ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Pünkösd az Alpok varázslatos vidékén
Ausztria, Körutazás Ausztriában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
381712
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás
SALZKAMMERGUT-SASFÉSZEK-GROSSGLOCKNER

Az Alpok vidéke már régen is elvarázsolta a kalandvágyó magyarokat, napjainkban pedig a turistákat csalogatja. Nagyon sokan jártunk ezen a vidéken, amelyet nem lehet megunni, hiszen minden évszakban más arcát mutatja. Salzkammergut varázslatos tavai, a Königssee mesebeli vidéke, a Krimml-vízesések fátylai és a számos történelmi látnivaló tartalmas kikapcsolódást garantál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.


Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: Hüttau környékén középkategóriás panzió 2 ágyas, zuhanyzós / WC szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Budapest – Markt St. Florian – St. Wolfgang – Hüttau (kb. 650 km)
Utazás Hegyeshalom – Bécs útvonalon rövid pihenőkkel MARKT ST. FLORIAN-ba, az Ágoston rendiek apátságába. Szt. Flóriánt a IV. század elején itt temették el. A középkor óta fontos egyházi és kulturális központként említik. Anton Bruckner volt a templom egyik legismertebb orgonistája, de az apátság zenei hagyományai a híres fiúkórus révén 900 éves múltra tekint vissza. A látogatás után továbbutazás SALZKAMMERGUT vidékére. ST. WOLFGANG a legfelkapottabb üdülőhely, ahol a búcsújáró-templomban a híres Pacher-oltárt tekintjük meg. Vacsora, szállás Hüttauban.

2. nap: Grossglokcner – Krimml-vízesés (kb. 290 km)
A mai nap az alpesi táj természeti szépségeiről szól! Délelőtt felkapaszkodunk a GROSSGLOCKNER ALPESI PANORÁMA ÚT-on. Az alpesi autóút Salzburg tartományt és Karintiát köti össze 48 kilométer hosszan, ahonnan jól kivehető az ország legmagasabb tengerszint feletti pontja tiszta időben (3.778 m). A Ferenc József császár kilátónál pihenőt tartva, látható még a 8 kilométert meghaladó gleccser (Pasterze). Délután irány a Krimml-vízesések völgye! A helyiek szerint itt láthatók Európa legnagyobb vízesései. Vacsora, szállás Hüttauban.

3. nap: Königssee – Berchtesgaden (kb. 180 km)

Egész napos kirándulás bajor földön. Városnéző séta BERCHTESGADEN-ben, amely a második világháború időszakában csak kivételezett személyek számára volt megközelíthető a Sasfészek miatt. Látogatás az Oberzalbergen található egykori „Sasfészek”-ben, a „Bajor Akropoliszon”. Az emelkedőt helyi speciális autóbusszal, illetve lifttel küzdjük le. A panoráma elkápráztat szinte mindenkit. Visszatérve a völgybe, rövid pihenő a KÖNIGSSEE partján. Vacsora, szállás Hüttauban.

4. nap: Hallstatt – Budapest (kb. 600 km)

Reggeli után irány HALLSTATT, a Salzkammerguti tóvidék gyöngyszeme! A kisváros festői és romantikus környezetét szinte lehetetlen leírni. Ezt látni kell, ezért most mi is megpihenünk. Séta a tóparton, városnézés. A főtér parányi, de páratlan hangulatú, „az osztrák városok meséskönyvének legszínesebb lapja”-ként is említik. A tó panorámáját fentről is megcsodáljuk, ugyanis az eddigiektől eltérően, most felkapaszkodunk sikló segítségével a városka feletti magaslatra. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek:

- Hallstatt – Dachstein – Salzkammergut régió

Ár információk
Egyágyas felár: 21.000,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek, felvonó, valamint a fülhallgató árát (kb. 65,- €) nem foglalja magában.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Online utasbiztosítás