ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Dél-India óriáskörút
India, Körutazás Indiában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
Útazonosító:
269726
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Maharashtra, Tamil Nadu, Kerala, Karnataka – varázslatos nevek, melyek különleges tájakat, csodálatos építészeti remekeket, az észak-indiaitól merőben eltérő életformát, a Dekkán-fennsík lenyűgözően gazdag történelmét, barátságos lakóit rejtik. Lépten-nyomon csodálkozhatunk a többezer éves kultúra lenyűgöző emlékeiben, többek közt Hampi-ban, a világhírű Ajanta sziklatemplomokban, valamint az Ellora barlangokban is! Az utunk második részében a gyorsan változó Bombay és Bangalore városában találkozunk az óriási kontrasztokkal.

Utazás: Budapest – Chennai és Bombay – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással, a körutazáson autóbusszal, hajóval, belföldi repülőjáratokkal.
Elhelyezés: kitűnő, ****/***** kategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Chennai (Madras)
Repülés Budapestről átszállással Chennai-ba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Madras
Érkezés a reggeli órákban CHENNAI-ba, India negyedik legnagyobb városába. Ismerkedés az ország egyik legrégebbi európai alapítású településével: Szt. Tamás katedrális, a Kormányzati Múzeum, Marine Beach tengerparti sétány és a gyarmati helyszínek. Ha a hatóságok engedik, akkor betekintést nyerhetünk a Kormányzati negyed látnivalóiba is. A legenda szerint „Hitetlen Tamás” misszionáriusként érkezett Indiába és itt halt mártírhalált. Szállás Mahabalipuramban.

3. nap: Kanchipuram – Mahabalipuram
Kirándulás KANCHIPURAM-ba. Az „Arany város” kb. 75 km-re található Madras-tól. Világhírűek az itt készült gyönyörű selyem szárik. A település egyike India hét szent városának, 150, napjainkban is működő templommal, amelyek közül megcsodáljuk a legszebbeket: Ekambareswara és Kailasnatha, illetve, ha időnk engedi, akkor még többet is (Vaikunta Perumal, Kamakshi Amman, Devarajaswami és Varadharaja templom). Visszatérünk a Bengáli öböl homokos partján fekvő MAHABALIPURAM-ba, ahol a leghíresebb látnivaló a VII. században épült Partmenti templom, az „Ardzsuna vezeklése” dombormű és a Páncsa Ratha épületegyüttes.‎ Szállás Mahabalipuramban.

4. nap: Pondicherry (Puducherry)
PONDICHERRY-t a „a Kelet francia Riviériájának” is szokták említeni. A portugálok, a hollandok, majd a dánok után végül a franciák vetették meg itt a lábukat, a megszilárduló és fölénybe kerülő brit hatalom által körülvéve az uralmuk egészen 1954-ig tartott. A számos gyarmati emlék mellett meglátogatjuk a Sri Aurobindo Asramot, hindu templomokat, illetve a roppant érdekes, utópisztikus kísérleti várost, Auroville-t. Szállás Pondicherry-ben.

5. nap: Chidambaram – Jayankondam – Thanjavur (Tanjore)
Délelőtt CHIDAMBARAM-ban megtekintjük a Chola-dinasztia idejéből fennmaradt Nataraja templomot, ahol élénk ceremóniát tekinthetünk meg. Délután Jayankondamban a szintén az ebben a korban épült Gangaikonda templomot csodálhatjuk meg. Ezután THANJAVUR-ba utazunk, Tamil Nadu tartomány „rizsescsészéjébe”, mely híres kézműiparáról is. Városnézés, a Shiva istennek szentelt, XI. századi dravida Brihadeeswarar káprázatos templomának a megtekintése. Piramis stílusú kapuja közel 70 métermagas, és egyetlen, 80 tonna súlyú gránitból van kifaragva. Szállás Thanjavur-ban.

6. nap: Thanjavur – Tiruchirapalli (Trichy) – Madurai
Utazás TIRUCHIRAPALLI-ba, ahol először az Amma Mandapába megyünk, ahol a szent folyó, a Kaveri aranyhomokos partján vesznek rituális fürdőt az emberek. Onnan a Srirangam-szigetre utazunk tovább, ahol belülről is megtekintjük a lélegzetelállítóan szép Ranganathasvami templomot, mely Dél-India hindu művészetének egyik ikonikus alkotása (Visnu szobor, „Srirangam lovaglása” stb.). Egy szoborkészítő műhelybe is ellátogatunk. Szállás Maduraiban.

