ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Észak aranyháromszöge
Oroszország, Szentpétervár
Indulás 2019-08-13
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Utazás:
Repülő
Időtartam:
5 éj
Útazonosító:
448668
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

?  Repülővel Stockholmba, vissza Szentpétervárról
?  A városok közt utazás hajón, helyszínen busz
?  A három legszebb északi város
?  Szentpétervár melletti paloták

"Helsinki kikötőjében nagy a nyüzsgés a piacon, ahol a helyiek mellett a turisták is szívesen esznek sült halat, vagy kóstolják meg a rénszarvasburgert."
György Péter - Baltikum-specialista idegenvezető

Program:

1. NAP: BUDAPEST - STOCKHOLM

Menetrend függvényében, várhatóan a délelőtti órákban talál­kozunk az idegenvezetővel a reptéren. Bechekkolás után utazás Stockholmba. Megérkezés után transzfer a szállodába. Útközben megállunk a Városháza épületénél. A város egyik ékessége ez az épület. Itt szokták tartani a Nobel díj átadása utáni fogadásokat. Továbbhaladva, elfoglaljuk szállásunkat majd elkezdjük ismerke­désünket a svéd fővárossal. Stockholmot 1252-ben alapították, ma közel egy millió lakossal rendelkezik. Különleges a fekvése, mivel 14 szigetre épült. A szigeteket összesen 53 híd köt össze. A modern városnegyed megtekintésével kezdünk. Sétánk során érintjük az újonnan kialakított belvárost, a sétálóutcát, a piacte­ret melynél található az az épület, ahol át szokták adni a Nobel díjakat és felkeressük a meggyilkolt Olof Palme-emlékhelyét is. Városnézésünket szabadprogram követ, mely során lehet vacso­rázni. Ebben segít az idegenvezető. Szállás Stockholmban.

2. NAP: STOCKHOLM - BEHAJÓZÁS

Reggeli után folytatjuk a svéd főváros megtekintését. Bemegyünk az óvárosba a Gamla Stan területére. Itt vannak a város régi épületei. Az utcák keskenyek, több saroknál még látha­tóak a kerékvető oszlopok. A keskeny magas házak homlokzatai különleges színezetet kaptak. Megtekintjük a katedrálist, mely­ben koronázzák a svéd királyokat évszázadok óta. Másik érde­kes templom a Lovagok temploma, melyben az uralkodó család több síremléke is megtalálható. Szintén itt az óvárosi területen található a Parlament (Ricksdagshuset) épülete. Az óváros ékes­sége a Királyi Palota. Az épület melletti udvaron van minden nap a látványos őrségváltás. Természetesen ezt is megtekintjük. A délután folyamán lesz lehetőség a Királyi Palota szobáinak fel­keresésére. Különösen látványos a Koronázási terem. Késő dél­után transzfer a kikötőbe és elhelyezkedünk a kabinunkban. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón. (Az árban sör, bor, üdítő korlátlan fogyasztása is benne van). Éjszaka 4 ágyas (igény ese­tén 2 ágyas) kabinokban. Itt 2 éjszakát töltünk.

3. NAP: HELSINKI - BEHAJÓZÁS

A délelőtti órákban kötünk ki a finn fővárosban. A csoma­gunk marad a kabinban és úgy kezdjük Helsinki megismerését. Először busszal elmegyünk az Olimpiai Standionhoz. Mai napig is 1952-es Helsinki olimpia volt a legsikeresebb a magyar aranyér­meket tekintve. Sétálunk az Olimpiai Parkban, lefényképezhet­jük a híres finn futó, Nurmi szobrát is, majd továbbindulunk a Sibelius- emlékműhőz. Egy hölgy alkotása ez a különleges épít­mény. Továbbhaladunk és felkeressük a Sziklatemplomot. Nem véletlen az elnevezése, mert a modern templom kialakítása egy hegyoldalon kőzetek kivágása során valósult meg. Buszos körutunkat befejezve a belvárosban állunk meg. Séta a köz­pontban, mely során megtekintjük a Szenátus teret, és a föléje magasodó hatalmas templomot. Közelben található a Parlament is. Továbbsétálva érjük el a kikötőt, melynek előterében min­dig hatalmas a nyüzsgés, mert egy piac és éttermek sorakoznak ebben a régióban. Az esti órákban visszaszállunk a hajóra és irány Szentpétervár. Fakultatív vacsorázási lehetőség a hajón.

4. NAP: SZENTPÉTERVÁR - CARSZKOJE SZELO

Reggeli a hajón. Várhatóan 9 órakor kötünk ki. A kikötőben vár bennünket autóbuszunk és kezdjük programunkat. Buszos és gyalogos városnézés a Néva-parti gyöngyszemben. Ízelítő a látnivalókból: Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter-lovasszobor. Ezt követően megnézzük a Vérző Megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszé­pek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat Palota tér, Ermitázs (Téli Palota) megtekintésével (belépő) folytatjuk. Délután fakultatív prog­ram keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk Katalin-palota, világhírű a felújított Borostyánterem és a Trónterem. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo meg­tekintése belépővel: 20.000,- Ft. Estére érkezünk vis­sza Szentpétervárra, majd szállásunkra. Idegenvezetőnk ezen az éjszakán érdekes programot szervez, mely során, akik szeret­nék, meg tudják tekinteni a hidak éjszakai nyitását. Jelentkezés a helyszínen, ár a jelentkezők számától függően alakul. Visszaérkezés a szállodába kb. 01:30 - 02 órára.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR - PETRODVOREC

Délelőtt fakultatív program keretében a csodaszép régi cári kas­télyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait tekinthetjük meg. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirándulás belépővel: 18.500,- Ft. Kora dél­után érkezünk vissza Szentpétervárra ahol folytatjuk a városné­zést (Izsák-székesegyház, Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt), a Péter Pál erőd és székesegyház majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakultatív progra­mokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakultatív progra­mokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR - BUDAPEST

Várhatóan a délelőtti órákban indul gépünk Szentpétervárról hazafelé. Ezért reggeli után transzfer és hazautazás. A Liszt Ferenc Repülőtérre várható érkezés, a kora délutáni órákban.

 

Oroszországba vízum szükséges. Igény esetén a vízumot irodánk intézi. Ebben az esetben, már jelentkezéskor kérjük az útlevél fénymásolatát. Az útlevélnek a hazaérkezéstől min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!!

Szállás: 3 csillagos szállás, 2 éj hajón

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal

Online utasbiztosítás