ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Zöld smaragd az Atlanti-óceán közepén
Portugália, Azori szigetek
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
Útazonosító:
448664
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

?  Két sziget, mesés helyszínek
?  Fantasztikus vulkáni képződmények
?  Látványos táj, zöldellő virágok
?  Utolsó nap Lisszabonban városnézés

"A világ egy kevésbé ismert gyöngyszeme, melynek hála még nincs turistatömeg. Buja növényzet, különleges történelem és szemet gyönyörködtető látvány mindenhol!"
Prónay Gyula - Az Év Utazási Irodása 2015-ben

Program:

PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST - LISSZABON - SAO MIGUEL - RIBEIRA GRANDE - PONTA DELGADA

Indulás Budapestről repülővel várhatóan a hajnali órákban. Lisszaboni átszállással utazunk az Azori-szigetek főszigetére, a Sao Miguel szigetre. Érkezés várhatóan a koradélutáni órákban. A reptérről máris felfedező útra indulunk. A sziget déli oldalán végighaladva érkezünk el a Laga do Fogo krátertóhoz, amely a legmagasabban elhelyezkedő tó a szigeten. A látvány megcso­dálása után Caldeira Velha kicsiny parkját látogatjuk meg, ahol a sziget csodás flórája tárul elénk, néhány forrással színesítve. Mindenegyes megállásunknál gyönyörű fényképeket készít­hetünk. Utunkat a Caldeiras da Ribeira Grande felé vesszük, ahol a vulkanizmus maradványait láthatjuk a felszínen. A szi­get északi részén egy kis várost, Ribeira Grande-t látogatunk meg, megnézzük történelmi központját és sétát teszünk a szűk utcáiban, ahol a XVII. és XVIII. századi városi építészetre is lát­hatunk néhány jó példát. Kényelmes ruha és edzőcipő viselése javasolt. Napi programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat.

2. NAP: BÁLNALES - PONTA DELGADA

A korai reggelit követően - ha jó idő lesz -, nyolc órakor két és fél órás bálna- és delfinlesre indulunk. Mivel az Azori-szigetek az Atlanti-óceán közepén helyezkedik el, az egyik legnagyobb bálna- és delfinpopulációnak ad otthont. A kirán­dulás során nagy valószínűséggel láthatunk bálnát és (vagy) delfint. A program során esőkabát viselése javasolt. Rossz idő esetén ez a program elhalasztásra kerülhet. A bálnales befe­jezése után visszatérünk a partra és a gyalogos városnézésre indulunk Ponta Delgadaban a sziget fővárosában. A várost főképp a fekete és a fehér bazalt használata jellemzi, de sok helyütt igen színpompás látvány tárul elénk. A helyi piacon tett látogatás után a város Matriz nevű kerületébe megyünk, ahol megnézzük a Sao Sebastiao templomot, a Portas da Cidade-t mely, egy városkapu, és a városháza épületét. A Sao Francisco tér felé sétálva láthatjuk az Esperaca kolostort, ami a Csodatevő Krisztus kultuszhoz kapcsolódik. Ez a sziget­világ legnagyobb vallási fesztiváljainak tárgya. A másik híres látványosság a környéken a Forte de Sao Bras, egy erőd, amit a kalóztámadások kivédésére építettek. A városnézés befejezté­vel visszatérünk a szállodába.

3. NAP: VILA FRANCA DO CAMPO - FURNAS - TERRA NOSTRA

Reggeli után ismét útnak indulunk a sziget déli részén Vila Franca do Campoba, mely a sziget első fővárosa, és legfonto­sabb települése volt 1522-ig, amikor sajnálatos módon egy erőteljes földrengés következtében megsemmisült. A rövid szabadidőt és szuvenír vásárlási lehetőséget követően tovább haladunk a Furnas-völgy irányába. A furnasi vulkáni komplexum magába foglal egy kis falut, továbbá a Lagoa des Furnas tavat, számos meleg vizű forrást és sok más természeti látványossá­got. Miután megcsodáltuk a látnivalókat a Terra Nostra kertbe megyünk, ami az egyik legcsodálatosabb kert Európában, több mint kétezer féle fafajjal, és egy termálvizes úszómedencé­vel, ahol lehetőség nyílik egy relaxáló fürdőt venni. Ezután a tó partjára megyünk, ahol a lakosok helyi ételeket főznek a vulkán hőjének felhasználásával. Lehetőség nyílik arra is, hogy ezeket az ételeket megkóstoljuk. Szállás, mint előző nap.

