ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Skandináv fővárosok és a norvég fjordok - VÉGIG AUTÓBUSSZAL
Norvégia, Körutazás Norvégiában
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
223494
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

KOPPENHÁGA, STOCKHOLM, OSLO

RUGALMAS KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ VÁLASZTÁS!

Első „Skandináv fővárosok” körutazásunkat 30 évvel ezelőtt, 1989-ben indítottuk és büszkén állíthatjuk, a mai napig nehéz nála kedvezőbbet találni. Programunk 3 variációban foglalható - tetszés szerint választhatjuk ki a közlekedési eszközt. Mindegyik fővárosban 1-1 teljes napot töltünk, hogy legyen lehetőségünk megismerni a legfontosabb látnivalókat: a legnagyobb szobrászművészek alkotásait, mindhárom Városházát, és a királyi palotákat ill. várakat.


Utazás: légkondicionált autóbusszal, illetve Budapest – Hamburg és Oslo – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal.

Elhelyezés:
Németországban a tranzit során panzió / szálloda, Skandináviában *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Budapest – Bad Hersfeld (kb. 990 km)
Utazás Budapestről a Bécs – Linz – Nürnberg – Würzburg útvonalon, végig autópályán Bad Hersfeld környékére. Szállás.

2. nap: Bad Hersfeld – Hamburg – Koppenhága (kb. 690 km)
Irány a hamburgi repülőtér, ahol a repülős vendégek csatlakoznak a csoporthoz. (Ők a déli órákban indulnak Budapestről.) Forgalomtól függően a buszos vendégekkel rövid látogatást teszünk HAMBURG belvárosában. Kompátkelés a németországi Puttgardenből a dániai Rodbybe. Étkezési lehetőség a hajón. Szállás Koppenhága külvárosában.

3. nap: Koppenhága (kb. 100 km)
Ellátogatunk ROSKILDE-be, az egykori fővárosba, mely ezer éve a dán egyház központja, püspöki székhely, az uralkodóház temetkezési helyszíne és a Világörökség része. Városnézés KOPPENHÁGÁ-ban: megtekintjük a városházát, belépünk Christiansborgba, a királyi palotába, majd felkeressük a IV. Keresztély által épített Rosenborg kastélyt, a világ legnagyobb klasszicista szobrászának Berthel Thorwaldsen Múzeumát valamint a Márvány templomot. Az Amalienborg (kívülről) megtekintése után szabadtéri látnivalókkal zárjuk programunkat (Gefion-szökőkút, Kis Szirén stb.). Szállás Koppenhága külvárosában.

4. nap: Koppenhága – Stockholm (kb. 650 km)
Átkelés komppal Svédországba az Öresund-szoroson, Helsingör – Helsingborg útvonalon, közben egy pillantást vetünk Shakespeare Hamletjéből ismert Kronborg várára. A Jönköping és a Vättern-tó mentén érkezünk a svéd főváros központjába. Rövid szabadidő. Szállás Stockholm külvárosában.

5. nap: Stockholm (kb. 60 km)
Egész napos városnézés STOCKHOLM-ban, a svéd fővárosban: a városházával (Nobel-díj vacsora és ünnepség helyszíne) kezdünk, a Lovagok szigete, majd a kincstár és a királyi palota megtekintése után az őrségváltás következik. Délután látogatás a Millesgardenben, ahol a legnagyobb svéd szobrász Carl Milles alkotásait tekinthetjük meg. Természetesen programunkból nem maradhat ki a világhíres Vasa Múzeum sem. Szállás Stockholm külvárosában.

6. nap: Stockholm – Uppsala – Oslo (kb. 620 km)
Reggeli után előbb északra tartunk, UPPSALA-t, az egykori svéd fővárost keressük fel, mely ma az ország egyházi és oktatási központja. Továbbutazás Örebro – Karlstad – Vänern-tó útvonalon a norvég fővárosba. Szállás Oslo külvárosában.

