ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Namíbia - Zambia - Botswana - Zimbabwe - Viktória-vízesés - Chobe Nemzeti Park
Namíbia, Körutazás Namíbiában
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***+
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
Útazonosító:
301793
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Namíbia száraz vidékét ősidők óta lakják a busmanok és más törzsek. A hajdani Délnyugat-Afrika csak 1990-ben nyerte el teljes függetlenségét. A németek gyarmatosították 1885-ben, s rövid ideig, 1920-ig volt német gyarmat. Ennek a rövid időszaknak köszönhetően ma is németül beszélnek egymással a különféle törzsek, valamint a gyarmatosítók leszármazottai. Az ország legismertebb vidéke, az afrikai mércével is nagynak számító természetvédelmi területe, az ETOSHA Nemzeti Park.

 

Utazás:       menetrend szerinti repülőjáratokkal, légkondicionált autóbusszal és terepjárókkal.
Elhelyezés: jó minőségű 3-4 *középkategóriás szállodák és lodge-ok 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás:       Namíbiában: félpanzió (reggeli és vacsora); Zambiában bőséges reggeli + 1 snack, itallal és fakultatív vacsora


1. nap: Budapest – Windhoek
Elutazás Budapestről a délutáni órákban menetrend szerinti repülőjárattal Dohába. Átszállás után továbbutazás Windhoekba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Windhoek – Namíb-sivatag
Érkezés Namíbia fővárosába a délelőtti órákban. Tovább utazás Sossusvlei felé, a világ legnagyobb homokdűnéinek vidékére. Érkezés a délutáni órákban és kis szerencsével csodás naplementében lehet részünk. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

3. nap: Sossusvlei – Deadvlei – Sesriem-kanyon 
Egész napos kirándulás a NAMÍB NAUKLUFT PARKBA. SOSSUSVLEI-ben találhatóak a Namíbiára oly jellemző vörös homokdűnék, melyek színe látványos kontrasztban van a kék éggel. A természeti alakzatok rendkívüli népszerűségnek örvendenek a turisták és a fotósok körében. Ma már szinte hihetetlen, hogy az egyébként gyalogosan bejárható agyagmező, DEADVLEI, egykor termékeny oázis volt. Szakemberek ma sem tudják a választ arra, miért változtatta meg medrét a zöld szigetet tápláló folyó, és hová tűnt. Továbbhaladván szemünk elé páratlan látvány tárul. Felfedezzük azokat a mintegy 900 éves, égnek meredő fatörzseket, amelyek a rendkívül száraz éghajlat következtében kövesedtek meg. A SESRIEM-KANYON szép sziklaformátumait a legjobb gyalogosan megközelíteni. A kétoldalt magasodó kőfalak között valamikor sebes folyók törtek utat. Vacsora, szállás a Namib-sivatagban.

4. nap: Namíb-sivatag – Walvis-öböl – Swakopmund 
Reggeli után indulás az óceán partjára, a WALVIS-ÖBÖL-be. Útközben megismerkedünk egy csodálatos sivatagi növénnyel (velvicsia) és eljutunk a Namíb-sivatag holdbéli tájra emlékeztető részére is. SWAKOPMUND ma Namíbia legjelentősebb üdülőhelye. Ez az idilli település egykor német gyarmati kikötő volt, ma azonban különleges bája kedvéért keresik fel a turisták. Délután ismerkedés a Swakop-folyó torkolatánál épült várossal: Wörmann Ház, Tengerészeti emlékmű, a móló, a Világítótorony megtekintését követően szabadidőben lehetőség a Swakopmund Múzeum, az Akvárium és az egyedülálló kristály- és féldrágakő kiállítás felkeresésére. A város közelében állították ki a Martin Luther (vagyis Luther Márton) nevét viselő gőzmozdonyt, amely a vasút nélküli Namíbiába került még 1896-ban. A régóta használaton kívüli jármű mára muzeális érték, amelyet már épület véd meg az időjárás viszontagságaitól. Vacsora, szállás Swakopmundban.

