ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
A fényűző Nizza és Monaco
Monaco, Monaco
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
Útazonosító:
414260
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

?  Repülővel a francia Riviérára
?  Monaco a milliomosok városa
?  Fürdőzés vagy múzeumlátogatás Nizzában

"Monacora nehéz jelzőket találni. A fényűzés és az elegancia abszolút csúcsa. Mindehhez Nizza mediterrán lazasága roppant különleges párosítást alkot."
G. Horváth Anikó - 20 éve francia utak idegenvezetője

Program:

1. NAP: BUDAPEST - BÉCS - NIZZA

Buszos transzfer a vecsési VIP parkolóból indulva (a részvételi díj tartalmazza) a bécsi repülőtérre, majd repülés Bécs - Nizza útvonalon. Várható érkezés a dél­utáni órákban. Leszállás után transzfer a szállodába. Szállodánk légkondíciónált ****-os, a városközpontban, a vasútállomás közelében lesz. Elfoglaljuk szobáinkat, kb. 17:30-kor, majd sza­badprogram. A szálloda környékén számtalan étterem található. de arra is van lehetőség, hogy valaki Nizza egyik hangulatos étter­mében kóstolja meg a helyi ízeket. Van lehetőség arra, hogy intéz az idegenvezetőnk vacsorát (fizetés az étteremben), ár: kb. 23 EUR.

2. NAP: NIZZA

Reggeli után bemegyünk Nizza központjába, ahol gyalo­gos séta, városnézés. Nizza látnivalóit mutatja be az idegen­vezető: piac, mely a kikötő közelében található, Massena tér, óváros, majd az e fölé magasodó kilátó, ahonnan szép rálátás nyílik a városra és a tengerparti öbölre. Ezt követően a kikötő­ben megcsodáljuk a fényűző jachtokat. Szabadprogram, majd a délutáni órákban visszamegyünk szállodánkhoz és elfoglaljuk szobáinkat. A nap hátralévő részében szabadprogram, pihe­nés, séta a belvárosban, vagy a Nizzában található több érdekes múzeum egyikének felkeresése.

3. NAP: NIZZA

Egésznap szabadprogram, pihenés a nizzai tengerparton. A szállodától a tengerparti fürdésre alkalmas terület kb. negyedórára van, de a város szívét érintve tudnak lesétálni. A nizzai ten­gerpart fehér kavicsos. Az ingyenes szabadstrandok és a fizetős, nyugágyas privát strandszakaszok váltogatják egymást. Ha a kul­túra iránt érdeklődnek, akkor Nizza valamelyik múzeuma közül választhatnak, vagy a belvárosban sétálva, elvegyülve a turis­ták és a helyiek forgatagában magukba szívhatják az egyedülálló város hangulatát.

4. NAP: NIZZA - CANNES - GRASSE - VERDON-KANYON - NIZZA

Erre a napra egy buszos programot szervezünk, mely során bemutatjuk a környék látványosságait. A reggeli indulás után először Cannesban, a filmfesztiválok városában állunk meg, ahol körülnézünk. Ezt követően a híres francia illatszergyártás központjában, Grasse-ban, múzeum és parfümgyár látogatás, mely során lehet vásárolni a híres francia parfümökből, gyári áron. A kirándulás folytatásaként egy különleges természeti képződményt, a Verdon-kanyont keressük fel. A folyó mély sza­kadékot vájt a sziklába. Káprázatos panoráma a kilátóból, ahogy több mint 400 m mély szurdokban alattunk kanyarog a folyó. A kora esti órákban érkezünk vissza szállodánkhoz.

5. NAP: NIZZA - MONACO - NIZZA

Reggeli után kirándulás Monacóba, a fény és pompa csodá­latos városába. Vonattal indulunk a monacói programunkra (vonatjegy a helyszínen fizetendő kb. 12 EUR). Megtekintünk több kertet, parkot melyekben kaktuszok és mediterrán növények találhatóak. Lifttel felmegyünk Monaco központjába, ahol fel­keressük a Nagyhercegi palotát. Ezt belülről is megtekint­jük. A palota előtt van az őrségváltás. Innen mesés a rálátás Monacóra és Monte-Carlora. Átsétálunk a katedrálisba, ahol a hercegi család több tagjának sírja is található. A híres színésznő­ből lett hercegnő Grace Kelly is ültettet virágokat abba a kertbe, melyen áthaladva érjük el az Óceanográfiai Múzeumot. A mona­cói szikláról lesétálunk és megtekintjük a világ talán legszebb jachtokkal tarkított kikötőjét. Sétálunk a Forma 1 versenypálya szakaszán, miközben felmegyünk Monte Carlóba, a Casinóhoz. Megfelelő öltözet esetén be lehet menni (belépő) a Casinóba is, illetve a mellette lévő (ingyenes) játékterembe. Belépés feltétele a betöltött 18. életév. Estére érkezünk vissza szállodánkba.

6. NAP: NIZZA - BÉCS BUDAPEST

Délelőtt szabadprogram vásárlási lehetőséggel. Kora délután transzfer a repülőtérre. Várhatóan a délutáni órákban indul repülőnk Bécsbe. A vecsési VIP parkolóba a transzfer érkezése a menetrend függvényében az esti órákban.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli

Közlekedés: Repülővel

Online utasbiztosítás