ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
A rettenthetetlenek földjén Skóciában
Nagy-Britannia, Skócia
Indulás 2019-08-23
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Utazás:
Repülő
Időtartam:
5 éj
Útazonosító:
448641
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

?  Vad skót táj, a kilt szoknya és a skót duda
?  Whiskylepárló kóstolóval
?  Vajon mi látjuk-e a Loch Ness-i szörnyet?
?  Apátságok, vármaradványok, történelmi városok

"Skóciába menet mindig úgy érzem, mintha hazatérnék. A Felföld gyönyörű völgyei, misztikus tavak, és modern városok: minden megtalálható itt, melyekhez hangulatos zenék és ízek kapcsolódnak."
Horváth Zoltán - 25 éve idegenvezető brit területeken

Program:

1. NAP: BUDAPEST - GLASGOW - LOCH LOMOND - INVERARAY-KASTÉLY - OBAN

Menetrend függvényében repülés Glasgow-ba. Érkezés után buszos városnézésre indulunk Skócia legnagyobb városába. A keleti városrész határánál fekszik a Szent Mungo katedrá­lis, amely a legrégibb és legnagyobb épségben megmaradt középkori templom Skóciában. Sétánk során láthatjuk a város szívében lévő George teret, a viktoriánus városházával és kör­nyékén több elegáns épülettel. A nyugati városrészben található a Kelvingrove Galéria, amely a második legnagyobb és legláto­gatottabb művészeti gyűjtemény Nagy-Britanniában. Szemben vele a Glasgow-i Egyetem hatalmas épülete áll. Ezután elhagy­juk Glasgow-t és Loch Lomond felé vesszük az irányt, mely Nagy-Britannia legnagyobb víztömegű tava. Környéke nép­szerű kirándulóhely, ez Skócia első nemzeti parkja. Hajdanán itt bujkált a híres-hírhedt rablóvezér, Rob Roy. A tavat elhagyva megállunk az Inveraray kastélynál, mely évszázadokig az Argyll család székhelye volt. 43 évbe telt mire felépítették, aztán 1877-ben részben leégett. A kastély szobái a Campbell klán tör­ténetét mutatják be, amely egykor az egyik legerősebb klán volt Skóciában. Kora esti órákban megérkezünk szállásunkra, amely Oban környékén lesz.

2. NAP: OBAN - GLEN COE - NEPTUN-VÍZLÉPCSŐ - EILEAN DONAN VÁR - INVERNESS

Reggeli után áthaladunk a komor szépségű Glencoe-szoroson, amelyhez az ország történelmének egyik legvéresebb esemé­nye fűződik (,,glencoe-i mészárlás" 1692-ben). Fort William-nél fókanéző hajókázáson vehetünk részt, majd megállunk a Neptunus vízlépcsőnél. Délután továbbindulunk a Hegylakó című filmből is híressé vált Eilean Donan vár felé, amelyet mél­tóan Skócia egyik legszebb váraként tartanak számon. A kör­nyéken megállunk egy fotószünet erejéig, hiszen gyönyörűen szép kilátás tárul elénk a Skye-szigetre. Ezután utunkat Loch Ness felé vesszük. A majd 300 méter mély tó adja a brit édesvízkészlet legnagyobb részét. Talán felbukkan a messze földön híres szörny, Nessie is. A késő délutáni órákban Inverness - Felföld fővárosa - felé indulunk. Este elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

3. NAP: INVERNESS - LOCH NESS - URQUHART KASTÉLY - ABERDEEN

Reggel egy kis sétát teszünk a Felföld fővárosában, majd meg­látogatjuk Skócia talán legromantikusabb kastélyának, az Urquhartnak romjait. Innen csodálatos kilátás nyílik a környező hegyekre és a látványos tóra. Délután elhaladunk az utolsó skót felkelést lezáró culloden-i csata mezeje mellett és megismer­kedhetünk a híres skót whisky gyártási folyamatával egy helyi desztilláló üzemben, ahol a bemutató végén megkóstolhatjuk a hagyományos skót eljárással készült nedűt. Aki akar, vásárolhat is a termékekből. Aberdeenbe érkezve még tartunk egy rövid buszos városnézést, majd szállásunkra utazunk.

4. NAP: ABERDEEN - DUNNOTTAR - GLAMIS - ST. ANDREWS

Délelőtt a meredek tengerpartra épült Dunnottar vár romjai­nál kezdjük napunkat. Egy kis fotószünet után felkeressük a tün­dér- vagy kísértetkastélynak nevezett Glamis Castle-t is, mely Nagy-Britannia egyik leghíresebb várkastélya. Itt nevelkedett gyermekkorában Elizabeth Bowes-Lyon, a jelenlegi angol királynő, II. Erzsébet édesanyja. Évszázadok óta baljós és tragi­kus események színhelye volt e kastély. Állítólag sok a vissza­járó szellem, ami még különlegessebbé teszi a hely hangulatát. Délután Skócia gyöngyszemével, St. Andrews-zal ismerked­hetünk meg. Gyalogos séta során láthatjuk a csodálatos ten­gerpartot, mellette a középkori vár és katedrális romjait és a látványos golfpályákat. Megtekintjük az ország legrégebbi egyetemét is, ahova Vilmos herceg és Katalin hercegnő járt. Szállás Glenrothes környékén lesz.

5. NAP: DUNFERMLINE - FORTH BRIDGES - STIRLING VÁR - FALKIRK KERÉK - EDINBURGH

Reggeli után átkelünk a Forth folyó híres közúti hídján, ahon­nan kiváló rálátás nyílik a XIX. század technikai bravúrjának tar­tott vasúti hídra, amelyet 2015-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. Innen Skócia egyik legnagyobb és - úgy építészetileg, mint történelmileg - legfontosabb várához, Stirling-hez, látogatunk el. Neve a skót függetlenségi harcok­hoz kapcsolódik. 1297-ben William Wallace, a Rettenthetetlen aratott itt fényes győzelmet az angolok felett. A területet Robert the Bruce király csatolta végleg Skóciához. A Stuartok idején épült újjá és vált királyi rezidenciává. Itt koronázták meg Stuart Máriát és keresztelték meg fiát, Jakabot. A főváros megláto­gatása előtt még rövid megállót tartunk a Falkirk keréknél, a XXI. század technikai vívmányának tartott emelőszerkezetnél, majd Skócia legszebb városa, Edinburgh következik. Az óváros az UNESCO világörökség része. Napunkat a királyi vár megláto­gatásával zárjuk. Itt őrzik többek között a skót koronázási éksze­reket is. Szállás a főváros környékén.

6. NAP: EDINBURGH - ROSSLYN - REPÜLŐTÉR - BUDAPEST

Reggel buszos városnézéssel kezdünk. Gyönyörködhetünk a panorámában a Calton dombról és megállunk a Holyrood palo­tánál is, mely a királynő hivatalos skóciai rezidenciája. Ezután szabadidő keretein belül még felkereshetjük a Royal Mile-t, a Princess Street-et vagy betérhetünk egy pub-ba a Rose Streeten ezután a Da Vinci kód című film (könyv) által híressé vált Rosslyn-kápolna megtekintése következik. Kora délután transzfer a reptérre, majd menetend függvényében hazautazás Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal

Online utasbiztosítás