ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Moszkva és Szentpétervár 2021
Oroszország, Moszkva
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
Útazonosító:
168227
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Budapest – Moszkva

Elutazás menetrendszerinti repülőjárattal (átszállási lehetőséggel) Moszkvába, transzfer a szállodába. Menetrendtől függően autóbuszos városnézés keretében ismerkedünk az orosz fővárossal. Szállásunk 3 éjszakán át Moszkvában lesz.

2. nap: Moszkva – a metropolisz: Novogyevicsij Kolostor és a Kreml

Reggelinket elfogyasztva a Novogyevicsij kolostorhoz igyekszünk, mely a világörökség része. A kolostor-erőd Szmolenszk város 10 évvel korábbi visszafoglalásának évfordulójára épült, sokáig szinte a cárok udvari kolostorának számított és nagyon gazdag volt. Városnézésünket a Lomonoszov egyetem épületével folytatjuk, mely szintén a világörökség része, majd az ország szívével, fejedelmek, cárok és a mai államvezetés székhelyével, a Kremllel ismerkedünk (fakultatív). Központja a Székesegyházak tere, ahol a cári katedrálisok emelkednek. Az Uszpenszkij, Blagovescsenszkij és Arhangelszkij Székesegyházak – valamennyi olasz építészek keze munkája. Nagy Péter koráig temetkezési hely is volt. Az erődítmény zárt területén találhatóak a Cár-harang és a Nagy Kreml palota híres épületei. A Kreml a hajdani birodalmi hatalom és az ortodox egyház tökéletes egységének jelképe (világörökség része). A Kremlben ellátogatunk a Fegyvertárba (fakultatív), mely jelenleg kincstárként működik. Megtekintjük a Vaszilij Blazsennij székesegyházat, mely meghatározó képe a Vörös térnek. Szálláshelyünkre térünk vissza.

3. nap: Moszkva és Szergijev Poszad (150 km)

A reggelit követően a város felett magasodó osztankinói TV toronyba igyekszünk (megrendeléskor foglalni szükséges!), ahonnan gyönyörködünk a város panorámájában. Töltse szabadidejét az orosz fővárosban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív kirándulásra indulunk a Moszkva környéki Szergijev Poszad-ba, ahol a szmolenszki Istenanya Templomát, az orosz ortodox egyház szellemi központját láthatjuk. Délután folytatjuk ismerkedésünket a várossal: városnézésünk folyamán utazunk a különleges moszkvai metrón, melynek egy-egy állomása mintha földalatti palota lenne. Egyénileg ellátogathat a híres GUM áruházba a Vörös téren, kedvére vásárolhat. A napi programot követően szabadidő a városban. Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk a méltán világhírű orosz balett előadására (jegyek korlátozott számban). Fakultatív vacsoránk a szállodában fogyasztjuk el.

4. nap: Moszkva: Tretyakov képtár majd vonattal Szentpétervárra (750 km)

Reggelit követően helyi idegenvezető ismertet meg bennünket a világhírű alkotásokat őrző Tretyakov Képtárral. A múzeum gyűjteményében találhatók a legnagyobb orosz mesterek művei: Andrej Rubljov és Feofan Grek alkotásai. Városnézésünket folytatva helyi idegenvezető ismertet meg bennünket a világ egyik legnagyobb városával: a Szófia rakpart, Megváltó Krisztus székesegyház (mára Moszkva jelképévé vált). A délutáni órákban vonatra szállunk és búcsút veszünk az orosz fővárostól. Szentpétervárra Sapsan gyorsvonattal utazunk, élvezzük annak gyorsaságát és kényelmét. Szentpétervárra megérkezve a pályaudvarról a szállodába vezet utunk, ahol 4 éjszakán át lesz szálláshelyünk.

5. nap: Szentpétervár

Reggelinket elfogyasztva találkozunk helyi idegenvezetőnkkel és informatív városnézés keretében ismerkedünk a 110 szigetre épült várossal, melyet mintegy 700 híd köt össze. Különlegesen szép fekvésű város a Balti-tenger finn öblében, a Néva torkolatánál, jellegzetesen széles utcákkal, tág terekkel. Autóbuszos városnézés során láthatjuk a Nyevszkíj sugárutat, a Téli Palotát, az Izsák székesegyházat, az Admiralitás épületét és a Szent Péter-Pál katedrálist. Itt láthatjuk a történelemből ismert Auróra cirkálót és I. Péter híres lovas szobrát. Folytatjuk városnézésünket, mely során láthatjuk II. Sándor emlékmúzeumaként épült Vérző Megváltó templomot. A templom féldrágakő díszítése igazi remekmű!

