ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
London - Oxford - Stonehenge - autóbusszal 2021
Nagy-Britannia, London
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
168233
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Frankfurt környéke (1150 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapestről tovább uta­zunk Ausztrián és Németországon keresztül, pihenőkkel. Napközben fakultatív ebéd lehetőség autó­pálya melletti étteremben. Tranzit szállásunk Frankfurt környékén lesz.

2. nap: Frankfurt – Calais – Dover – Greenwich – London (830 km)

Megreggelizünk, majd a Brüsszel–Calais útvonalon indulunk tovább. Komppal kelünk át a La Manche csatornán. Angliába érve Dover ősi vára és a híres fehér sziklák látvá­nya fogad bennünket. Kent megye mesés tájain tovább utazva érjük el Greenwich-et, a londoniak ked­velt kirándulóhelyét. A Greenwich Park kilátóteraszáról elénk tárul egész London, sétánk során pedig láthatjuk a Királyi Tengerészeti Aka­démia, a Hajózási Múzeum és az Obszervatórium épületét, valamint Anna királynő palotáját (UNESCO Világörökségek). A keleti és nyu­gati féltekét elválasztó meridiánnál fotószünetet tartunk. Repülős uta­sainknak érkezés után transzfer a szállodába, majd csatlakoznak az autóbuszos csoporthoz. Szállásunk 4 éjszakán át Londonban vagy kör­nyékén lesz.

3. nap: Egész nap London

Reggeli után megkezdjük az is­merkedést a brit fővárossal. Beme­gyünk a közel 1000 éves Towerbe (UNESCO Világörökség): Fehér Torony, hollók, a koronaékszerek, a királynék rezidenciája és a vesztő­hely. Fényképszünet London egyik szimbólumánál, a Tower hídnál. Au­tóbusszal utazunk tovább a „Cityn” keresztül a Piccadillyre. Ezt köve­tően gyalogos városnézés követ­kezik: Trafalgar tér, Nelson szobor, a parlament épülete, Buckingham Palota, Downing Street, Westmins­ter apátság (kívülről). A városnézést követően szabadidő, melynek során felülhet a London Eye óriáskerékre, ellátogathat az ingyenes Nemzeti Galériába és egy valódi angol pubba.

4. nap: Windsor, Stonehenge és Salisbury (310 km)

Megreggelizünk, majd utunkat a Londonhoz közeli Windsorban kezdjük. A kisváros ékessége a királynő használatában álló, hatal­mas területű ősi kastély. Termei az 1992-es tűzvész óta megszépülve várják a látogatókat, a késő gótikus Szent György kápolna pedig az an­gol uralkodók egyik temetkezőhe­lye a XV. század óta. (A királynő ott tartózkodása esetén a kastély egyes részeinek látogatását korlátozhat­ják!) Windsor után utunk a dél-ang­liai Salisbury síkságon át vezet a több mint 4000 évesre becsült Sto­nehenge monumentális kövei közé (közelről történő megtekintését jelentkezéskor foglalni kell!). Kelet­kezése ma is talány – talán a régi idők varázslóinak kultikus szertar­tásai zajlottak itt, talán ősi naptár­ként működött. A napot az Agatha Christie krimik kisvárosi hangulatát idéző Salisburyben zárjuk, mely­nek 750 éves katedrálisa uralja a várost. Az építmény igazi remekmű, tornya Angliában a legmagasabb, káptalani gyűléstermében őrzik az angol parlamentarizmus alapokmá­nyát, az 1215-ben keletkezett Magna Chartát. A katedrálist övező kilenc hektáros zöld gyepen is végig sé­tálunk, mely mit sem változott az elmúlt évszázadok alatt. Estére londoni szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: London egyénileg vagy Blenheim kastély – Bourton-on-the-Water és Oxford kirándulásra hívjuk (280km)

