ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 7. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Fax: +36-22/507-825 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Új-Zéland kékje (Repülő)
Új-Zéland, Körutazás Új-Zélandon
Indulás 2022-11-02
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Önellátás
Szobatípus:
Kétágyas...
Utazás:
Repülő
Időtartam:
16 éj
Útazonosító:
483236
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Új-Zéland

Info:

[r]repülővel, menetrend szerinti járatokon,
a szigetek között belföldi járatokon

szállodák, holiday parkok, lodge-ok kétágyas szobáiban

önellátás

1. Mi jut először eszünkbe Új-Zélandról? Talán a hóval fedett, elképesztő hegyóriások, a zöldellő dombok, a gleccserek, a hatalmas vízesések, a fenyegetően magasodó tűzhányók, a békés tengerszemek, a bugyogva feltörő gejzírek vagy netalán az ártatlan szemű birkák? Ezt mind-mind látni fogjuk, és még ennél is sokkal többet!

2. 19 nap alatt tiszteletbeli lakosokká válunk, hiszen Aucklandtől Queenstown-ig járjuk be, közben maori mondákat és az egykori aranyláz legendáit ismerhetjük meg.

3. A tűz és a jég által szabdalt tájakat a mai napig a természet erői uralják, melyek elől az ember olyan csodálatos városokba ,,rejtőzik el", mint Christchurch, ahol az óváros utcáin sétálva a Brit Birodalomban érezhetjük magunkat.

Természeti látnivalók

UNESCO világörökségi helyszín

Kis létszámú csoport (max. 20 fő)

Oltással szabadon utazható!

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Leiras:

1. nap: Budapest - Dubai - Sydney

Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren a déli órákban. Elrepülés kora délután dubai átszállással. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Sydney - polinézek, maorik és a Royal Navy

Egész napos repülés (14 óra) Sydneybe, közvetlen járattal. Késő esti érkezés és transzfer a reptéri tranzit szállodánkba. Éj Sydneyben.

3. nap: Sydney

Egész napos városnézés során megismerkedés a város egyik ikonikus épületével, a Sydney-i Operaházzal (kb. 1 órás idegenvezetéssel, belülről is!). Áthaladás a Hyde Parkon, megállóval a Szent Mária Székesegyháznál, a Parlamentnél és a Művészeti Galériánál. Újabb megálló a világhírű Bondi strandon, valamint az Mrs Macquaries Chairs-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az Operaházra és a Harbour Bridge-re. Szabadidő ebédre. A program végeztével pedig transzfer a repülőtérre és folytatjuk utunkat Új-Zéland felé. Érkezés a szállásra a hajnali órákban. Éj Christchurchben.

4. nap: Séta a Kaikoura-félszigeten

Reggeli indulás a Kaikoura-félszigetre. A félsziget a Seaward Kaikoura Range-hegység 5 km hosszú, a Csendes-óceánra öltött nyelve. Üledékes kőzetekre született zöldellő rétjei valaha a maorik legfontosabb moa vadászmezői voltak - védett partjain ma számos madárritkaság él. Ez a Marlborough-törésvonal egyik góca, a partoktól induló, 60 km hosszúságú és 1.200 m mély Kaikoura kanyonnal, az óceán mélyén. Partjai állandóan változnak, a 2016. évi földrengés során 2 métert emelkedtek. Szerencsés esetben a több mint 3 méter szárnyfesztávú albatroszok fotózása, illetve az Új-zélandi medvefóka kolóniák megközelítése. Úszási lehetőség az óceánban. Késő délutáni pihenő a parton, bálna megfigyelési lehetőséggel, vagy sétával a majd 3.000 lakosú városkában. Éj Kaikourában.

5. nap: Átkelés a Déli-Alpokon

Reggeli indulással utazás a Waipara-borvidéken át, az itteni borok sajátosságainak bemutatásával. Utazás a festői 7-es úton a Déli-Alpok hágóira. A Déli-sziget gerincét adó hegység természetföldrajzának rövid ismertetése. Rövid fotószünetek a legszebb pontokon. Átkelés a Hanmer-, majd a Lake Sumner Erdőségeken és a Lewis-hágóra vezető szerpentineken. Ez a vidék a Déli-sziget egyik legfontosabb túrázó paradicsoma. A keleti oldalon lombos erdőkkel, az éles határt jelentő Lewis-hágótól nyugatra viszont már esőerdőkkel, dzsungellel. Átutazás Marula Springs és Springs Junction városkáin, majd a Victoria Park erdőin át. Aláereszkedés Punakaiki városkájába, néhány szóval az előttünk elterülő Tasman-tenger végtelen víztömegéről. Szállásunk elfoglalása után szabadidő. Éj Punakaikiben.