5. nap: Kereszt-fok – Twyfelfontein
Észak felé vesszük az irányt. Az Atlanti-óceán partja mentén, göröngyös úton haladva, CAPE CROSS-nál (Kereszt-fok) a Föld egyik legnagyobb fókakolóniáját keressük fel. A rövid gyalogtúra során 200 m-re is megközelíthetjük a vízparton heverésző állatokat. Délután TWYFELFONTEIN-ben a mintegy 2000 sziklarajz legérdekesebbjeit fedezhetjük fel, amely Afrika legnagyobb és legjelentősebb ilyen jellegű emléke. Ezután kirándulás a környező bazaltoszlopokhoz és a lapos tetejű Burnt Mountain-hoz, mely nevét a megfeketedett mészkőről kapta. Vacsora, szállás Damaraland vidékén.

6. nap: Etosha Nemzeti Park
Délelőtt a DAMARA skanzen egy kihalófélben lévő kis népcsoport életébe ad közvetlen betekintést. Mintegy 50 km-re KHORIXAS-tól keressük fel a „Kőerdőt”, ahol 260 millió éves, megkövesedett fatörzsek ejtik bámulatba a turistákat. Utazásunk egyik fénypontja az ETOSHA NEMZETI PARK. OKAUKUEJO a park nyugati bejárata, amely a közeli vízlelőhely miatt a legnépszerűbb kiindulópontja a vadleseknek. Választható: Délután nyitott tetejű terepjárókkal keressük fel azokat a helyeket, ahol az állatok ugyanabban az időben gyülekeznek, hogy szomjukat oltsák. Kis szerencsével közvetlen közelről láthatunk elefántokat, oroszlánokat és más vadakat. Vacsora, szállás Etosha Nemzeti Park.

7. nap: Etosha Nemzeti Park
Egész napos kirándulás az ETOSHA NEMZETI PARKBAN. Korai kelés után vadles, melynek érdekessége a számos állat mellett, a ritka és veszélyeztetett fekete orrszarvú, valamint a feketearcú impala. Délután kirándulás a németek által épített, a vadonban magányosan álló NAMUTONI ERŐDBE. Vacsora, szállás Etosha Nemzeti Park.

8. nap: Tsumeb – Okahandja – Windhoek 
Reggeli után utazás Windhoekba, a fővárosba. Útközben látogatás az ásványkincsekben gazdag TSUMEB város múzeumában. Itt megismerhetjük a környék ritka ásványainak óriási gyűjteményét, a bányászat történetét, továbbá a helyi őslakosok, a busmanok és a himbák műalkotásait, valamint a gyarmati idők emlékeit. Rövid utazás után ismét egy különlegesség vár ránk, a HOBA-METEORIT. Ez a hatalmas szikladarab a Földön valaha talált legnagyobb fémmeteorit. Rövid pihenő OKAHANDJA-ban, vásárlási lehetőség a tipikus afrikai fafaragványokat és dísztárgyakat árusító piacon. Vacsora, szállás Windhoekben.

9. nap: Windhoek – Johannesburg
Reggeli után városnézés: Christuskirche, Tintapalota (Parlament), Alte Feste (egykori erőd) Majd transzfer a repülőtérre repülés Johannesburgba. Aki folytatja a programot, nekik szállás Johannesburgban.

10. nap: Viktória vízesés – „A Füstölgő Mennydörgés”
Délelőtt átrepülünk Livingstone-ba, Zambiába. Érkezés dél körül, transzfer a szállodába. Délután vezetővel keressük fel a vízesést, annak legszebb kilátópontjait. A „Füstölgő Mennydörgés” mindenkit ámulatba ejt. Dr. David Livingstone angol utazó fedezte fel az újkori világ 7 csodája között elismert, Viktória-vízesést. A zuhatag két ország (Zambia és Zimbabwe) határán terül el 1.708 méteren, így a világ legszélesebb vízesése. Szállás.

