ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Törökország - Kelet-Anatólia
Törökország, Körutazás Törökországban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
Útazonosító:
242593
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A Tigris és az Eufrátesz folyók közé, vagyis Mezopotámia felfedezésére indulunk Anatóliába, napkeletre. A kultúra bölcsője ez a hely, melyről mi magunk is meggyőződhetünk, mikor több ezer éves települések templomai, palotái, városfalai között sétálunk. Bibliai helyszínek, világörökségi emlékhelyek bizonyítják, hogy Anatóliában milyen bölcsességben, gazdagságban, szépségben éltek az emberek. 10 napos körutazásunkon felidéződnek a történelemkönyvekből megtanult ismeretek. 

Utazás: Budapest – Isztambul – Trabzon és Gaziantep – Isztambul – Budapest útvonalon repülővel, a körutazáson autóbusszal.
Elhelyezés: helyi besorolású *** / **** szállodák 2 ágyas, zuh./WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora).


1. nap: Budapest – Trabzon
Elutazás Budapestről Isztambulba, majd átszállás után a Fekete-tenger partján épült TRABZON-ba. A XIII. századi Ayasofya templom (gyönyörű mozaik és falfestmények) megtekintése után szállás elfoglalása. Vacsora, szállás Trabzonban.

2. nap: Sumela – Uzungöl – Hopa
Délelőtt kirándulás az 1.300 méteres magasságban épült SUMELA-i Szűz Mária kolostorhoz. Az erdős hegyvidéken a bizánci kor kezdete óta számos templomot, kolostort építettek az őskeresztények. Sumela különleges barlangtemplomát 406-ban alapították. Továbbutazás a Fekete-tenger partja mentén, útközben kitérővel a páratlan szépségű UZUNGÖL fennsíkon. Vacsora, szállás Hopa-ban.

3. nap: Tortum – Erzurum
Reggeli után utazás az UNESCO „Ember és bioszféra programjának” köszönhetően létrejött természetvédelmi területen, a Camili Bioszféra Rezervátumon keresztül. Rövid pihenő a TORTUM vízesésnél. Az 1.850 méteres magasságban épült ERZURUM a keleti vidék legnépesebb települése. Ismerkedés a város szeldzsuk kori nevezetességeivel: Kétminaretes medresz (egykori vallási iskola), Három kümbet (sírkápolnák), Ulu dzsámi. Vacsora, szállás Erzurumban.

4. nap: Ani – Dogubeyazit
Utazás Kars városa felé, majd az örmény határ melletti ANI-ba. A selyemút menti település a középkorban a királyság fővárosa, valamint kulturális és kereskedelmi központja volt. Ma csak a fallal körülvett középkori szellemvárost találjuk a határ közelében. Továbbutazás Dogubeyazit felé. A várostól északra esik Noé bárkájának feltételezett színhelye, az 5.137 m magas Ararát-hegy. Vacsora, szállás.

5. nap: Dogubeyazit – Van
Városnézés DOGUBEYAZIT-ban. Látogatás az Ishak Pasa palotában. Az egyedülálló fekvésű, összesen 366 szobás épületkomplexumot 99 évig építették. Sajnos nem őrizte meg teljes pompáját, de monumentalitása így is lenyűgöző. Továbbutazás Van városa felé. Rövid pihenő a Muradye-vízesésnél. Vacsora, szállás Vanban.

6. nap: Van – Akdamar-sziget (fakultatív kirándulás)
Séta VAN városában, amely i.e. XVII–VII. században Tuspa néven az Urartu királyságnak, a bibliai Ararátnak volt fővárosa. Ma a város a sárga-kék szemű macskáiról és a Loch Ness-hez hasonló tavi szörnyéről nevezetes. Kirándulás ÇAVUŞTEPE háromezer éves romjaihoz. Fakultatív hajókirándulás a Van-tavon található AKDAMAR-SZIGETRE. A X. században itt épült az örmény Szt. Kereszt-templom, melynek falait kígyók, oroszlánok, gazellák, illetve bibliai alakok (köztük Ádám és Éva, Dávid és Góliát) nagyszerű domborművei borítják. Vacsora, szállás Vanban.

7. nap: Hasankeyf – Mardin
Utazás a Van-tó partján HASANKEYF-be, a barlangvárosba. Rövid pihenő a Malabadi-hídnál. A Tigris folyó által kettészelt, többezer éves város főbb látnivalói: citadella (egykor bizánci fellegvár), Zeynel bey türbe, El-rizk dzsámi. Vacsora, szállás Mardinban.