6. nap: A Paparoa Nemzeti Park csodái

A Tasman-tenger hullámaitól a Paparoa-hegység 1.500 m magas gerincéig emelkedő Paparoa Nemzeti Park az óceáni párák és áztató esők méregzöld világa. Kiugró mészkő szirtjei között megannyi endemikus növényritkasággal - partjain hihetetlen formavilággal. A délelőtt folyamán túra az esőerdőkben, majd rövid pihenő után aláereszkedés a világhírű Palacsinta sziklákhoz. Erőnktől függően további séta a tengerparton. Éj Punakaikiben.

7. nap: Hokitikától - a Westland Tai Poutini Nemzeti Parkig

Reggeli indulás Hokitika városkájába, a néhai Nyugati-parti Aranyláz (West Coast Gold Rush) központjába és aranykikötőjébe. Történetek az 1864-1867 között lezajlott aranylázról, a ma 2.900 lakosú település megalapításáról. Rövid séta a főutcán a híres Óratoronyhoz, jó látási viszonyok esetén a Mount Cook fényképezése. Rövid utazás a Hokitika folyó mentén a Hokitika swinging függőhídig, a Hokitika-szurdokban. Séta a hídon, a mélyben lévő mélykék vizek felett. Továbbutazás a Nyugati parton Whataroa városkáján át. Belépés az 1.320 km2 területű, UNESCO világörökségi védelem alatt álló Westland Tai Poutini Nemzeti Parkba. Áttekintés a Déli-Alpok és különösképpen a felettünk tornyosuló 3.764 m magas Mount Cook természetföldrajzáról. A park az esőerdők, tengerszemek és gleccserek világa (72 megnevezett jégfolyóval), leghíresebbek a Ferenc József- és a Fox gleccserek. Rövid séták és fotószünetek a legszebb helyszíneken. Szállásaink elfoglalása a Fox Gleccser Holiday Parkban, a Mount Cook, ,,Új-Zéland teteje" árnyékában. Éj Fox Glacierben.

8. nap: Túra a Fox gleccserhez és a Tükör tóhoz

Ismerkedés Új-Zéland tetejével a terepen. Túra a Fox gleccserhez. Az első idelátogató új-zélandi elnökről (Sir William Fox) elnevezett gleccser 2.600 m magasságból ereszkedik alá 400 m magasságig. Hossza 12 km, s nyelve egészen a közelmúltig nem hátrált. Pihenő a gleccser nyelvénél. A Mount Cook-hoz fűződő maori mondák - és a 3 csúcsú hegyóriás brit megmászói sztorijainak áttekintése. Séta a Matheson-tóhoz vezető sűrű esőerdőben - sűrű imákkal, az ideális látási viszonyok érdekében. A Déli-Alpok hófödte gerinceinek fotózása - jó látási viszonyok esetén - a tó tükrében. A sok - sok természeti szépség hatására is... este nyelvoldó sörözgetési lehetőség. Éj Fox Glacierben.

9. nap: A Te Wahipounamu mélyén

Reggeli indulással utazás a 3.500 km2 méretű Mount Aspiring Nemzeti Parkba. A gleccsertavakkal és égbeszökő csúcsokkal szabdalt vidék az UNESCO világörökségi védelem alatt álló, összességében 26.000 km2 méretű Te Wahipounamu (A zöld kövek helye - maori nyelven) központi területe. Tavai és vízesései különösen híresek. Látogatás a több mint 300 m mélységű Wanaka tónál, majd séta a 400 m mély Hawea partjain. A legszebb vízesések fényképezése. Te Wahipounamu szinte teljesen lakatlan vidék, ma is a maori törzsek ősi földje. Egyetlen turisztikai kapuvárosa, a Viktória királynő tiszteletére elnevezett, 16.000 lakosú Queenstown. A Wakatipu tó partján fekvő, határozottan festői városban 250 féle (!) turisztika tevékenység között választhatunk, a műlegyes pisztrángozástól - a síelésen át - a bungy jumping-ig. Queenstown az ,,elérhetetlen" fjordvidékekre induló repülős kirándulások központja is. Késő délutáni megérkezés a Lakeview Holiday Parkba, szálláshelyünkre. Éj Queenstown-ban.

