ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Tavaszköszöntés a Francia Riviérán provence-i kirándulásokkal
Franciaország, Körutazás Franciaországban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
303480
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Mindenki hallott már a Francia Riviéráról vagy más néven a Côte d'Azurről, melynek neve valaha egybeforrt a luxussal, a filmsztárokkal, a milliomosokkal. Európa egyik legnépszerűbb tengerpartjáról van szó, köszönhető ez a csodálatos tájnak, a télen is többnyire kellemes éghajlatnak és a sok művészeti, építészeti és kulturális látnivalónak. A hazai télből a mediterrán tavaszba kalauzoljuk utasainkat. Tartsanak velünk!


Utazás

Légkondicionált luxusautóbusszal.
Nincs éjszakai buszozás.

Szállás

1-1 éjszaka tranzitszállás oda- és visszaútban Észak-Olaszországban egy szép 4 csillagos szállodában, 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákban.
5 éjszaka Cannes-ban egy városközponthoz közeli 3 csillagos szállodában kétágyas (pótágyazható), fürdőszobás szobákban (TV, telefon, széf, hajszárító). A szállodától Cannes fő üzletutcája 5 perc, a tengerpart pedig 8-10 perces sétával érhető el.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió (3 fogásos vacsora).
Megjegyzés: A rendelkezésre álló idő minél jobb kihasználása érdekében a 3. és 5. napon nincs közös vacsora, hiszen a napi programok után a várható nagy forgalom miatt a szokásosnál jóval előbb el kell indulni az esti felvonulások helyszínére.

 

1. nap: Trieszt
Elutazás Budapestről reggel 5.30-kor a Déli pályaudvar parkolójából. Székesfehérvárról az autóbusz 6.30-kor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyiszentmiklós – Maribor – Ljubljana útvonalon Olaszországba. Ismerkedés Trieszt városával, amely amfiteátrumszerűen terül el az Adriai-tenger partján. Trieszt az egykori Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb kikötővárosa volt, a belváros pompás palotái nagyrészt ebből az időszakból származnak. A közös séta után rövid szabadprogram, majd továbbutazás az olaszországi tranzitszállásra (1 éj).

2. nap: Sanremo
Utazás a Pó-síkságon, majd az Appenninek hegyláncain keresztül az Olasz Riviérára. Pihenő Sanremóban, az Olasz Riviéra legelegánsabb üdülőhelyén, mely a világ egyik legfontosabb virágtermelő vidékének központja (gyönyörű parkok, sikátoros óváros). Továbbutazás Franciaországba, érkezés a cannes-i szállodába a késő délutáni órákban (5 éj).

3. nap: Saint-Paul-de-Vence, Grasse (parfümgyár), Cannes, Nizzai Karnevál (Fények Fesztiválja)
Délelőtt kirándulás a közeli Saint-Paul-de-Vence-ba. Ezt a hegyre épült, késő középkorból fennmaradt kisvárost az egyik legszebb provence-i településnek tartják. Kora délután egy parfümgyár megtekintése Grasse-ban, a francia parfümipar központjában, majd ismerkedés Cannes-nal, a filmfesztiválok városával (Fesztivál palota, tengerparti sétány, kikötő stb.).
Este Nizzában részvétel a „Fények Fesztiválja” elnevezésű látványos karneváli forgatagban.

4. nap: Nizza, Nizzai Karnevál (Virágok Csatája)
Városnézés Nizzában, a Francia Riviéra fővárosában. A város jellemzői a széles tengerparti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökőkutak, a pompás paloták. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér stb., majd szabadidő. Részvétel a „Virágok Csatája” névre keresztelt színpompás kavalkádban, a bámulatos virágkompozíciók megtekintése.

5. nap: Monaco, Monte Carlo, Menton (Citrom Fesztivál)
Egész napos kirándulás Monacóba, a miniállamba, melynek csodálatos fekvése örökké emlékezetes marad a turisták számára. Látogatás a katedrálisban, séta az óváros szűk utcácskáin és a Hercegi Palota környékén. Délután ismerkedés Monte Carlóval, séta a Japán Kertben, majd lehetőség a kaszinó meglátogatására. Esti úticélunk Menton, a citromok városa. Séta a festői fekvésű városban, a Biovès Parkban kiállított citrom- és narancsszobrok megtekintése, majd részvétel a Citrom Fesztivál keretén belül megrendezendő Holdfény Parádén. Az esti felvonulást tűzijáték zárja.