Reggelit követően napját egyénileg tervezheti Londonban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Ezen a napon Londonból észak-nyu­gatra indulunk egész napos kirán­dulásra. Először az eklektikus Blenheim kastélyt tekintjük meg, mely kitűnő példája a 18. századi főúri palotáknak. Az angliai barokk építészet egyik remekműve mely a blindheimi csata emlékére épült. A gyönyörű barokk stílusú épület az egyetlen olyan vidéki - nem a királyi család tulajdonában álló - angliai kastély, mely az UNESCO Világörökség része! Anna királynő építette John Churchillnek (Marlborough első hercegének) a spanyol örökösödési háborúban elért sikereiért, később pedig itt született pedig a herceg fia, Winston Churchill is. Churchill imádta a kastélyt, felesége Clementine kezét is itt kérte meg ahol egy csodás rózsakertet is építtetett neki. Utunkat „Cotswolds Velencéjében” folytatjuk! A várost szerte-szét szabdaló vizet a Windrush folyócska szállítja, mely a faluban egy sekély patakká szelídül. A képeslapokra kívánkozó angol vidéki cottage-ok (vidéki házikók), a szivárvány minden színében pompázó virágoskertekkel és ablakokkal, kis kőhidakkal, hangulatos, romantikus utcácskákkal, a harsogó zöld környezet és a dimbes-dombos tájkép teszi idillikussá. Ezt a hamisítatlan, vidéki Angliát fedezzük most fel! Utunkat az ősi egyetemi városba, Oxfordba folytatjuk. „az álmodó tornyok városaként” aposztrofált Oxford leghíresebb látnivalóit vesszük sorra: sétá­lunk a II. Henrik alapította kollégiu­mi épületek között, megtekintjük az egyetemi könyvtárat és színházat, valamint az oxfordi Sóhajok Hídját, mely, a Hertford Kollégium épületeit kapcsolja össze. Az esti órákban érkezünk vissza a szállodába.

6. nap: London – Canterbury – Csalagút – Frankfurt környéke (790 km)

Reggeli a szálláshelyen. Repülős utasaink részére menetrendtől függően transzfer a londoni re­pülőtérre, hazautazás Budapestre. Autóbusszal Canterbury irányában hagyjuk el Londont. Útközben meg­pihenünk az anglikán egyház szék­helyén és megtekintjük a zarán­dokhelyként is tisztelt világhírű katedrálist (UNESCO Világörökség). Ezzel búcsúzunk Angliától, majd át­kelve a Folkestone és Calais közötti csatorna-alagúton továbbutazunk németországi szálláshelyünkre út­közben pihenőkkel.

7. nap: Frankfurt – Budapest – Szeged (960 km)

Reggeli a szállodában. Németor­szágon és Ausztrián keresztül uta­zunk hazafelé, az út során több pihenővel. Napközben fakultatív ebéd lehetőség autópálya melletti étteremben. Érkezés Budapestre az esti órákban, majd továbbutazás Szegedre.

  

Csatlakozhat körutazásunkhoz repülővel is! Érkezés a 2. napon a londoni repülőtérre, transzfer a szállodába. 3-5. napig a leírás szerinti autóbuszos programon vesznek részt, ill. a szállás, ellátás erre az időre vonatkozik! Visszafelé: Transzfer a repülőtérre a 6. napon, hazautazás Budapest/Liszt Ferenc repülőtérre. 

Ár információk

 

Árak és felárak (1 főre) 2021. VII.01., X.07.


Részvételi díj (VII.01., X.07., autóbusszal): 172.000 Ft 
Részvételi díj (VII.02., repülővel): 229.700 Ft 
Részvételi díj (X.08. repülővel): 226.500 Ft 
Repülőtéri illeték: kb. 45.000 Ft
1 ágyas felár autóbusszal: 56.500 Ft
1 ágyas felár repülővel: 41.000 Ft
4x vacsora felár (15 főtől, 2-5. napon): 30.500 Ft


Utasbiztosítás (BBP) busszal: 3.990 Ft
Utasbiztosítás (BBP) repülővel: 2.850 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal vagy repülős csatlakozással
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda*** 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x reggeli


Fakultatív programok (20 főtől):
Stonehenge belépőjegy:
10.500 Ft (Jelentkezéskor foglalni kell)
Blenheim kastély-Bourton-on-the-Water-Oxford: 9.500 Ft


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 105 GBP
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

25-34 fő esetén: 13.500 Ft/fő (autóbusszal)

25-34 fő esetén: 15.000 Ft/fő (repülővel)

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Tatabánya (pálya)-Győr-Hegyeshalom (határ) útvonalon vagy Londonban repülővel. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6x reggeli

- alap program szerinti programokat és városnézéseket

- magyar nyelvű idegenvezetést

- útlemondási biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- fakultatív vacsorát 4 alkalommal (2-5. napon)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Online utasbiztosítás