ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
A Balkán ismeretlen szeglete: Albánia és Észak-Macedónia
Albánia, Körutazás Albániában
Indulás 2022-07-21
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Utazás:
Repülő
Időtartam:
7 éj
Útazonosító:
473476
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

?  Élménygazdag program, hosszú buszozás nélkül
?  Csobbanásilehetőség az albán tengerparton
?  A Balkán természetiékköve, az Ohridi-tó
?  Teljes Albánia bejárása

A Balkán még ma is rengeteg felfedezésre váró csodát rejt. Albánia és Észak-Macedónia igazi gyöngyszemeket rejtő hely[1]színei tárulnak fel az út során.
Dr. Balogh Ádám - Balkán szakértő

Program:

1.       NAP: BUDAPEST- TIRANA

Menetrend függvényében repülés Budapestről Tiranába. A délutánt a főváros felfedezésével töltjük. Sétát teszünk a főutcán, ahol láthatjuk az egyetem épületét, az elnök hivatali irodáját és megtekintjük a Művészeti Galériát is. Elsétálunk a Szkander bég térre, ahol a Kultúra Palotája és az Óratorony található. Lefényképezhetjük a XVIII. században épült E'them Bey mecsetet is. Este foglaljuk el tiranai szállásunkat, majd vacsora.

2.       NAP: KRUJA - DURRES - BERAT

Reggeli után sétát teszünk Krujában a régi piac környékén, majd felsétálunk a hegyre, ahol felkeressük a Néprajzi és a Szkander Bég múzeumokat. Ezt követően Durres ősi városába indulunk, amely Albániának tengerészeti szempontból is az egyik legfontosabb települése. Városnézésünket az Amfiteátrummal kezdjük, mely annak idején a Balkán-félszigeten a legnagyobb, 15.000 néző befogadására alkalmas nézőtérrel rendelkezett. Láthatunk itt egy ritka mozaikkal borított falat is, ami a II. századból származik. Elhagyjuk Durrest és Beratba indulunk. A város központja felé haladva a helyi építészetre jellemző házakat tekinthetünk meg. Meglátogatjuk az itt található várat is, ami egy köves dombra épült, 260 méterrel a tenger szintje felett. Falai adnak otthont az Onurfi Múzeumnak, amit szintén meg lehet tekinteni. A városban töltött idő alatt több mecsetre és a Gorica-hídra is vethetünk néhány pillantást. A napi program végeztével berati szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

3.       NAP: BERAT - ELBASAN - OHRID

Megreggelizünk és útnak indulunk Észak-Macedónia felé. Dél körül érkezünk Ohridba. A város egy csodaszép tó partján található, mely a Világörökség része. Körülnézünk az óvárosban, meglátogatjuk a Sámuel Erődöt, melynek 3 kilométer hosszan húzódó falát tizennyolc bástya és négy várkapu tagolja. Egykor a Balkán-félsziget egyik legbevehetetlenebb várának számított. A Szent Szófia a város legszebb ortodox temploma, több mint 1.000 éves. Programunk végeztével elfoglaljuk szállásunkat Ohrid városában és megvacsorázunk.

4.       NAP: OHRID - SVETI NAUM - KORCA

Reggeli után a Sveti Naum kolostor látogatásával kezdjük a napot, ahonnan csodálatos látvány nyílik az Ohridi-tóra, így ez egy remek alkalom fotók készítésére. A bizánci stílusú templom több mint 1000 éves. Érdekesség a szabadon közlekedő pávák látványa. A kolostor megtekintése után visszaindulunk Albániába, és most az ország dél-keleti szegletét látogatjuk meg. Teszünk egy sétát Korcában, a 60.000 lakosú város központjában, majd szállásunkra megyünk és megvacsorázunk.

5.       NAP: KORCA - PERMET - GJIROKASTRA

Reggel Gjirokastra felé indulunk. A városba érve először a Múzeumvárost nézzük meg, ami 2005 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. Az egymás fölé épült karakterisztikus házak érdekes tornyokat idéznek. Nagyon különböz-nek egymástól. Egyetlen közös dolog van bennük, az építésükhöz használt kő. Meglátogatjuk a várat, amely teraszként magasodik a város fölé és lehetőséget nyújt arra, hogy a vidéket fentről is megszemléljük. Felkeressük a Nemzeti Hadászati Múzeumot, ahol nagyon sok[1]féle fegyvert tekinthetünk meg az őskortól kezdve, melyek mind Albániában készültek. Éjszakánkat Gjirokastrában töltjük.

6.       NAP: BLUE EYE - SARANDA - BUTRINTI - LLOGARA

Reggeli után útnak indulunk, és először megtekintjük a Blue Eye természetes vízforrást, majd Saranda tengerparti városába megyünk, ahol szabadprogram is lesz, és lehetőség nyílik egy sétát tenni a tengerparton. A napunk fénypontja Butrint ókori városa lesz. Itt megnézzük a régi amfiteátrumot, Aesculapis templomát, a Keresztelő Kápolnát, amit csodás színes mozaikokkal dekoráltak, majd sétát teszünk a régi városfal mentén. A régi erőd, ami egy kis múzeumnak is otthont ad, egyike az utolsó háborítatlan területeknek a mediterrán térségben. Este a szállásunk Llogarában lesz, ahol megvacsorázunk, és kipihenjük a nap fáradalmait.

7.       NAP: LLOGARA - APOLLONIA - TIRANA

Reggeli után az Albán Riviéra felé indulunk, elhaladunk Lukova, Borsh, Qeparo és Himara csodás kis falvai mellett, majd a Llogara Nemzeti Parkon keresztül folytatjuk utunkat. A buszból gyönyörködhetünk a csodás tájban. Délutáni programunkat Apolloniában kezdjük, amely Albánia egyik a legismertebb archeológiai látványossága. Itt is megnézzük az Amfiteátrumot és a kolostorkertet, ahol láthatunk egy bizánci stílusú templomot is, amely a XIV. században épült. A városban felkeressük többek közt a Mozaik házat, a Szent Mária templomot és a belvárost. A látványosságok megtekintése után folytatjuk utunkat északi irányba. Útközben megállunk egy kis csobbanásra az Adriai-tengerben. Este foglaljuk el szállásunkat.

8.       NAP: TIRANA - BUDAPEST

Reggeli után szabadprogram, mely során lesz lehetőség emléktárgyakat és ajándéktárgyakat vásárolni. Ezután a repülő[1]térre buszozunk, és a koradélutáni órákban visszarepülünk Budapestre. Érkezés menetrendnek megfelelően, várhatóan a délutáni órákban a Liszt Ferenc Repülőtérre.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

Online utasbiztosítás