8. nap: Mardin – Diyarbakir – Nemrut-hegy – Adiyaman
A reggeli órákban ismerkedés a mezopotámiai síkság ékességével, MARDIN nevezetességeivel. Az óváros mézszínű kőházai és a híres bazár jellegzetes teherhordó szamaraival Jeruzsálem óvárosára hasonlít. Látogatás a közelben fekvő MAR HANANIA (arabul: Deyrulzafaran) monostorban, a monofizita szír keresztények pátriárkájának IV. században épült székhelyén. Továbbutazás DIYARBAKIR-ba, melynek történelme az i.e. 3500-ig nyúlik vissza. A település kb. 6 km hosszú városfala a Kínai Nagy Fal után a második leghosszabb falként ismert és az ősi Hevsel kertekkel együtt 2015-től az UNESCO világörökség része. További látnivalói: Tízszemű-híd a Tigris folyón, Nagy dzsámi, valamint a még ma is viszonylag jó állapotban látható (349-ben) Constantinus által épített vár. Továbbutazás a NEMRUT-HEGY-re, melynek egyik 2.206 m magasan fekvő teraszán a XIX. században török és német régészek szenzációs emlékekre bukkantak (I. Antiokhosz uralkodó monumentális mauzóleuma, 4–5 m magas fejszobrok stb.). A szabadtéri emlékek megtekintése terepjárókon/kisbuszokon történő utazással lehetséges csak a meredek, hegyi út miatt. Kb. 500 m szakaszon további gyalogtúra is szükséges a feltárt emlékek eléréséhez. Vacsora, szállás Adiyamanban.

9. nap: Urfa – Göbekli Tepe – Harran
Délelőtt rövid pihenő az Eufrátesz folyóra épített, Atatürk nevét viselő vízerőműnél, amely a világ legnagyobb létesítményei közé tartozik. GÖBEKLI TEPE feltárt területe a majd 12 ezer évvel ezelőtti templom maradványai révén érdekes az utazók számára. Sokszor hasonlítják Stonehenge-hez, de az itt látható emlékek jóval korábbiak. Több tucat, 6 méteres mészkőoszlop nyúlik az ég irányába, némelyik súlya akár az 50 tonnát is elérheti. Városnézés URFA-ban: római kori vár, Halil Rahman dzsámi. Az Ószövetség szerint a mezopotámiai Úr városából származó Ábrahám próféta itt kapta meg Istentől az „Ígéret Földjét”. Továbbutazás HARRAN-ba, ahol a dél-itáliai trullikhoz hasonló, méhkas alakú házak jellemzik a települést. Vacsora szállás Urfában.

10. nap: Gaziantep – fakultatív hajókirándulás az Eufráteszen 
Utazás Gaziantepbe, kitérővel és fakultatív programlehetőséggel HALFETI-ben. Kb. 2 órás fakultatív hajókázás az Eufráteszen az elsüllyedt középkori város maradványaihoz, ahol még látszanak az asszír, görög, római múlttal rendelkező Rumkale várkomplexum maradványai. GAZIANTEP-ben a világ legnagyobb mozaik múzeuma címmel illetett Zeugma Múzeum megtekintése. A kiállításon láthatóak a ZEUGMA antikvárosban feltárt leletek. Vacsora, szállás Gaziantepben.

11. nap: Gaziantep – Budapest
Menetrendtől függően transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre isztambuli átszállás után.

 

UNESCO Világörökségek: Nemrut-hegy monumentális szobrai, Diyarbakir óvárosának falrendszere és az ősi Hevsel kertek

A repülő menetrendjének függvényében a programok módosulhatnak!

Ár információk

Teljes ár: 569.400,- Ft (500.400,- Ft + kb. 69.000,- Ft repülőtéri illeték és csomagdíj)

Egyágyas felár: 169.900,- Ft

Kedvezmény, szülőkkel együtt a 3. ágyon:
- 119.000,- Ft (6 – 12 éves között)
- 58.000,- Ft (12 éves kortól)

Fakultatív programok (min. 10 fő esetén):
- Akdamar-sziget, ebéddel: kb. 60,- €
- Hajókázás az Eufráteszen: kb. 60,- €
- Hajózás a Tigris folyón: kb. 25,- €

Belépőjegyek ára: kb. 30,- € (Helyszínen fizetendő!)

Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 2 % 
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 20,- € (Helyszínen fizetendő!)

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?torokorszag

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Online utasbiztosítás