4. NAP: FAJA DE BAIXO - PICO DO CARCAO - VISTA DO REI - TERCEIRA

Miután megreggeliztünk Faja de Baixo felé vesszük az irányt, ahol egy ananászültetvényt látogatunk meg. Láthatjuk az üveg­házas technikát, amivel a helyiek rosszabb idő esetén elősegítik az ananászok növekedését. A sziget nyugati része felé haladva érintjük a Pico do Carcao kilátót, ahol egy rövid időre meg is állunk, megcsodáljuk a tájat, amelyet a sziget legkeskenyebb része nyújt. Kiváló fényképek készítésére lesz lehetőség. Az elénk táruló területet 290 apró vulkán formálta meg évmilliókkal ezelőtt. Folytatjuk utunkat Vista do Rei felé. Itt újra egy kilátóhoz érünk ahonnan a Sete Cidades-t nézhetjük meg. Ez a terület tele van szikrázóan kék és zöld tavakkal. A Vista do Rei portugálul azt jelenti, hogy ,,királyi kilátás" ami méltó név az itt elénk táruló cso­dára. A gyönyörű látványoktól eltelve megyünk vissza a szállásra.

5. NAP: ANGRA DO HEROÍSMO - SERRA DO CUME - PRAIA DA VITÓRIA - ANGRA DO HEROÍSMO

Reggeli után a repülőtérre megyünk és átrepülünk az Azori-szigetek másik gyöngyszemére, Terceirára majd buszra szál­lunk és városnézésre indulunk Terceira szigetén. A város, Angra do Heroismo - ahol szállásunk is van - 1983 óta a világörökség része. A városka kötelező kikötőhelye volt az Egyenlítői Afrika és a keleti és nyugat-indiai útvonalak flottáinak. A kőhomlokzatok, és az élénk színre festett házak, fémkerítésű balkonok szemkápráztató látványt nyújtanak. Áthaladunk a Praca Velha téren is, ahol a városháza épülete található. Láthatjuk még a Duque de Ávila kertet és a Capitas-Generais palotát, a Sé kated­rálist és a kikötőt. Busszal a Serra do Cume kilátó felé indulunk, ahol meg is állunk egy fotószünetre, és elmerengünk a Praia da Vitória öböl látványán. Továbbhaladunk Praia da Vitória városa felé, mely a méltán híres strandjáról. Útközben megállunk, hogy megnézzük Sao Sebastiao templomát, amit 1455 körül az első telepesek építettek, azonban az évszázadok alatt sok átalakí­táson ment át. Utunk során több a szigetre jellemző kis falun is áthaladunk, majd Angra do Heroísmoba visszaérkezve fel­megyünk a Monte Brasil hegyre, megnézzük a kilátást, ami a városra és az öbölre tárul.

6. NAP: CINCO RIBEIRAS - BISCOITOS - ALGAR DO CARCA

Megreggelizünk és a sziget nyugati részének felfedezésére indulunk. Buszos utunk során elhaladunk Sao Mateus kicsiny halászfaluja mellett, majd megállunk Cinco Ribeirasban, ahol meglátogatunk egy sajtgyárat. Lehetőség lesz a különböző sajtok kóstolására is. Az északi területekre érve Biscoitos-ba megyünk, mely híres a borkészítéséről, és a sötét fekete vulkáni kőzetekből készült úszómedencéiről a tenger mellett. Itt lehető­ségünk van egy pihentető fürdőt venni. Ezt követően megláto­gatjuk a bormúzeumot, ahol lehetőség lesz megkóstolni, majd vásárolni a terület boraiból. A sziget középső részén áthaladva elmegyünk Algar do Carvaohoz. Ez egy 90 méter mély vulkáni kráter. 3.200 évvel ezelőtt alakult ki. Programunk végeztével visszamegyünk a szállodánkba.

7 NAP: TERCEIRA - LISSZABON - BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a fővá-rosban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több százéves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imá­ját, és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve meg­tekintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban született.) Ezt követően kimegyünk a '98-as Világkiállításra épí­tett tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél - különlege­sebb halat, cápákat, pingvineket, vidrákat láthatunk Európa egyik legnagyobb ilyen létesítményében. Ezt követően vacsora egy hangulatos étteremben, majd transzfer a reptérre és késő este hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

8.NAP: LISSZABON - BUDAPEST

Menetrend függvényében, várhatóan a hajnali órákban érkezés a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel

Online utasbiztosítás