ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Városnézés és pizzázás Rómában
Olaszország, Róma és környéke
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
Útazonosító:
389579
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

?  Ókori és egyházi emlékek az ,,Örök város"-ban
?  Vatikáni Múzeum és Sixtus-Kápolna
?  Kedvező menetrend oda- és visszaúton is

"Útjaim során fontosnak tartom az olasz hangulat átadását is. Rómában eldugott pizzeriába megyünk és a helyiek kávézójában isszuk meg a napi espressót."
Zilzer Zsuzsa - 20 éve olasz utak idegenvezetője

Program:

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST - RÓMA

A délelőtti órákban repülés Rómába. Külön busszal transzfer a belvárosi **** szállodánkhoz. Itt lepakolunk a csomagszobába és megkezdjük Róma feltérképezését. Aki már volt Rómában és egyedül szeretne mazsolázni a látnivalókból, ezt megteheti. A többieknek javasoljuk a fakultatív idegenvezetéses programun­kat, mely során metróval, ill. gyalog közlekedünk. Először a híres Trevi-kúthoz megyünk. Itt már első nap ,,biztosíthatjuk", hogy valamikor majd visszatérünk Rómába egy aprópénz bedobásával. Következő megállónk a mindenki által ismert Spanyol lépcső, ahol sok filmet forgattak már. A híres Pantheon az ókor legcsodálato­sabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. Piazza Navona szépséges teré­nek megtekintésével fejezzük be első napi közös programunkat.

2. NAP: RÓMA - VÁROSNÉZÉS

Reggeli után, ha az idegenvezetéses városnézés mellett vok­soltak, akkor közösen folytatjuk a főváros megismerését. A fő látványosságok: Forum Romanum az ókori Róma köz­pontja, Maxentius császár bazilikájának romjaival, Capitolium a városházával és Marcus Aurelius szobrával, valamint Nagy Konstantin óriás szobrának maradványaival. A Palatinuson lát­hatjuk az ókor hatalmas gazdagságának emlékeit, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. A Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a Viktor Emánuel emlékmű magasodik, ahol az ismeret­len katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Garantált fakultatív idegen­vezetéses városnézés 3 napon (napi 6 óra): 12.000,- Ft.

3. NAP: RÓMA - VATIKÁN

Először Róma vallási emlékhelyeivel ismerkedünk meg: Vatikán Múzeum, Sixtus-kápolna Michelangelo freskóival, Raffaello stanzái, melyeket tanítványai fejeztek be, a Laokoón szobor­csoport és az etruszk emlékek. A Szent Péter Bazilika a keresz­tény világ legnagyobb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. Látványosak Gian Lorenzo Bernini alko­tásai is. Délutáni programunk első állomása az Angyalvár. Monumentális épülete Róma egyik jelképe. Folytatva sétán­kat a Piazza del Popolo térre érkezünk, ahol lefényképezhet­jük a hatalmas egyiptomi obeliszket is. Végezetül egy érdekes órát nézünk meg a Pincio dombon. Este vacsorázási lehetőség a város hangulatos éttermeinek egyikében.

4. NAP: RÓMA - BUDAPEST

Reggeli után a Santa Maria Maggiore székesegyházat keres­sük fel, ahol láthatunk V. századi mozaikképeket, valamint azon jászol egy darabját, melyben Jézus feküdt a születése után. Ezt követi a San Pietro in Vincoli Bazilika, ahol Szt. Péter láncait őrzik és itt látható a híres Mózes szobor is. Kora délután látvá­nyossága a Szent Pál székesegyház. A transzferig hátralévő idő­ben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében különbusszal transzfer a reptérre és várhatóan az esti órákban hazarepülünk Budapestre.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Kontinentális reggeli

Közlekedés: Repülővel

Online utasbiztosítás