ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
A Balkán legszebb tájain
Montenegro, Bar
Indulás 2024-05-31
Szállás típusa:
Hotel **
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
2 ágyas...
Utazás:
Busszal
Időtartam:
7 éj
Útazonosító:
467826
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A Balkán hallatán az embereknek elsősorban az "Európa puskaporos hordója" elnevezés jut eszébe, hiszen itt a római kortól kezdve a közelmúltban lezajlott háborúkig valóban folyamatos zavargások és harcok dúltak. Programunkon igyekszünk bemutatni Önöknek a térség más, elfeledett arcát, annak soknemzetiségű egyvelegét, színes kulturális örökségeit. Utunk négy országon - Horvátország, Bosznia, Montenegró, Albánia - és azok történelmi városain vezet át. Életre szóló élményt ígérünk mindazoknak, akik csatlakoznak hozzánk, hogy együtt fedezzük fel ennek a méltatlanul elhanyagolt térségnek egyedülálló látnivalóit. Látnivaló sokasága mellett jut idő strandolásra is Montenegróban.

Utazás: komfortos autóbusszal. Nincs éjszakai utazás! 

Szállás: 
- 1 éj Bosznia - Sarajevo környéke Hotel***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban 
- 5 éj Montenegró - Canj Hotel Villa Fontana** tengerpart közeli, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).
- 1 éj Bosznia - Medjugorje környéke Hotel ***, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli, menüvacsora).

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes
: Budapest (BOK Sportcsarnok vagy Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Mohács. 
Térítés ellenében: Pécs 6.900 Ft/fő (transzfer Pécs - Mohács oda vissza)

Időpontok 2024.:
Május 31-Június 7. már csak 9 hely!

Augusztus 31- Szeptember 07. FIX INDULÁS!
Szeptember 24 - Október 01.  FIX INDULÁS!

Program:

1. nap: Szarajevó 
Indulás reggel 05.30-kor Budapestről. A délutáni órákban megérkezünk és megismerkedünk ennek a szív alakú országnak „büszke” fővárosával, Szarajevóval. Kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija - a kézművesek utcája sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap: Mostar
Ízletes reggeli után, tovább haladva elérjük Mostart. A jellegzetes, hangulatos muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd Csontváry Kosztka Tivadart is megihlette. Majd a Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézzük meg, mely Mostar legismertebb dzsámijának számít. Hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház (belépős). A város megtekintése után továbbutazás Montenegróba, szállásfoglalás és vacsora.

3. nap: Kotor, hajóval: Szirti Madonna sziget, Budva: 
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számontartott középkori város labirintus jellegű szűk utcáin, változatos templomok körüli tereken sétálva az élménytől lelassul a szívdobogás. Városnézés után Ön dönt, Kotor óvárosban sétálgat-e, vagy hajóra száll és megismeri a Kotori-öbölben fekvő kicsi, csendes Perast kis városkához tartozó mesterséges kis szigetet, melyet a "Sziklák Asszonya vagy Szirti madonna" néven emlegetnek (Gospa od Skrpjela), ahol egy bizánci stílusú templomot emeltek a Szent Anya tiszteletére. A hajókirándulást követően ismét buszra szállunk és Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor harmonikusan egészíti ki egymást. A város eredetileg egy kis szigetre épült. Óváros mellett csábító, lassan mélyülő strandokon mi is csobbanunk egyet, hogy felfrissüljük a melegben. Részvételi díj: 35 EUR/fő + 20 EUR/fő a hajókirándulás.

4. nap: strandolás a szálloda közelében található strandon. 

5. nap: Albánia: Kruja és Shkoder, ebéddel:
Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. Szkander bég szülővárosában, Krujaban kezdünk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Visszaúton megálunk Shkoder városánál, mely fontos kulturális és gazdasági központ. A vizek városának is nevezett település, Albánia északi részének legfontosabb városa és emellett az Albán Alpok kapuja is. Utunk során megkóstoljuk az albán specialitásokat és természetesen a hires albán konyakot is! Részvételi díj ebéddel: 50 EUR/fő.

6. nap: Bar, Stari Bar, Hajókázás a Skadari tavon ebéddel:
Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel (belépős). Különleges természeti kincseket tartalmaz a fakultatív kirándulásuk másik része a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz utazunk. A területen Montenegró Albániával osztozik, ahol egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes ebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

7. nap: Dubrovnik, Medjugorje
Reggeli után irány Horvátország! A világörökség egyik büszkeségét, Dubrovnikot keressük fel. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel, a költők által „földi mennyországnak” nevezett városban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon. Estére Medjugorje-be érkezünk, mely a Mária-jelenések révén nemzetközi hírnévre tett szert. Megnézünk a Szent Jakab templom előtti udvart és ha nyitva van, a templomot is. Szállás elfoglalása és vacsora. 

8. nap Kravica vízesés
Ízletes reggeli után, irány Bosznia egyik természeti kincséhez a Kravica vízeséshez. 30 m magasról zúdul alá a víztömeg és csipkés függönyként díszíti a tájat (belépős). A vízesés tövében pedig a kis tavat is megcsodálhatjuk. Pallókon át lehet a vízesés közelébe jutni. Élményekkel feltöltődve irány Magyarország. Hazaérkezés a késő esti órákban.

Ár információk

Ön eldöntheti, hogy a részvételi díjat euróban, vagy forintban egyenlíti ki!  
 Euróban történő fizetési igényét kérjük előre jelezni.

A Balkán legszebb tájain 8 nap / 7 éj 2024.
ELŐFOGLALÁSI ÁR VISSZAVONÁSIG! 
Félpanzióval/ fő 05.31 - 06.07. 08.31-09.07. 09.24-10.01.
Felnőtt 169 900 Ft (435 Eur) 189 900 Ft (490 Eur) 169 900 Ft (435 Eur)
3. ágyon 12 évig 139 900 Ft (360 Eur) 169 900 Ft (435 Eur) 139 900 Ft (360 Eur)
3. ágyon 12 évtől 149 900 Ft (385 Eur) 179 900 Ft (460 Eur) 149 900 Ft (385 Eur)
Egyágyas felár 39 900 Ft (105 Eur) 79 900 Ft (205 Eur) 39 900 Ft (105 Eur)

Figyelem: társítási lehetőség 2 ágyas szobákban! 
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2 ágyas szobában!

Üdülőhelyi és regisztrációs díj (helyszínen fiztendő): 12 évig: 15 Euro/fő; 12 évtől: 25 Euro/fő.

Audioguide: 4 400 Ft/fő (12 Eur/fő)

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
- Albánia ebéddel: 50 EUR/fő
- Kotor, Budva: 35 EUR/fő
- Kotori öböl hajó: 20 EUR/fő  (csak Kotor, Budva program mellett igényelhető) 
- Skadari-tó,Bar ebéddel: 30 EUR/fő 

Fakultatív programok kedvezményes csomag, 4 kirándulásra: 135 EUR helyett csak 125 EUR!!

Belépők a helyszínen kb. 50-55 EUR/fő

Minimum létszám: 35 fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást félpanzióval, megadott programokat, magyar idegenvezetőt. 

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját, útlemondási díjat,  üdülőhelyi és regisztrációs díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

Beutazási szabályokról az alábbi linken tájékozódhat:
Montenegró:ITT, és Bosznia-Hercegovina:ITT.

Online utasbiztosítás