10. nap:  A Központi-Otago aranymezők

Délelőtti látogatás az Old Gold Mining Town-ban (Öreg Aranybányász város). Ismerkedés a Központi-Otago-ban lezajlott aranyláz históriájával, a korabeli utcákon, vásárlási lehetőséggel. Utazás a Kawarau folyó völgyében a Kawarau-hasadék felett magasodó függőhídhoz. A Kawarau Gorge Suspended Bridge 1880-ban épült, az aranyszállítás biztosítására, majd amikor az 1960-as években kivonták a gépjárműforgalomból, nemzeti építészeti műemlékké vált. A világhírű függőhíd a Queenstown Trail túraútvonal része, így minden látogató szabadon eldönti, hogy a széléről nézelődik, átsétál- netán leugrik... Délutáni visszaérkezés a szállásra, szabadidő. Éj Queenstownban.

11. nap: Pihenő - vagy Fakultatív Milford Sound berepülés

Reggeli látogatás a város botanikus kertjében. A tipikus angolpark növényei a néhai Brit birodalom megannyi tájáról kerültek ide, Indiától Kanadáig. Az első két elültetett fa, az 1866-ban itt ,,új életet kezdett" két angol tölgy, de a park számos további Örökségfával is büszkélkedik. Látogatás Robert Falcon Scott kapitány (1868-1912), a szerencsétlenül járt brit Antarktisz expedíció parancsnoka emlékművénél. Közös visszatérés a szállásra. Pihenő - vagy fakultatív program.

Fakultatív berepülési lehetőség az UNESCO világörökségi Fiordlands Nemzeti Parkba, 1,5 órás hajózással a Milford Sound Fjordban. (Részvételi díj: 525,-NZD)

Csak néhány a további fakultatív lehetőségekből: 1./ Jetboat kirándulás; 2./ Vadvízi evezés a Skippers kanyonban; 3./ Sky Gondola felvonó; 4./ Gőzhajózás - vagy szabadesés, ejtőernyőzés, bungee jumping. Éj Queenstonban.

12. nap: A Mount Cook Nemzeti Park napos oldalán

Reggeli indulással utazás a Déli-Alpok déli, napos oldalán. Rövid pihenők és fotószünetek a legszebb helyszíneken. Látogatás egy lazac-neveldében a Pukaki-tónál. Az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Mount Cook Nemzeti Park rövid bemutatása, délről közeledve, jó látási viszonyok esetén fényképszünetekkel - felejthetetlen panorámákkal. A nemzeti park a Déli-Alpok főgerincének 60 km hosszúságú szakasza. 19 db 3.000 m feletti csúcsának koronája a  3.764 m magas Mount Cook. Itt kígyóznak alá a szigetország legnagyobb gleccserei, a park területének 40%-át jég borítja. Utazás a 80-as út legvégéig, Mount Cook village turisztikai központjába. Túra az időjárási viszonyoktól függően. ,,Bevezetés" a kiwi életérzés világába, az eddig megéltek - és helyi kísérőnk tapasztalatai alapján. Visszatérés szállásunkra. Éj Twizelben.

13. nap: Az Északi-sziget hívó szava

Reggeli indulással utazás Tekapo gleccsertó déli oldalán, majd átkelés a Két hüvelykujj-hegység (Two Thums Range) hegyi útjain - búcsúzással a Déli- Alpok hegyeitől, s vele a Déli-sziget természeti szépségeitől. Áttekintés Christchurch múltjáról, jelenéről. A Déli-sziget legnagyobb és legrégebbi városa az oxfordi Christ Church College-ről kapta nevét. A Cantenbury régió fővárosa ma több mint 400.000 lakos otthona, óvárosában megannyi viktoriánus épülettel, brit hangulattal. Séta az Avon folyó partján, az Oxford Terrace parkjainál és a legfontosabb, ma is helyreállítás alatt álló épületeknél: Katedrális-tér, Isaac Királyi Színház, Művészeti Galéria, Cantenbury Múzeum. A híres öreg Christchurch villamos fényképezése, majd rövid séta a New Regent Street bevásárló utcán.  Elrepülés az Északi-szigetre, Aucklandba városába. Éj Aucklandban.