7. nap: Madurai – Thekkady – Periyar Nemzeti Park
Reggel riksázás MADURAI-ban a gazdagon díszített Meenakshi templomhoz. Délelőtt utazás „Dél-India Kasmírján” keresztül THEKKADY-ba. Utunk sokféle fűszer-, kávé-, teaültetvény között, gyönyörű, hegyes vidéken át vezet. A Periyar Nemzeti Parkban ismerkedünk az indiai fűszerek kavalkádjával, amiket a helyi fűszerpiacon meg is vásárolhatunk. Este részt veszünk egy „kathakali” bemutatón, amely egy tradicionális helyi klasszikus táncelőadás. Szállás Periyarban.

8. nap: Alleppey (Álappuzsa) – Kerala lagúnái – Cochin
Korán reggel utazás ALLEPPEY-be, a Malabár-partra. Itt hajóra szállunk és irány a Kardamom hegyek és az Arab-tenger közti, 40 folyó formálta mesebeli lagúnák világa. Alleppey egy festőien szép tóparti városka, a Kelet Velencéjének is nevezik. Tradicionális hajón fedezzük fel a holtágak partján zajló életet, India egyik legvarázslatosabb vidékét. A hajókázás során ebéd, majd továbbutazás Cochinba. Itt halt meg Vasco da Gama, aki első európaiként jutott el tengeren Indiába. Ha időnk engedi, akkor este belevetjük magunkat a vásári forgatagba. Szállás Cochinban.

9. nap: Cochin – Bangalore (Bengaluru)
Délelőtt városnézés COCHIN óvárosában: a Szent Ferenc templom, a Holland Palota, amit valójában a portugálok építettek és amelyet egyikük sem használt, mert egy helyi uralkodó kormányzott innen, a tengerpart a kínai halászhálókkal, illetve séta a zsidó negyedben, Mattancherry-ben. A mai nap a búcsú és találkozás napja egyformán. A kiskörút résztvevői hazautaznak, a SZÍVE-LELKE program utasai este érkeznek Bangalore-ba. Délután repülés a modern India technológiai központjába, BANGALORE-ba. Szállás Bangalore-ban.

10. nap: Bangalore
Ma kényelmes napunk lesz. Az új utasok az időeltolódáshoz igazodnak, a régi utasok egy kicsit megpihennek. Városnézés Bangalore-ban, ahol felkeressük Tipu szultán palotáját, a Bika templomot és a Lal Bagh botanikus kertet. Vacsora, szállás Bangalore-ban.

11. nap: Bangalore – Mysore – Hassan
Ma viszont korán kelünk. Utazás, Tipu szultán korábbi erődjét, Srirangapatnát útba ejtve MYSORE-ba, ahol megtekintjük a maharadzsa palotáját, ami nemcsak, hogy az egyike a legnagyobbaknak, de rezidenciája és kertje kiváló példája a keleti gazdagságnak. Sétánk során megnézzük még a Jaganmohan palotát is, majd a Chamundi-hegy tetején található Chamundeshwari templom mellől gyönyörködhetünk a város panorámájában. A látogatás után még továbbutazás Hassan városába. Szállás.

12. nap: Hassan – Halebid – Belur – Hospet
Reggel utazás HALEBID és BELUR XII. századi pompás templomaihoz. A misztikus Chennakeshava templom 900 éve épült és kivételes példája a Hoysala művészetnek. A templomok egyedülálló módon csillag alaprajzúak. A falak, oszlopok faragásai istenségek történeteit ábrázolják. Láthatóak még Karnataka uralkodói is, alakjaik élethűen illusztrálják zene- és táncszeretetüket. Ezután az Archeológiai Múzeumban csodálhatunk meg szoborgyűjteményt, amely a helyiek magas művészeti érzékéről tanúskodik. Kihagyhatatlan élmény mindenkinek, aki érdeklődik a keleti kultúra iránt! Szállás Hospet.

