ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
A Bakony dombjai között vonatozunk! Csókakő vára, Öskü, Zirc és Veszprém 2023 - Körutazás
Magyarország, Közép-Dunántúl
Indulás
Szállás típusa:
Nincs
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
278814
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A program tervezett útvonala:

"Bakony szeléből - álmodni se mernéd -
arany harangszó hímez, misekelmét.
Itt a domb a völgybe, völgy a dombra,
kis utcák szöknek kővadonba."


Kemény Géza:  Veszprémi anziksz

 

Kora reggel indulunk Szegedről, majd Budapesten keresztül folytatjuk utunkat a festői Bakony dombjai közé. Első állomásunk a Vértes-hegység szélén található Csókakő lesz, ahol látogatást teszünk Fejér megye egyetlen fennmaradt középkori eredetű, török időkben is használt sziklaplatóra épült várában. Tovább utazva Öskü településen lévő Árpád-kori műemlékkel, a Kerek templommal ismerkedünk. A Nagy-Som-hegy lábánál elterülő Zirc csendes kisvárosába érkezve, Magyarország egyik legszebb barokk templomépítményét, a Ciszterci Apátságot vesszük górcső alá, melyet 1732-ben kezdtek építeni. A Műemlékkönyvtárat a felújítási munkálatok függvényében* tudjuk meglátogatni, ezért helyettesítő programként a ciszterci apátság műemléki környezetében, az angolkert stílusban létesült arborétumban, mely hazánk legmagasabb fekvésű fás gyűjteménye, - 400 méter tengerszint feletti magasságban- teszünk egy rövid sétát (amennyiben a könyvtár látogatható, úgy az arborétumot nem tekintjük meg csoportosan). Ebédünket hangulatos környezetben, étteremben fogyasztjuk el majd az ország leggyönyörűbb, a Bakony hegység szurdokjaiban, erdősége mentén haladó és műemlék védettség alatt álló, Bakonyvasúttal (vonatjegy!) érkezünk meg Vinye-Bakonyszentlászlóra. A Cuha patak völgyében teszünk egy rövid erdei sétát, megcsodálva annak természeti szépségeit és a vasútvonal építészeti remekeit! Buszunkkal késő délután, Veszprémbe érkezünk. Városnézésünk során megtekintjük kívülről a híres Tűztornyot, a Szent Mihály Székesegyházat, valamint Szent István és Gizella királyné szobrát és a belváros csodálatos barokk épületeit! Szabadidejében sétálhat a Séd patak mentén vagy betérhet egy frissítőre a belváros hangulatos kávézójának egyikébe. A program után Budapesten keresztül hazaérkezés Szegedre a késő esti órákban.

Ár információk

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.10., 08.12., 10.07.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 24.500 Ft / 64 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 3.500 Ft / 9 EUR/fő*)


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: nincs
Ellátás: 1x ebéd 


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 10.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)
Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 3.500 Ft / 9 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Székesfehérvár útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1x ebéd 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Online utasbiztosítás