ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Pünkösdkor Itáliában
Olaszország, Körutazás Olaszországban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
451964
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás
Új olaszországi csillagtúránkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik jártak már velünk Itáliában, de a főbb nevezetességeken túl szeretnék felfedezni az ország „rejtett kincseit”, a Pó folyó völgyének mesébe illő középkori településeit, a híres egyetemi várost Padovát, valamint Palladio városát, a reneszánsz építészet fellegváraként is emlegetett Vicenzát.

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: félpanzió

 

1. nap: Budapest – Aquileia – Abano Terme környéke (kb. 760 km)

Utazás Olaszországba rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül. Útközben megtekintjük a Natissa folyó partján fekvő AQUILEIA-t, mely a Római Birodalom egyik legnagyobb városa és kikötője volt. Az „Észak Pompeii-nek” is nevezett település fő nevezetessége a XIV. században befejezett bazilika, melyben a keresztény világ legnagyobb mozaikpadlója található. A híres, a lováról hátrafelé nyilazó magyar harcost a bazilika altemplomában rajz örökíti meg. Továbbutazás szállásunk felé. Szállás Abano Terme környékén.

2. nap: Montagnana – Este – Monselice (kb. 100 km)
MONTAGNANA az első legnagyobb olasz várváros, itt látható a világ egyik legépebben megmaradt erődrendszere. Belépve a négy kapu egyikén, a századok során egymásra települt kultúrák emlékeivel találkozhatunk. ESTE, a településtől kapta nevét az itt letelepedett család, akik jelentős szerepet játszottak Itália történelmében. Nevükhöz fűződik az első erődítmény felépítése, melyet később a Carrarák újjáépítettek, a velenceiek pedig megnagyobbítottak. MONSELICE ugyancsak erődváros, a városfal a terület ellenőrzését kívánta biztosítani a városok és a császárság közötti harcok idején. Szállás Abano Terme környékén.

3. nap: Cittadella – Castelfranco Veneto – Bassano del Grappa (kb. 150 km)
CITTADELLA és CASTELFRANCO VENETO a Brenta – síkság két legfontosabb városa, nemcsak területi igazgatási központok, hanem a két ellenséges hatalom, Padova és Treviso előretolt hadállásai is voltak. Cittadella történetét a térség hatalmi harcai szabták meg. Katonai szerepének megszűnésével kereskedővárosi jellege erősödött meg. Castelfranco Veneto nevében hordja létrejöttének magyarázatát, erődítmény volt, mely alapításától fogva adómentességet biztosított lakói számára. A festői BASSANO DEL GRAPPA, melynek legismertebb nevezetessége az 1209-ből származó fedett fahíd. Az első világháború idején súlyos harcok folytak a környéken, melynek nyoma a folyóparti színes házak falain máig láthatóak. Ernest Hemingway itt írta a Búcsú a fegyverektől című művét. A város a törkölypálinkáról,- „grappa” híres-, melyet szabadidőben meg is kóstolhatunk. Szállás Abano Terme környékén.

4. nap: Padova - Vicenza (kb. 140 km)
Utazás a művészeti és építészeti emlékekben gazdag PADOVA-ba, a tudományok történetében kiemelkedő jelentőségű, ősi egyetemi városba. Hasonlóan az ország több településéhez, igen gazdag művészeti és építészeti emlékekben. Lehetőség szerint felkeressük a Scrovegni-kápolnát, mely Giotto elbűvölő freskóit őrzi. A Basilica di Sant’Antonio a város déli részének középpontjában áll, Olaszország egyik leglátogatottabb zarándokhelye. Továbbutazás VICENZA-ba. A település Palladio városaként is ismert. A kőfaragóként induló művész kora legnagyobb építésze lett. Egyéni stílusának fejlődése tisztán nyomon követhető a város központjában. Szállás Abano Terme környékén.

5. nap: Miramare kastély – Budapest (kb. 760 km)
Hazautazás rövid pihenőkkel, Szlovénián keresztül. Útközben látogatás a MIRAMARE kastélynál. Érkezés Budapestre az esti órákban.

A programok sorrendje időjárás és nyitva tartások függvényében módosulhat!

UNESCO Világörökség: Aquileia; Vicenza belvárosa

Ár információk
Egyágyas felár: 23.400,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek és a fülhallgató árát (kb. 85,- €) nem foglalja magában.

Idegenforgalmi adó: kb. 10,- € (Helyszínen fizetendő! )                                                                   

Szervizdíj / Borravaló: 5,- €

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5 %.      

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorához az italt
- idegenforgalmi adót: kb. 10,- € /fő (Helyszínen fizetendő!)
- a belépőjegyek és fülhallgató árát: kb. 85,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- ajánlott szervízdíjat / borravalót: 5,- € / fő, amelyet az idegenvezető gyűjt össze és ad át a szálloda személyzetének
- minimális utaslétszám hiányában, 30 – 34 fő indulása esetén a 9.400,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
Online utasbiztosítás