ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Kanada keleti tájain
Kanada, Körutazás Kanadában
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
Útazonosító:
308664
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Csoportos körutazás

 

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 32 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 16 000 Ft/fő


Torontótól Quebec városáig Kelet-Kanada minden fontosabb látnivalóját felfedezzük körutazásunk során! A kellemes augusztusi időjárást kihasználva megcsodálhatjuk a Niagara zuhatagát, az Algonquin vadonját, az Ontario-tó szigetvilágát, a fővárost, Ottawát és Montreal metropoliszát.


Dátum 2019. augusztus 3-11.

Időtartam
9 nap/7 éj

Utazás Menetrendszerinti repülőjáratokkal

Repülési idő Kb. 10 óra

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3 csillagos) szállodákban

Ellátás Reggeli, 1 ebéd

Idegenvezetés A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám 25 fő


Kanada keleti tájain ajánlatunk programleírása:



1.  nap: utazás Torontóba

Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás egy átszállással Torontóba, a délutáni érkezést követően buszra szállunk és a Niagara-vízeséshez utazunk. Szállás Niagara Falls környékén (1 éj).

 

2.  nap: Niagara-vízesés

Délelőtt a vízesés és környékének felfedezésére indulunk. Az Egyesült Államok és Kanada határán fekvő Niagara-vízesést Mennydörgő víznek nevezték el az őslakos indiánok, nem csoda, hiszen 54 méter magasról hatalmas robajjal zúdul le percenként kb. 155 millió liternyi víztömeg. Hajóra szállunk és közelebb merészkedünk a híres Patkó-zuhataghoz – garantáltan vizes élmény lesz! Délután Ontario tartomány gyümölcstermesztő és bortermelő tájain áthaladva érjük el Niagara-on-the-Lake bájos kis városát. Az egykori Felső-Kanada első fővárosa gyönyörű példája a 19. századi észak-amerikai városnak épen megmaradt épületeivel. A szabadidő során lehetőség nyílik a városka felfedezésére és szuvenír vásárlásra, majd borkóstoló során ismerkedünk meg a környék boraival mielőtt Torontóba utazunk. Szállás Toronto külvárosában (1 éj).

 

3.  nap: Toronto

A délelőttöt Kanada legnépesebb városában, Torontóban töltjük. Panoráma városnézés során megismerkedünk a legfontosabb látnivalókkal: a régi városháza épülete, az új, modern városháza, a Casa Loma palota, a pénzügyi negyed modern felhőkarcolói és a város jelképévé vált CN torony épülete, ahonnan megtekintjük a városra nyíló csodás kilátást is. Szabad program, majd délután utazás az Algonquin Park felé, szállás Huntsville környékén (1 éj).

 

4.  nap: Algonquin Park

A mai napon kicsit kiszabadulunk a természetbe és ellátogatunk a torontóiak egyik kedvenc hétvégi kirándulóhelyére, az Algonquin Parkba. A hatalmas, 7725 négyzetkilométeres területet erdők, tavak, folyók uralják, a park farkasok, barna medvék, hódok, jávorszarvasok élőhelye. A látogatóközpontban megismerkedhetünk a park élővilágával, majd ki-ki igénye szerint rövidebb-hosszabb sétát tehet a parkban. Délután továbbutazunk Ottawába, a kanadai fővárosba. Szállás Ottawa külvárosában (1 éj).

 

5.  nap: Ottawa és az Ontario-tó

Délelőtt panoráma városnézés a gazdag történelmi múlttal rendelkező városban, láthatjuk a parlament neogótikus épületegyüttesét, a Rideau csatornát, a Rideau Hall és a Laurier House épületeit. Továbbutazás az Ontario-tóhoz, Kingstonba, ahonnan hajókirándulásra indulunk a Szent Lőrinc-folyón. Több mint 1000 sziget található a területen, ahol a folyó kilép az Ontario-tóból, romantikus kastélyok, világítótornyok, nyaralók kísérik utunkat a festői szigetek között. Szállás Kingston környékén (1 éj).

 

6.  nap: Montreal

Délelőtt Montrealba utazunk, Quebec tartomány legnagyobb városa az Ottawa és a Szent Lőrinc folyók torkolatánál fekszik, a Montreal szigeten. Délután a francia nyelvű város felfedezésére indulunk, a panoráma városnézés során láthatjuk a belvárost a hatalmas kiterjedésű földalatti várossal, az óvárost a Jacques Cartier térrel és a Notre Dame bazilikával, a város névadóját, a Mont Royal dombot és az Olimpiai negyedet. A városnézést követően bejelentkezés a szállodába, majd szabad program. Szállás Montrealban (1 éj).

 

7.  nap: Québec

Montrealból Quebec városába utazunk délelőtt, út közben megebédelünk egy tipikus helyi „sugar shack”-ben, ezek az egykori juharszirup feldolgozó üzemek ma étteremként is működnek, ahol helyi specialitásokat kóstolhatunk meg. A délutánt Quebec-ben töltjük, a Szent Lőrinc-folyó partján fekvő település Észak-Amerika egyik legrégibb városa. Séta az óvárosban, amit erődített városfalak vesznek körül, a fő látnivalók a Citadella, a Terrasse Dufferin sétánya, a Place d’Armes tér és a Chateau Frontenac luxusszálloda, amely hatalmas tornyával uralja a város látképét. Ellátogatunk a Place Royale tér és a Petit Champlaine környékére is, a jellegzetes kőépületek és kanyargós utcácskák európai hangulatot adnak a városnak. Szabad program, majd transzfer a Quebec környékén fekvő szállodába (1 éj).

 

8.  nap: Québec környéke

Délelőtt Quebec környékének látnivalóit fedezzük fel, ellátogatunk Ste Anne de Beaupre bazilikájához, Észak- Amerika egyik leglátogatottabb zarándokhelyére, majd a vadregényes Sainte Anne kanyonba. Felfedezzük a kanyon függőhídjait és a 74 méter magas Sainte Anne vízesést is megcsodálhatjuk! Délután visszautazunk Montrealba, útközben pedig ellátogatunk a Montmorency vízeséshez. Transzfer Montreal repülőterére, este elutazás egy átszállással.

 

9.  nap: érkezés Budapestre

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.
Ár információk

A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 7 éjszakára reggelivel, egy ebéd, transzferek, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 139 000 Ft/fő, ETA: 5000 Ft/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Online utasbiztosítás