6. nap: Saint-Tropez, Port Grimaud (a XX. század Velencéje)
Szabad program Cannes-ban.
Fakultatív program: Autóbuszos kirándulás a Francia Riviéra partjai mentén Saint-Tropez-be. A keskeny félszigeten fekvő egykori csendes halászfalu a XX. században nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Séta az óváros romantikus, szűk utcáin, a luxusjachtokkal zsúfolt kikötőben, a Place des Lices téren, és lehetőség a város felett magasodó XVI. századi citadella megtekintésére.
Kora délután Port Grimaud-val ismerkedünk, amely a jelenkori építészet valóságos gyöngyszeme. Különleges élményben lehet részünk a vízre épített kikötő (víziváros) csatornái között tett séta során.
A fakultatív program ára: 9.700 Ft (garantált indulás).

7. nap: Milánó
Indulás hazafelé. Utazás az Olasz Riviérán és az Appennineken keresztül Milánóba, a dóm megtekintése, séta a belvárosban. Tranzitszállás Olaszországban (1 éj).

8. nap: Celje
Hazautazás a Mestre – Ljubljana – Maribor – Tornyiszentmiklós – Nagykanizsa – Siófok útvonalon. Útközben séta Szlovénia 4. legnagyobb városában, Celjében, mely a magyar történelemben is szerepet játszó híres Cillei család ősi fészke. Érkezés Székesfehérvárra majd Budapestre az esti órákban.


Figyelem: A program összeállítása az előzetesen meghirdetett karneváli programtervezetek alapján készült. Ugyanakkor a katalógus szeptemberi zárásakor nem tudjuk biztosan garantálni, hogy a karneváli felvonulások megrendezésre kerülnek-e. Ha esetleg elmarad valamilyen rendezvény, akkor helyettesítő programot fogunk biztosítani.

Ár információk

Időpont Teljes részvételi díj
2023. febr. 19-26.  189.500 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a 7 éjszakai szállást reggelivel, a helyi idegenforgalmi adót, az útlemondási biztosítást, a programokat, az idegenvezetést indulástól érkezésig, de nem tartalmazza a belépődíjakat és a karneváli belépőjegyeket. 

Figyelem: A teljes részvételi díj nem tartalmazza a karneváli belépőjegyeket Nizzában a „Fények Fesztiválja” és a „Virágok Csatája” rendezvényre és a mentoni Citrom Fesztivál felvonulásra. A karneváli szervezők a katalógus szeptemberi zárásakor még nem véglegesítették az áraikat és nem nyitották meg a foglalási rendszereiket. Várhatóan november-december folyamán lesz lehetséges a foglalás. Utasainkat majd módosított utazási szerződésben tájékoztatjuk a pontos árakról, de előzetesen kb. 30-60 eurós tételre kell számítani (összesen), attól függően, hogy ülő- vagy állójegyeket tudunk foglalni. 

Félpanziós felár:  43.500 Ft (5 vacsora) 

Egyágyas felár: 82.500 Ft 

3. ágy kedvezménye: 41.000 Ft 

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 485 Ft/nap

Figyelem: A Francia Riviérán a szállodák Európában a legdrágábbak közé tartoznak, ezért viszonylag magas a részvételi díj.

 

Autóbuszos felszállóhelyek
5:30 – Budapest Déli pályaudvarnál, a PRÍMA (CBA) – Déli Áruház felőli parkoló (Kosciuszkó Tádé utca)
6:30 – Székesfehérvár Piac téri buszpu. melletti parkoló Vörösmarty tér felőli része
7:10 – Siófok OMV benzinkút a McDonald's-nál
8:40 – Nagykanizsa MOL benzinkút a 7-es út mellett (Garay u. 15.)

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Online utasbiztosítás