11. nap: Botswana Chobe Nemzeti Park
Szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás ebéddel Botswana legnagyobb nemzeti parkjába, a CHOBE Nemzeti Parkba, mely a kb. 50.000 fős elefánt populációjáról híres. Az ormányosok mellett zsiráfok, antilopok, kafferbivalyok és rengeteg madárfaj él a négy különböző ökoszisztémának otthont adó területen. A Chobe a vízilovak „paradicsoma” is, fantasztikus élmény a hajókázás fürdőző vízilovak, elefántok, napozó krokodilok közelében. Ebéd után dzsipekkel folytatjuk az immár szárazföldi vadlest. A Zambézin átkelve térünk vissza Livingstone-ba. Szállás.

12. nap: Zimbabwe
A Viktória vízesés látványával nem lehet betelni! Szabad program vagy kirándulás keretében átkelés a folyón (busszal és gyalogosan) és irány ZIMBABWE. A másik oldalról is érdemes felfedezni a zuhatagot! Visszatérünk a szállodába, délután szabadidő. Fakultatív program keretében helikopterről is megcsodálhatjuk a vízesést! A nap végén hajókázás a Zambézi folyón, snack- és italfogyasztás mellett gyönyörködhetünk a naplemente látványában. Szállás.

13. nap Búcsú Afrikától… 
Menetrend függvényében repülés Livingstone-ból Johannesburgba, onnan pedig egy átszállással haza. Éjszaka a repülőn.

14. nap Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
Namíbiában: Twyfelfontein sziklarajzok
Zimbabwe és Zambia: Viktória-vízesés

Ár információk

Teljes ár: 1.896.000 Ft (1.495.000 Ft + kb. 401.000 Ft belső repülő, reptéri illetékek és csomagdíj) 
Egyágyas felár: 300.800 Ft

Beutazási szabályok: 
Dél-Afrika: magyar útlevéllel vízum nem kell. Más útlevél esetén lehetséges, hogy kell!
Namíbiába vízum szükséges! Az érkezéskor fizetendő kb. 80 USD
Zambiai vízum: 50,- USD (A határon fizetendő, és mindhárom országra érvényes)
Útlevél érvényessége: Legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie, és egymással szemben 3 üres oldal kell.

Fakultatív programok: a helyszínen fizetendők, viszont a részvételi szándékot legkésőbb a hátralék fizetésével egy időben kérjük jelezni!
 - Chobe Nemzeti Park egész napos kirándulás ebéddel és határátlépési költséggel: kb. 210,- USD
 - Helikopterrepülés a Viktória-vízesésnél (12 perces): kb. 196,- USD
 - Vacsora a zambiai hotelben: kb. 27,- USD/vacsora
 - Vadles az Etosha Nemzeti Parkban 650-750 Namíbiai Dollár = kb. 45-55 USD

Minimális utaslétszám: 25 fő 
Garancia felár: 20-24 utas esetén 100 EUR/fő

Az árakat 1 EUR = 410 Ft árfolyamig garantáljuk!

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!
Kedvezményes útlemondási biztosítás díja: 2,5%.

Szervizdíj / Borravaló: 80,- USD (helyszínen fizetendő)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a szervizdíj / borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kérjük, kövessék figyelemmel a Konzuli Szolgálat folyamatosan frissülő weboldalát, ahol aktuális információkat talál az utazást érintő országról.  Az oldalon az országba belépéshez szükséges okmányok, beutazási szabályok, vámszabályok és egyéb hasznos tanácsok olvashatóak. 

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/namibia

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/zambia

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/botswana

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/zimbabwe

 

Ezt az utat csak megfelelő egészségi állapot, jó fizikai kondíció esetén ajánljuk a hosszú utazás és az esetenként megterhelőbb programok, nagy szintkülönbségek miatt! 

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Online utasbiztosítás