ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Felfedezőúton Észak-Spanyolországban - csoportos körutazás
Spanyolország, Körutazás Spanyolországban
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
Útazonosító:
306825
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás
 
csoportos körutazás
 
Jelentkezés lezárva.

 

Az izgalmas látnivalók garantáltak: a Guggenheim múzeum impozáns épülete Bilbaóban, a gyönyörű baszk riviéra, Gaudi emlékek Comillasban, Salamanca egyeteme, Burgos katedrálisa, Santillana del Mar macskaköves utcácskái.



Dátum 2020. május 22-27.

Időtartam 6 nap/5 éj

Utazás Közvetlen menetrendszerinti diszkont repülőjárattal

Repülési idő kb. 3,5 óra

Elhelyezés 4 csillagos szállodákban

Ellátás reggeli

Idegenvezetés a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri

Minimum létszám 20 fő

 

Felfedezőúton Észak-Spanyolországban ajánlatunk programleírása
 

1. nap: elutazás Madridba


Elutazás Budapestről a délutáni órákban, transzfer a szállodába, szállás Madridban (1 éj).


2. nap: Covarrubias, Santo Domingo Silos és Burgos

Észak felé indulunk, mai úti célunk Burgos városa. Az út során ellátogatunk Covarrubiasba, a kis falu a kasztíliai építészet tipikus példája árkádos, felül faszerkezetű épületeivel, nevét a környékén található vöröses színű barlangokról kapta. Séta a festői utcákon, majd továbbutazás a közeli Santo Domingo Silos-ba, ahol a fő látnivaló a román kori kolostor, amelynek kerengője építészeti műremek. A délutánt Burgosban töltjük, megcsodáljuk a hatalmas gótikus katedrálist, ami az UNESCO világörökség része és sétálunk egyet a történelmi városrészben. Szállás Burgosban (1 éj).


3. nap: San Sebastian és Bilbao

Délelőtt a baszk riviéra egyik legszebb városába, San Sebastianba látogatunk! Megcsodáljuk a kilátást az Igeldo hegyről, majd sétát teszünk a történelmi óvárosban. A délután Bilbao felfedezésével telik majd, séta az élettel teli óvárosban, a Casco Viejo-ban és látogatás a Guggenheim múzeum izgalmas épületénél. Szállás Bilbaóban (1 éj).

 

4. nap: Santander, Santillana del Mar és Comillas

Búcsút intünk Bilbaónak és Santander felé utazunk. Az elegáns város a tenger és a hegyek között fekszik, sétát teszünk a történelmi negyedben és a tengerparti sétányon. A következő megállónk Santillana del Mar, a tökéletes állapotban fennmaradt román kori és gótikus épületekkel, macskaköves utcácskákkal teli városka igazi gyöngyszem, központjában a román kori Santa Maria templomot csodálhatjuk meg. Továbbutazás Comillasba, rövid megálló a hangulatos kisvárosban, mely modernista épületeiről híres. Fő látnivalóját, az El Capricho néven is ismert Villa Quijano-t Gaudi tervezte. Délután utazás Leonba, bejelentkezés a szállodába, majd akinek maradt még energiája a hosszú nap után, az felkeresheti az El Húmedo negyed hangulatos bárjait és éttermeit. Szállás Leonban (1 éj).


5. nap: Leon és Salamanca

Délelőtt séta Leonban, a város szíve a Plaza Mayor, itt található Spanyolország egyik legszebb gótikus katedrálisa és a szintén impozáns, román stílusú San Isidoro templom is. Ezután a híres egyetemi városba, Salamancába utazunk. Itt alapították Spanyolország első egyetemét, a város ma is nyüzsgő, fiatalos hangulatáról és gyönyörű gótikus, mór, reneszánsz és barokk stílusú épületeiről ismert. Óvárosi sétánk során meglátogatjuk a régi és az új katedrálist, megtekintjük a csodálatos barokk főteret a Plaza Mayort és az egyetemet. Szállás Salamancában (1 éj).


6. nap: Segovia, utazás Budapestre

Délelőtt Segoviába utazunk, Spanyolország egyik legrégebben lakott településére. Itt található a rómaiak által I.században épített, máig fennmaradt vízvezeték, mely az óvárossal együtt az UNESCO Világörökség része. A városnézés során megcsodáljuk a katedrálist illetve a mesekastélyszerű Alcazar palotát, mely Spanyolország egyik jelképe. Délután továbbutazunk a madridi repülőtérre, elutazás Budapestre.
Ár információk

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 5 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 45 000 Ft/fő, 10 kg-os feladott poggyász: kb 15 000 Ft/db, 20 kg-os feladott poggyász: kb. 20 000 Ft/db, belépőjegyek a nevezetességekhez (kb 40 EUR /fő), borravalók, utasbiztosítás.

Online utasbiztosítás