuli képviseletei bevezetik az elektronikus formátumú vízumkérelmeket. A vízumkérelmek angolul vagy oroszul kitölthető formában kizárólag  a http://visa.kdmid.ru. speciális honlapunkról tölthetőek le. Egyúttal jelezni kívánjuk, hogy nem megfelelően vagy hiányosan kitöltött vízumkérelmeket  2012.07.15-e után nem áll módunkban elfogadni. Fentiekre tekintettel, a megjelölt dátumtól kezdve, az elektronikusan letölthető, új formátumú vízumkérelmeket kérjük használni.

Szükséges dokumentumok turista vízumhoz:
- 1 db fénykép, 3x4 cm-es szembe nézetű, sötétített szemüveg és fejfedő nélküli. Otthon kinyomtatott fénykép nem elfogadható. Csak hivatalos, fotó automata vagy fényképész által készített fényképet fogadják el. Csak fehér hátterű, színes fénykép csatolható a vízumhoz!
-  érvényes útlevél. Az útlevélben legalább két egymással szembe lévő üres oldalnak kell lennie. Az útlevélnek minimum 6 hónappal meg kell haladnia a vízum lejáratának idejét
- kitöltött vízumkérő(online kell kitölteni)!
- Betegség, baleset biztosítás a kinn tartózkodás idejére (banki biztosítás esetén igazolás szükséges, formájáról érdeklődjön az irodánkban)
- meghatalmazás
- Nem magyar állampolgárok esetében magyar lakcím kártya vagy tartózkodási engedély vagy munkáltatói igazolás szükséges!

Online utasbiztosítás