13. nap: Hospet – Hampi
Mai nap egyedülállón programban lesz részünk. Nagyon kevés iroda szervez ilyen programot, de szinte olyan világhírű, mint Kambodzsában Angkor romjai. HAMPI középkori városa felé a Dekkán-fennsík tájain át jutunk. A holdbéli tájon található az egykori uralkodók lenyűgöző műemlék-együttese, a napot ezek felfedezésével töltjük: Virupaksha templom, a régi bazár romjai, a Hazara Rama templomegyüttes, Vittala templom, Krisna templom és a mellette lévő Ganésa templom, Lakhsmi Narashima templom, királynő egykori fürdője, a Lótusz pavilon, Elefántistállók, Bhojanashala, Mahaanavami Dibba. A nap során gyakran elhangzik, hogy már ezért is megérte eljönni! Hampi is ilyen! Szállás Hospet.

14. nap: Hospet – Hubli – Mumbai (Bombay)
Reggel transzfer autóbusszal HUBLI-ba, majd repülés MUMBAI-ba, India pénzügyi, kereskedelmi és szórakoztatóipari központjába, amely a világ ötödik legnépesebb várostömörülése. Az ország egyik legsokszínűbb városában keveredik a hagyomány és a modernitás: a bollywoodi filmgyártás, a viktoriánuskori építmények, és a város XXI. századi high-tech arca mellett itt található Ázsia legnagyobb nyomornegyede (Dharavi) is. Délután rövid városnézést tartunk. Szállás Mumbaiban.

15. nap: Mumbai – Aurangabad – Ajanta barlangok
Hajnalban repülés AURANGABAD-ba. Kirándulás AJANTA-ba, ahol a lópatkó alakú szurdokba vájt sziklatemplomok várnak bennünket. A barlangok falain és oszlopain Buddha életét ábrázoló, díszes freskók láthatók. A falakat, a mennyezetet csodálatos díszítéssel látták el és gipszvakolaton élénk színű festményeket készítettek az ismeretlen művészek, akik már tíz évszázaddal Michelangelo, Leonardo da Vinci és az európai reneszánsz előtt ismerték a perspektivikus ábrázolást, a mélység érzékeltetését, a valósághű alkotást. Szállás Aurangabadban.

16. nap: Aurangabad – Ellora barlangok – Mumbai
Kirándulás a IX. századi sziklatemplom-csoporthoz, az Ellora barlangokhoz. 34 temploma és monostora a buddhizmushoz, a hinduizmushoz és a dzsainizmushoz kapcsolódnak, amiket ember nagyságú faragott isten/istennő szobrokkal díszítettek. Ezek közül keressük fel a legjelentősebbeket. Látogatás egy selyemkészítő műhelyben. Szállás Aurangabadban.

17. nap: Mumbai (Bombay)
Reggel repülés Mumbaiba, érkezés után kirándulás kishajóval az ELEPHANTA-szigetre, amely hemzseg a VI. századi kőfaragásokkal és gyönyörű szobrokkal díszített barlangoktól. Városnézéssel folytatjuk a napot Mumbaiban: India kapu, Victoria pályaudvar, a Városháza, a Taj Mahal Hotel, hagyományos mosoda (ghat), a Chawpatty tengerparti sétány, a Malabar domb, a Gandhi emlékmúzeum, a Csend tornya. Búcsúvacsora, lehetőség átöltözésre, majd késő este transzfer a nemzetközi repülőtérre, ahonnan hajnali járattal indulunk haza, átszállással.

18. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a kora délutáni órákban, a menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
• Mahabalipuram műemlék együttese, köztük a Shore Temple (a parti templom)
• Thanjavur: Chola-templom
• Hampi műemlék együttese
• Elephanta-sziget
• Ajanta sziklatemplomok
• Ellora barlangok

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

 

Fontos! Amennyiben kevés az ideje, vegyen részt a program első vagy második részén, s másikat legközelebb bepótolja!

Ár információk

Egyágyas felár: 375.400 Ft 

Vízumdíj: kb. 15.000 Ft ügyintézési díjjal együtt.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Minimális utaslétszám: 15 fő

Garancia felár: 150 EUR (10-14 fő)

Árfolyam: 1 EUR = 380 Ft

Kedvezményes útlemondási biztosítás: 2,8%

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 80 USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak.

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/india

 

 


A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Online utasbiztosítás