ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Tavaszi körutazás Lengyelországban
Lengyelország, Körutazás Lengyelországban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busz
Időtartam:
Útazonosító:
389626
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

?        Varsó műemlékeinek alapos megismerése

?        Világörökség része Malborkés Torun is

?        Hajókázás a híres Mazuri-tavaknál

?        Gdansk, mely a Balti-tenger gyöngyszeme 

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - WROCLAW (620 km)

Reggeli indulás és utazás Lengyelországba. A határ átlépése után nem sokkal az Odera partján fekvő szépséges Wroclaw felfedezésére indulunk, amely 2 éve Európa Kulturális Fővárosa volt. A várost ,,Száz híd városának" vagy más néven a ,,lengyel Velencének" is nevezik. Óvárosának különleges látnivalója az egykori piactér, a gótikus stílusú városházával, díszes hom­lokzatú polgári házaival. A város érdekessége az 1913-ban épült Centenárium Csarnoka, melyet a világ első vasbeton-szerkezetű építményének tartanak, ezért felkerült az UNESCO Világörökség Listájára. Ha nincs hivatalos esemény az épü­letben (gyakran van), akkor belülről is megtekintjük. Szállás Wroclawban.

2. NAP: WROCLAW - TORUN - MALBORK (620 km)

Reggeli után elindulunk Kopernikusz szülővárosába, Torunba. Európa egyik legszebb, évszázadokon át változatlan közép­kori óvárosa méltán lett a Világörökség része. Legfőbb neveze­tességei az Óvárosi Városháza, mely Észak-Európában az egyik legimpozánsabb; a Szt. János katedrális és a gyönyörű gótikus Szt. Jakab templom. A híres csillagász, Kopernikusz szülőháza jelenleg múzeum. Ezt követően utazás Malborkba, ahol a világ legnagyobb téglából épült várát nézzük meg. A középkori erő­dítmény az UNESCO Világörökség Listáján is szerepel. Különleges vörös téglái igazán egyedi látványt nyújtanak. Az esti órákban Gdansk közelében lévő szálláshelyünkre buszozunk.

3. NAP: GDANSK - MAZURI-TAVAK - VARSÓ (490 km)

Reggeli után bemegyünk a Balti-tenger partján fekvő Hanza-városba, Gdanskba. A település már a középkorban fontos keres­kedelmi és kikötőváros volt, több jelentős műemléke maradt fenn ebből az időszakból. Városnézésünket a Királyi út fő neve­zetességeivel kezdjük, majd a gótikus Szent Mária templommal folytatjuk, mely a világ legnagyobb szentélye és 25 ezer hívő befogadására képes. Láthatjuk a XIV. században emelt monu­mentális városházát is. Nagyon látványosak a régi bástyák és a városkapuk is. A déli órákban továbbindulunk és a csodálatos Mazuri-tavak vidékére utazunk. A gleccserek által kialakított, vál­tozatosan dombos tóvidék festői szépségű. Megérkezésünk után hajókirándulásra jöhet velünk, akinek kedve van hozzá, amely során élvezhetjük a tó és a vidék varázsát. Megbizonyosodhatunk róla, hogy nem véletlenül mondják, hogy ,,Lengyelország a tíz­ezer tó hazája". Ezt követően Varsóba buszozunk, elfoglaljuk szál­lásunkat, ahol két éjszakát töltünk.

4. NAP: VARSÓ

Reggeli után városnézés a II. világháború után újjáépített Varsóban. Az Óvárost, a főváros történelmi központját, a háború után szinte az alapokról állították helyre, amely a világon az egyetlen ilyen jellegű városrész-rekonstrukcióként kiérdemelte, hogy felvették az UNESCO Világörökség Listájára. Itt található a Piactér, a tér körül pedig impozáns polgárházak. Ezt köve­tően felkeressük a Királyi palotát, melynek termeit is megcso­dálhatjuk. További látnivalók: Barbakán körbástya valamint a gótikus Szent János katedrális. Az Óvárostól vezető királyi út mentén gyönyörű paloták és templomok találhatóak. A Szent Kereszt templom főhajójában őrzik a Chopin szívét tartalmazó urnát. A város központjában emelkedik a főváros legmagasabb épülete, a Kultúra és Tudomány Palotája, mely a Szovjetunió ajándéka volt. Nagy élmény felmenni lifttel a hatalmas épület tetejére, ahonnan mesés körpanoráma tárul elénk. Beazonosíthatjuk az eddig látott nevezetességeket fentről is. Szállás, mint előző éjszaka.

5. NAP: VARSÓ - ZAKOPANE - SZLOVÁKIA - BP. (670 km)

Reggel hazafelé indulunk Varsóból, és mielőtt elhagynánk Lengyelországot, rövid időre (kb. 1 óra) megállunk Zakopanéban. Séta a belvárosban, mely során jellegzetes helyi sajtok­ból is vásárolhatunk. Ezt követően elhagyjuk Lengyelországot és Szlovákián keresztül az esti órákban érkezünk Budapestre. Szokás szerint, ezt követően mindenkit a felszállási helyére transzferálunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6:30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 3:00
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3:00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4:15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00

Online utasbiztosítás