14. nap: Esőerdők emlékezete; Új-Zéland metropolisza: Auckland

Kb. 2 órás utazás északra az egyik legszebben megmaradt esőerdőbe. Útközben ismertető a ,,csak" 114.000 km területű, de jóval sűrűbben lakott Északi-sziget (Te Ika Maui) természeti- és társadalmi viszonyairól. A vulkánosságáról és maori szent helyeiről ismert sziget népessége 3,8 millió fő, vagyis itt él az ország lakosságának több mint 75%-a. Nem csoda, hogy néhai esőerdői drámaian megfogyatkoztak. A legendás kauri fák tüzetes megtekintése, majd séta az esőerdőben. Visszaúton látogatás egy Manuka méz üzletben, kóstolással, vásárlási lehetőséggel. Frissen vásárolt, különleges mézeink birtokában immár - felkészülés Auckland, Új-Zéland metropolisza látnivalóiból. A különleges fekvésű helyszínt William Hobson kormányzó választotta az ország fővárosául 1841-ben. Igaz, az adminisztrációs funkciókat 25 év elteltével átköltöztették Wellington-ba, de továbbra ez maradt az ország legnagyobb városa, gazdasági és kulturális központja. A ma 1,7 millio lakosú metropolisz két kikötője (Manukau és Waitemata), két tengerre nyílik, a Tasman-tengerre és a Csendes-óceánra. Egyik becenevén, a Vitorlák Városa (City of Sails), több mint 130.000 regisztrált, szerencsés helyi jacht tulajdonos otthona. Klímája a szubtrópusi és az óceáni keveréke, rengeteg napsütéssel, ahol a legzordabb júliusi télben is ritka a 15?C-os ,,hideg". Parkjai Nagy-Britannia vagy Kanada parkjaival vetekednek, mint ahogy rugby és cricket csapata is Commonwealh (Brit Nemzetközösség) szerte ,,rettegett." Nemzetközi hírű egyeteme 1883 óta működik, középiskoláinak száma több mint 100. Nem csoda, hogy évtizedek óta Földünk 3 legélhetőbb metropolisza közé sorolják. Ráadásul a legnagyobb polinéz lakhely, 300.000 maori őslakossal. Délutáni közös városnézés busszal és gyalog. Éj Aucklandban.

15. nap: Waitangi nap - Rotorua és a kiwi - kakák...

Elutazás Rotoruába, az Északi-sziget geotermikus turista-paradicsomába. Útközben ismertető a Waitangi napról (minden év február 6.), a Waitangi szerződésről, amit 1840-ben írt alá a Brit korona és 540 maori törzsfő). Eklektikus összefoglalás a maori háborúkról - és arról, hogyan, miért kapták meg az őslakosok a brit jogokat. Rotorua egyszerre három dolgot jelöl: 1./ a 22 km átmérőjű Rotorua caldera szupervulkán; 2./ a sziget második legnagyobb tava, a 80m2 méretű Rotorua-tó; 3./ a tó déli partján található 60.000 lakosú Rotorua üdülő-város. A város egyben a maori kultúra egyik központja is, az itt élők több mint 35%-a maori. A különleges, forró-vizes tavak, iszapvulkánok, kénes kigőzölgések és gejzírek megfigyelése, közös sétával. Látogatás a Rainbow Springs vadasparkban, ismerkedés az őshonos állatokkal. ,,Kötelező" kiwi és kaka fotóink elkészítése, kiwi képeslapjaink megvétele. (A csoport döntése alapján közös fakultatív látogatási lehetőség Hobbitonban - s néhány szó a Gyűrűk ura forgatásokról.) Éj Rotoruában.

16. nap: Wai-O-Tapu az óriás Taupo-tó és Tarawera vulkán

Mai napunk a Taupo Vulkáni Zóna óriásaihoz vezet. Séta Wai-O-Tapu különleges vulkáni tavainál (Pezsgő Medence, Művészek Palettája, Visszhang-tó) és a Lady Know gejzírnél. Utazás az óriási Taupo-tóhoz. (A 616 km2 területű tó csak kicsivel nagyobb, mint a Balaton, de mivel az azonos nevű vulkán kürtőjét töltötte fel, átlagos mélysége 110 m - közepén pedig mélyebb, mint 180 m.) Látogatás a Waikato folyó 15 m-re szűkülő, ,,brutális" vízhozamú vízesésénél, a Huka Falls-nál. A Kék- és Zöld-tavak (Tikitapu és Rotokakahi) megtekintése. A távoli Tongariro vulkáncsoport fotózása. Szemtől - szembe nézés Új-Zéland valaha legnagyobb robbanásait előidéző vulkánóriásával, a ma 1.111 m magas Tarawera vulkánnal, az azonos nevű tó partjáról. Statisztikák, maori legendák, s megtörtént rémtörténetek felelevenítése a néhai kitörések erejéről. Éj Rotoruában.

