ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Kárpátalján utazunk! Beregszászi és szatmári emlékekkel 2022
Magyarország, Kárpátalja
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
328504
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Máriapócs – Vaja – Tákos – Csaroda – Beregszász (320 km)

Elutazás a reggeli órákban Sze­gedről. Utazás Budapesten át Má­riapócsra, Nagykállón, a hajdani megyeszékhelyen keresztül. Meg­látogatjuk Magyarország Nemzeti Szentéjét, a görögkatolikus temp­lom „könnyező Mária ikonját”. Utunkat a vajai várkastély­nál folytatjuk, mely reneszánsz kastély a kö­zépkortól a Vay család birtokában volt. A Nyírség és a Szatmár után Bereg értékeiből kapunk rövid ízelítőt, mert megtekintjük a „Tákosi mezít­lábas Notre-Dame paticsfalu temp­lomot”, majd a „Mosolygós szentek „Csarodai templomát. Közel a határ és Beregszász, folytatjuk utunkat! Beregsuránynál határt lépve Ukraj­nába (érvényes útlevél szükséges!) a Kárpátaljai magyarság központi te­lepülésével ismerkedünk, rövid gya­logos városnézéssel, majd a Bethlen kúriában (Grófudvar) a helytörténeti múzeumot is megtekintjük. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, ahol 3 éjszakán át vacsorával várnak bennünket. 

2. nap: Kárpátalján utazunk: Munkács és Ungvár (150km)

Reggelink után a Munkácsi várral kezdünk. Ahova „visszaszállt a turul­madár”, ahol viharos történelmünk, és a szabadság eszményképeivel találkozunk. Meglátogatjuk a Zrínyi Ilona által hősiesen védett várat, mely a szabadság eszményképévé lett a történelmünk viharos száza­daiban. Sétálunk a szépen felújított belvárosban, sétánk Rákóczi és Munkácsy emlékeit idézik. Délután Kárpátalja legnagyobb városát, Ung­várt keressük fel. A vár és múzeuma­inak megtekintése után a belváros templomait tekintjük meg és az Ung folyó partján sétálunk. Estére vissza­térünk szálláshelyünkre. 

3. nap: Kárpátalján utazunk: Verecke és a hágó – Vereckei szoros – Szolyva és Beregszentmiklós (250 km)

Szállásunkról elindulva a Latorca fo­lyót forrásirányba követjük egészen a Kárpátok vízválasztóján lévő 1000 éves határig. Itt minden cél „temp­lommá válhat” mert gondolatunk e szent helyről Pusztaszerig, Dévényig, Zimonyig és a Cenk-hegyig kalan­dozhat. Az emlékmű „sorstalansága” és a táj önmaga adja a történelem igazságát. A Vereckei hágóról lejövet a Vereckei-szoroson keresztül érkezünk a II. világháború egyik központi bunkeréig, melyet belülről is megtekintünk. Ezután a Szolyvai emlékparknál tisztelgünk és emlé­kezünk azokra az elhurcolt magya­rokra, akikért nem szólt a harangszó. A sztálini lágerek áldozatainak em­lékére gyertyát gyújtunk a "malenkij robot" áldozataiért. Utunkat folytatva a Schönborn kastély parkjában te­szünk látogatást, melynek jelentős szerepe volt Beregvár életében. Ké­sőbb Beregszentmiklóson a roman­tikus várkastély termeit is megte­kintjük, ahol egykoron Thököly Imre és Zrínyi Ilona egykori találkozásai­nak színhelyét idézhetjük fel. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.  

4. nap. Beregszász – Csetfalva – Tarpa – Szatmárcseke – Budapest – Szeged (350 km) 

Reggelit követően Beregszászon a városközpontban sétálunk: Hősök tere, Bethlen kastély, Magyar Főis­kola. Csetfalván a falusi templom­építészet remekeivel ismerkedünk. Beregsuránynál határt lépve Tarpán megtekintjük református templo­mát, majd Szatmárcsekén a Kölcsey emlékházat és síremléket. Búcsút intünk és elköszönünk a táj emlékhelyeitől. Megállókkal érke­zünk Budapestre, majd továbbutazás Szegedre.

Ár információk


Árak és felárak (1 főre) 2022. IV.28., VI.03., VII.28., IX.29.


Részvételi díj: 63.800 Ft
(Kis csoportos létszám felár: 5.500 Ft/fő*)
1 ágyas felár: 14.000 Ft


Utasbiztosítás (Classic): 2.280 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 2.960 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 3.800 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 3 éjsz. szállodában***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 3x félpanzió


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 20 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 5.000 Ft/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Nyíregyháza útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


 A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 3x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Online utasbiztosítás