ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Don Matteo nyomában Umbriában
Olaszország, Körutazás Olaszországban
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
267707
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

1.nap: Budapest-Rimini
Elutazás Budapestről. Szálláshely elfoglalása Rimini környékén az esti órákban. 

2.nap: Gubbio-Perugia
Délelőtt Don Matteo városa vár ránk. A régió egyik legősibb városába, a hegyoldalba épült Gubbióba kirándulunk. Városnézésünket Don Matteo templomával, a San Giovanni épületével kezdjük, majd a filmből ismert helyszíneket keressük fel: 'Piazza Grande', 'Palazzo dei Consoli' és a 'Via Piccardi', majd a 'Via Baldassini' következik. A középkori hangulatot idéző utcákon járva megtekintjük a város legfontosabb nevezetességeit. A monumentális Bazilika felkeresése felvonóval történik (jó idő esetén), ahol a város védőszentjének, Szent Ubaldonak legendájával is megismerkedünk. Délután városnézés Perugiában. Felkeressük a Maggiore szökőkutat, mely pazar márványintarzia berakásaival ékesíti a főteret, séta a kereskedő paloták és a Galleria Nazionale mentén, majd továbbutazás a szálláshelyre. Szállás Assisi közelében.

3.nap: Assisi-Spello-Foligno
Umbriai kirándulásunkat a 'Santa Maria degli Angeli' Bazilikában található 'Porziuncola' kápolna megtekintésével folytatjuk. Assisi városában a Bazilika épületében megtekintjük a Szent sírját, majd a Szent Klára templom látogatása következik. Rövid szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat Spello elbűvölő kisvárosába. Az Assisi és Foligno között fekvő meseszép kisváros az umbriai reneszánsz egyik jelentős megállója. Megtekintjük a 'Santa Maria Maggiore' templom épületét a híres 'Baglioni' kápolnával, ahol Pinturicchio freskóit csodálhatjuk meg. Utolsó megállónk Foligno, majd visszautazás a szállásra.

4.nap: Montefalco-Cascia-Roccaporena-Spoleto
Vár a szőlőültetvények, olajfaligetek között fekvő Montefalco városa, mely olívaolaj és bor termelése (Sagrantino) miatt is híres. Továbbutazunk Casciaba, ahol a Bazilikában láthatjuk a lehetetlenségek, a reménytelen ügyek védőszentjének, Szent Ritának a sírját is. Délután Roccaporenaban megtekintjük Szent Rita szülőházát is, majd a tartomány egyik legbájosabb városa Spoleto következik. Felkeressük a 'Santa Maria Assunta' Bazilika épületét, majd ismét Don Matteo nyomába szegődünk. Városnézésünkből nem maradhat ki a film szerinti Don Matteo templom, a 'Sant'Eufemia Bazilika' épülete sem, majd következik a  'Piazza Campello', a város legmagasabb pontja, ahonnan a völgyre nyíló panorámában gyönyörködhetünk. Látványos és izgalmas látnivaló lesz a 'Ponte delle Torri' hídja is, ahol Don Matteo is gyakran kerékpározott. Szálláshely elfoglalása Terni közelében.

5.nap: Orvieto-Lago di Bolsena-Cittá delle Pieve
Orvieto városába utazunk. Megtekintjük a 'San Brizio' kápolna falain 'Fra Angelico' és 'Luca Signorelli' freskóit, majd folytatjuk utunkat Bolsena városába. A Szent Krisztina templomban a Csodák kápolnáját keressük fel a "bolsenai csoda" története kapcsán, majd rövid séta a tóparton. Utazás 'Cittá delle Pieve' városába. Itt született Raffaello mestere Perugino is. Rövid séta a terrakotta épületek jellemezte belvárosban, érintve a 'Piazza del Plebiscito' teret és a Katedrálist. Esti érkezés Chianciano Terme városába.

6.nap: Montepulciano-Budapest
Montepulciano városából egy felejthetetlen toszkán képpel veszünk búcsút Itáliától. A panoráma lelátóról egészen a Trasimeno-tóig elláthatunk. Séta a Dóm téren, a kézművesek utcáján, majd rövid szabadidő után megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő éjszakai órákban.

Ár információk
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: SZLOVÉNIA, OLASZORSZÁG
 
Utazás: autóbusszal  Szállás: *** szálloda  Ellátás: reggeli
 
 Félpanzió: 28.000,- Ft/fő  Egyágyas felár: 35.000,- Ft/fő 
BBP Biztosítás: 3.420,- Ft/fő  Sztornó biztosítás: 2%
Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.700,-Ft/fő
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Gubbio / helyi idegenvezető  5 EUR
Gubbio / felvonó a Szt. Ubaldo Bazilikához  6 EUR
Perugia / minimetró 3 EUR
Spello / Baglioni kápolna  3 EUR
Roccaporena / helyi idegenvezető  2 EUR
Spoleto / helyi idegenvezető 5 EUR
Spoleto / Sant'Eufemia Bazilika 1 EUR
Orvieto / közlekedés 3 EUR
Orvieto / Dóm 5 EUR
Bolsena / Szt. Krisztina templom 5 EUR
 
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!
 
Utazás: emelt szintű autóbusszal DVD, büfé
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05:00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO  06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00
 
 
Online utasbiztosítás