6. nap: Szentpétervár: az Ermitázs

Reggeli a szállodában, majd kedvére sétálhat Szentpétervár belvárosában, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: a világ leghíresebb képzőművészeti gyűjteményét őrző Ermitázsba látogatunk (világörökség). A Téli Palotával egységes stílusban épült a Kis Ermitázs, a Régi Ermitázs és a Cári Színház. Az Ermitázs 125 termét foglalják el a nagy európai művészet remekei: Van Gogh, Michelangelo, Rubens, El Greco, Leonardo da Vinci, Raffaelo, Tiziano több, mint nyolcezer alkotás látható itt. Látogatást teszünk a Palota tér másik oldalán lévő Vezérkari épületben megrendezésre kerülő impresszionista kiállításon is! Ezt követően szabadidő a városközpontban, mely alatt egyénileg más oldaláról ismerheti meg e különös várost. Fakultatív ajánlatunk: késő este a Néva partjára érkezünk és hajóra szállunk. A hidak megnyitását ajánljuk a Néváról! A folyóról Szentpétervár egy másik arcát ismerheti meg, körpanorámaként élvezheti a kivilágított város látványát. A hidak megnyitása a nyári éjszakák csúcspontját jelenti, miközben a városban sétáló turisták és szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek, élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem végződik”…

7. nap: Szentpétervár – Petrodvorec és Puskin (100 km)

Reggelit követően töltse szabadidejét az orosz Velencében, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Tartson velünk Petrodvorecbe, mely I. Péter cári nyaralójából alakult ki, melyet egyedülálló módon közelítünk meg! A tenger felöl szárnyashajóval érkezünk a palota ’vízi bejáratához’! Páratlan panorámát nyújt a csodálatosan megkomponált park díszesen aranyló szökőkútjaival, mely I. Péter cár nyári rezidenciája volt a tengerpartra épített palota lépcsőjével, vízesésekkel és nagyszerű szobraival. A gyönyörű park, több száz szökőkúttal, ligetes sétányokkal kellemes időtöltés. Láthatjuk I. Péter cár magánszálláshelyeként szolgáló Monplaisir Palotát. Autóbusszal utazunk tovább II. Katalin kedvelt palotájához, az orosz „Versailles”-hoz, ahol világhírű festményeivel, gyönyörű szobraival, szökőkútjaival és a pompás Borostyán teremmel ismerkedünk meg. Szállodánkba visszatérve vacsorázunk, majd igény szerint készülődünk az esti programra. Fakultatív programot ajánlunk: jöjjön velünk egy tradicionális zenés folklór estre, nézze meg az orosz népviseletbe öltözött előadóművészeket, mulasson velünk! (apró étel falatok a fakultatív program árában). Szállodánkba térünk vissza.

8. nap: Szentpétervár – Budapest

Reggeli a szállodában, majd menetrendtől függően szabadidő és transzfer a repülőtérre. Hazautazás (átszállási lehetőséggel) Budapestre.

Ár információk

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. V.29., VII.25., VIII.21.


Részvételi díj (V.29.): 265.000 Ft
Részvételi díj (VII.25, VIII.21.): 248.500 Ft 
Repülőtéri illeték: kb. 65.000 Ft
Vízumdíj: kb. 15.000 Ft
1 ágyas felár (V.29): 92.500 Ft
1 ágyas felár (VII.25., VIII.21.): 72.000 Ft 
7x vacsora felár (szállodákban): 44.200 Ft


Utasbiztosítás (Classic): 5.600 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 7.280 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 9.200 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: menetrend szerinti repülővel, helyben vonattal és autóbusszal
Elhelyezés: 7 éjszaka szálloda***/****, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 7x reggeli


Fakultatív programok (10 főtől):
Orosz balett előadás:
42.000 Ft/55.000 Ft
Szergijev Poszad vezetéssel: 18.500 Ft + belépő
Ermitázs vezetéssel: 9.000 Ft + belépő
Kreml megtekintése vezetéssel: 9.500 Ft
Kreml Fegyvertár vezetéssel: 12.500 Ft
Petrodvorec szárnyashajóval: 25.000 Ft+belépő
Hidak megnyitása és hajózás a Néván: 15.000 Ft
Orosz folklór-show: 18.500 Ft
Osztankinoi tévétorony: 8.500 Ft (előre jelezni kell)


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 4600 RUB (alapprogram) + 4500 RUB (fakultatívok)
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 250 RUB + 41 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 25 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

15-24 fő esetén: 21.000 Ft/fő (V.29.)

15-24 fő esetén: 19.500 Ft/fő (VII.25., VIII.21.)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a repülőtéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást repülővel, helyben korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- program szerint 7 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- program szerint 7x reggelis ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- repülőtéri illetéket , mely összege minimálisan változhat az utazás indulásáig

- program szerint 7x vacsora ellátást

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk! 

Online utasbiztosítás