ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Lengyel - szlovák mozaik
Lengyelország, Körutazás Lengyelországban
Indulás 2021-08-05
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Utazás:
Busz
Időtartam:
5 éj
Útazonosító:
473487
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

?  Magas-Tátra legszebb látnivalói
?  Természeti látványosságok Zakopane környékén
?  Krakkó, Lengyelország gyöngyszeme
?  Hangulatos tutajozás a két határ mentén

"A szepesi városok hajdan volt gazdagsága, vagy a hegyek közt megbújó bányavárosok szépsége mindig rabul ejti az utazót. Őseink és hőseink emléke pedig a festői dél-lengyel vidéken is elkísér bennünket."
Holló Krisztina - 12 éve oktató, idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) - BUDAPEST - SZENTANTAL - SELMECBÁNYA - ZÓLYOM

Reggeli indulás után Parassapusztánál lépünk át Szlovákiába. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallat­lanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Koháry-Couburg-család várában található. A belső berendezé­sek és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb hasz­nálati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a Világörökség részeként nyilvántartott Selmecbányára. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok várá­nak felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Selmecbányát elhagyva kb. fél óra múlva Zólyomba érkezünk, mely Balassi Bálint szülővárosa. Megérkezésünk után felgyalogolunk a vár­hoz, megtekintjük az itt található múzeumot, és gyönyörkö­dünk a bennünket körbeölelő táj látványában. Zólyom után szállásunkra buszozunk.

2. NAP: LOMNIC - ÓTÁTRAFÜRED - HREBIENOK - CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs középállomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt körbejárhat­juk a tavat, és közelről csodálhatjuk a hegycsúcsokat. Ezt köve­tően Ótátrafüreden is egy szép kiránduláson veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka), és innen a Tarpataki-vízeséshez túrázunk. A délután második felében ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely Szlovákia egyik legnagyobb moréna tava. Aki akarja, körbesétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyi­kére leülve gyönyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látványosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: KÉSMÁRK - ZAKOPANE

Reggel elhagyjuk szálláshelyünket és Késmárkra buszo­zunk, ahol megtekintjük a város két evangélikus templomát, melyeknek fontos magyar vonatkozása is van. A fából készült régi templom vallástörténeti kuriózumnak számít, míg a mel­lette épült új templom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre mauzóleuma. A szabadidő során lehetőség nyí­lik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Továbbutazva, a déli órákban érkezünk egy mesés városkába, már Lengyelországban. Zakopane csodálatos fekvésű telepü­lés, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központja. A faházakból épült kis hegyi falucska ma már több tízezres létszámával egész évben egy nyüzsgő hangyabolyhoz hasonlít. A sícentrum, a hangulatos sétáló utca, az új Fogadalmi fatemplom is ezt a tényt bizonyítja. A közelben lévő hatalmas piacon helyi sajtokat, lekvárokat, mézeket kóstol­hatnak utasaink, és ha elnyerte tetszésüket, akkor vásárolhat­nak is belőlük. Ezt követően, kedvező időjárási viszonyok esetén, a csoport fel tud menni a város mellett magasodó Gubalowka-hegyre. Sikló viszi fel 1.123 m magasra a kirándulókat, ahon­nan meseszép a kilátás. Ezt követően szabadprogram, majd egy kis túrára invitáljuk Önöket. A kb. 2 órás kirándulás a város mel­lett egy látványos, nem nehéz terepen, szép erdei úton történik. A végcél a Siklawica-vízesés. Ha valaki nem akar végiggyalo­golni, az bármikor visszamehet a parkolóba, vagy egy padra leülve gyönyörködhet a tájban. Túránk után felszállunk autóbuszunkra és a Krakkó melletti szállásunkra utazunk.

4. NAP: WIELICZKA - KRAKKÓ

Reggeli után napunkat a Világörökségi Listán is szereplő wieliczkai sóbánya megtekintésével kezdjük. Itt leszállunk a bánya mélyébe. A közel kétórás program során bemutatják a nehéz munka rejtelmeit. A sóbányászat veszélyei, évszázados technikája és egy varázslatos világ tárul a látogató szeme elé. Programunkat folytatjuk Krakkóval. Először a Visztula part­ján fekvő királyi várba, a Wawelbe látogatunk el. A termek­ben tett sétánk közben a kalauzunktól alapos tájékoztatást kapunk e csodálatos palota történelméről és lakóinak életéről. A várban tett nézelődésünket a székesegyházban fejezzük be, ahol Báthory István végső nyughelyét láthatjuk. Fő látványos­ságok a központban találhatóak. Ilyen a Rynek, mely Krakkó főtere és kialakítását már a XIII. században megkezdték. Ezen a téren található a Posztóház és a Mária-templom is. Sétánk után szabadprogram a belvárosban. Ezt követően egy hangulatos kis­busszal kb. 45 perces körsétát teszünk a város azon negyede­ibe, melyet sem gyalog, sem nagy busszal nem érintettünk, így Krakkó újabb arcát ismerjük meg. A program a buszparkolóban fejeződik be. Szállás, mint előző napon.

5. NAP: TARNÓW - NEDEC - DUNAJEC

Reggeli után felkeressük Tarnówot. Bem apó szülővárosát - a sírja is itt található -, a legszebb reneszánsz stílusú len­gyel városnak tartják. Belvárosa és a gótikus alapokra épült székesegyháza különösen szép. A város megtekintése után tovább utazunk és lefényképezhetjük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt. A későb­biekben magyar és lengyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de még Lengyelországban talál­ható. Ezt követően a délutáni órákban egy különleges tutajo­záson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Ezt köve­tően elfoglaljuk a közelben lévő szállásunkat.

6. NAP: LŐCSE - SZEPESSZOMBAT - KASSA - MISKOLC - BUDAPEST

Reggeli indulásunk után első állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A központ­ban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megte­kintése. Továbbhaladva rövid sétára megállunk a Poprád mel­lett található Szepesszombaton, melynek polgárházai és főtere figyelemreméltó. Következő megállónk a magyar történelem­ben is fontos szerepet játszó Kassa. A belvárosában nézelő­dünk: Szt. Erzsébet-templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. Tornyosnémetinél lépünk be hazánk területére. Miskolc, Gyöngyös érintésével érkezünk Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.30
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PROFI parkoló, kb. reggel 2:00
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00

Online utasbiztosítás