7. nap: Oslo
Egész napos városnézés OSLO-ban, a harmadik skandináv fővárosban: a Fram Múzeum az északi- és déli-sarki utazásoknak, a Kon-Tiki Múzeum Heyerdahl felfedező emlékének, a Viking Hajók pedig a viking ősöknek állítanak emléket! A Néprajzi Múzeumot és a norvég királyok várát, az Akershust is felkeressük. A legfiatalabb városháza sem marad ki, s végül gyönyörködünk a panorámában, és a Vigeland szoborparkban is. Szállás Oslo külvárosában.

8. nap: Oslo – Sogne-fjord – Bergen környéke (kb. 530 km)
Utazás a Tyri-fjord mentén GOL-ba, kilátással a Hallingskarv hegyláncra. A Hemsedal-völgyön keresztül irány Laerdal, ahonnan fantasztikus mérnöki teljesítménynek köszönhetően átkelünk a hegyek alatt a világ leghosszabb alagútján! Érkezés a világ legnagyobb és legmélyebb fjordja címmel büszkélkedő Sogne-fjordhoz. Hajózás az Aurlands- és a Naroy-fjord között. Esti séta BERGEN-ben. Szállás Bergen központjában.

9. nap: Bergen – Oslo (kb. 520 km)
Ismerkedés BERGEN nevezetességeivel: hal- és virágpiac, Öreg kikötő, Hanza kereskedőházak stb. Délután az előző napi természeti csodáinak folytatásaként fjordok, fjellek, gleccserek, tavak és vízesések kísérik utunkat. A Hardanger-fjordon hídon kelünk át, amelyet 2013-ban adtak át a forgalomnak, s néhány méterrel még a híres San Franciscói Golden Gate hidat is túlszárnyalja. Az átkelés után hamarosan a Voringfoss vízesés látványa fogad bennünket, ahol rövid fotószünet. Továbbutazás tavak, patakok mentén a Hardanger-fennsíkon. Szállás Oslo külvárosában. Az elmúlt napok természeti szépségei, remélhetőleg több utasunkban megérleli a gondolatot, hogy Norvégiába érdemes visszatérni! Nekik is ajánljuk a „Nordkap” nagyszabású programot, valamint „Norvégia legszebb tájai” körutazásunkat.

10. nap: Oslo – Rostock környéke (kb. 850 km)
Korai reggeli után kettéválik a csoport. A repülős vendégek hazautaznak Osloból közvetlen járattal. Érkezés Budapestre a koradélutáni órákban, a menetrend függvényében. Autóbuszunk Göteborg – Malmö útvonalon halad. Nincs időnk a városokat felkeresni, zömmel autópályán haladunk, de vár ránk egy különleges élmény! Mégpedig az Öresund-híd, amelyet a múlt század végén építettek, 2000. július 1 óta köti össze Svédországot Dániával. Kompátkelés Gedser – Rostock között. Ismét a hajón lesz lehetőségünk vacsorázni. Szállás Rostock környékén.

11. nap: Rostock környéke – Budapest (kb. 1100 km)
Hazautazás Drezdát kikerülve, Prágán keresztül, Pozsony érintésével Budapestre. Érkezés az esti órákban.


UNESCO Világörökségek:
Dánia: Roskilde Székesegyház, Kronborg vára
Svédország: Drottningholm
Norvégia: Bergen városa, Naeroy-fjord

Ár információk
Részvételi díj VÉGIG AUTÓBUSSZAL: 299.900,- Ft
2019. július 28 – augusztus 7.
Egyágyas felár: 111.500,- Ft
Félpanziós felár (7 vacsora): 61.300,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek, a fülhallgató és a norvég hajókirándulás árát (kb. 300,- DKK; kb. 800,- SEK; kb. 900,- NOK) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!


A változtatás jogát fenntartjuk!

Online utasbiztosítás