17. nap: Waitomo és a Glowworn Caves barlang

Reggeli utazás Waitomo - ,,A lyukon átfolyó vizek" barlangjaihoz. Túra az esőerdőben, a különleges, kasztvizek által kialakított boltívek alatt, majd látogatás a három szintes, a világon egyedülálló Waitomo Glowworm Caves barlangban, a Világító férgek (parázsférgek) barlangjában. Rácsodálkozás a különleges földalatti világra, s a hihetetlen neon jelenségre... (a szkeptikusok fakultatív elektromos vezeték és kapcsoló nyomozásával). Búcsú a szigetország mesés természeti ritkaságaitól, s visszautazás Auckland metropoliszába. Este a mögöttünk álló hosszú utazás értékelése - fakultatív kocsmázással. Éj Aucklandban.

18. nap: Auckland szabadidő - egy kis hazautazással

Egész napos szabadidő és vásárlási lehetőség Aucklandban. Kérés esetén közös programok a magyar szakvezető részvételével, fakultatív belépőkkel. Néhány ajánlott helyszín: Albert Park - Civic Theatre színház - Városháza - St. Patrick's katedrális - Új Zéland Tengerészeti Múzeum. Látogatási lehetőség a 328 m magas Sky Towerben (Égbolt torony), a metropolisz szimbólumában, ahol a 60. emeleti Sky Deck-ből (Ég terasz) az egész város, s annak 80 km távolságú körzete is belátható. Vásárlási lehetőség a Queen Street üzleteiben. Koraesti utazás a reptérre, esti elrepüléssel.

Éj a repülőn, hazaérkezéssel a 19. napon Budapestre a déli órákban.

UNESCO Világörökségi helyszínek

  • Westland Tai Poutini Nemzeti Park
  • Mount Aspiring Nemzeti Park
  • Mount Cook Nemzeti Park

Programok:

Félnapos fakultatív Fiorlands Nemzeti Park repülés és Milford Sound hajózás:

kb. 525 NZD

További információk:

Beutazási szabályok

Új beutazási feltételek: 2019.október 1-től azon magyar és egyéb EU állampolgárok, akik eddig vízum mentesen utazhattak Új-Zélandra a jövőben elő-regisztrációval - az ún. NZeTA (New Zealand Electronic Authority) kell, hogy rendelkezzenek.

Ennek hiányában a légitársaságok az utasokat nem veszik fel, ami az utazás meghiúsulásához vezet. Ezzel egyidőben bevezetésre kerül egy környezetvédelmi adó International Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL), amely minden, az országba látogató turistának kötelező.

A beutazáshoz jelenleg teljeskörű Covid-19 elleni oltottság és egy indulás előtt 24 óránál nem régebbi negatív PCR teszt szükséges. Minden oltás elfogadott.

16 éven aluli személyek esetén nem szükséges az oltás.  


Tervezett menetrend (változhat)

    

November 2.    Budapest-Dubai  15:10 - 23:25   EK112 / kb.5 óra 20 perc
November 03.  Dubai-Sydney  02:00 - 22:30   EK414 / kb.13 óra 30 perc
November 04. Sydney-Christchurch 19:25 - 00:35   QF139 / kb. 3 óra

November 19. Auckland-Dubai  18:15 - 04:45 (másnap)   EK449 / kb. 17 óra
November 20. Dubai-Budapest 10:35 - 13:35   EK111  / kb.5 óra 55 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Fizetési határidők

Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

  • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
  • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
  • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.

A fenti árakat min. 20 fő részvétele esetén tudjuk biztosítani. Min. 15 fő estén, 120.000 Ft a felár/fő. 


Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Ismerje meg Új-Zélandot!

Ár információk

Az ár tartalmazza:
a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 590 000 Ft)a belső repülőjegy árát illetékkel16 éjszakai szállást, helyi szállodák, holiday parkok és lodge-ok kétágyas szobáibana helyszíni közlekedésta megadott programok belépőita magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a vízumügyintézési díjat16.000 Ftaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár515.000 FtNapi reggeli keretkb. 25 NZD/fő/napFakultatív programokBBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Online utasbiztosítás