ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Karintiai tavaktól a Grossglockner csúcsáig - könnyed túrákkal a természetben 2023
Ausztria, Karintia
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
488762
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Győr – Szombathely – Klagenfurt – Maria Wörth (600 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Budapesten, Budapest-Győr-Szombathely-Bucsu határátkelőn keresztül utazunk tovább a Graz–Klagenfurt–Wörthi-tó–Spittal útvonalon. Útközben pihenőt tartunk Klagenfurtban és „körbeutazzuk a nagyvilágot”, amikor megnézzük a Minimundust, Európa hírneves építményeit 1:25-szörös méretarányban. A Wörthi-tó déli partján az idilli fekvésű Maria Wörth-félszigetet, annak két zarándoktemplomát csodáljuk meg. Megfelelő időjárás esetén lifttel felemelkedhetünk a Pyramidenkogelre 905 m magasságba (fitt utasaink felfelé is lépcsőn érkeznek a torony csúcsára), ahonnan élvezhetjük a páratlan kilátást a tórendszerre és a környezőhegyekre. És az élmény fokozható! A Pyramidenkogel magaslataiból pillanatok alatt csúszdán érkezhetünk a kiindulási pontunkra. Szállásunk 3 éjszakán át a Millstatti-tó környékén lesz.

2. nap: Malta-völgy vízzáró gátja, Gmünd Porsche múzeuma, Gerlizen-csúcs felvonóval és élményteli gyalogtúrával és az Ossiacher See (220 km)

Reggeli után Ausztria egyik legszebb alpesi zuhatagába, a „zuhanó vízesések völgyébe”, a Malta-folyó völgyébe vezet utunk. Már rögtön a völgy bejáratánál megállunk egy fotószünetre, megcsodáljuk a hegyoldalból előtörő vízzuhatagot. Vadregényes útvonalon érkezünk a kétezer méter körüli magasságban lévő völgyzáró gáttal elválasztott tóhoz. Lebilincselő a vízzáró gát mérete és látványa. Élménykiállítással és egy rövid 4D mozifilmmel ismerkedünk. Sétálunk a friss, oxigén dús levegőben és élvezzük a természet nyújtotta szép látnivalókat. Tovább utazva felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Lodron-kastéllyal hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Lehetőség van Európa első privát magántulajdonban lévő Porsche múzeumának a megtekintésére (1950-ig itt készültek a legendás 365-ös modellek, láthatjuk Rommel sivatagi autóját stb.) Utunkat Karintia harmadik legnagyobb tavánál folytatjuk, az Ossiacher-tó felé indulunk. A tavat délen 1000 m-es hegyek választják el a karintiai Wörthi-tótól. A tó partjáról indulva Gerlitzen téli sírégióba, mintegy 2000 méter magasra jutunk fel felvonóval, gyönyörködve a tó és a környező hegyek látványában (Felvonójegy!). 

GERLITZEN 4 HÜTTE TÚRA

Technika: 1/6                     Kondíció: 1/6                     Látnivaló: 6/6      
Élményfaktor: 6
/6             Nehézségi fok: 1/6           Időtartam: kb. 2,5 óra
Távolság: 4,44 km             Szintkülönbség: 470 méter          
Tengerszint feletti magasság: 1911 méter

A Gerlitzen csúcson határtalan érzés ragad magához bennünket! Bakancsra fel és egy könnyed, de mégis nagyon látványos, élményekkel teli gyalogtúrának indulunk! Mai napi túránk lehet akár kulináris hütte-túra a Gerlitzen csúcsától a Waldtrattéig. A Gerlitzen Gipfelbahn (1911 m) hegyi állomásától egy könnyen megközelíthető túraútvonalon (177. sz. ösvény) vezet át Stifterbodenig. Az egyes megállópontokon - csak a jó hangulat érdekében és mértékkel - fogyaszthatunk a helyi nedűkből, falatozunk a finomabbnál finomabb harapnivalókból. Kellemes hangulatban, a szemkápráztató tájon járva észre sem vesszük, hogy az egyik hüttét szinte még el sem hagytuk, de már megérkeztünk a következő állomásunkhoz. Az akár családbarát túra a különféle frissítő megállókkal és pihenőhelyekkel kényelmesen kikövezett erdei túraútvonalak mentén halad. A Stifterboden állomásnál eldönthetjük, hogy kicsit hosszabb, vagy a rövidebb útvonalat választjuk a Kammerhütténél lévő végállomásunkig. A hosszabb variánst a Steinwender kunyhót keresztezve teheti meg (177. ösvény). Ha a rövidebb utat választja, akkor a Kammerhütte irányát kell majd követni. A Stifterboden felől leereszkedve a Kammerhütte és a Turnerhütte útján a Sunn Alm / Kanzelbahn hegyi állomásra (1440 m) érkezünk. Ha mégsem venne részt a „Gerlitzen 4 hütte” túrán, a Gerlitzen csúcsról felvonójeggyel lesz lehetősége visszatérni a középső, majd az alsó kiindulási ponton lévő állomásszintekhez. Mindkét helyszínen lehetőség van beülni egy csésze kávéra és harapnivalót fogyasztani, az Ossiacher-tó partján pedig kellemes séta várja. A késő délutáni órákban indulunk vissza szálláshelyünkre.

3. nap: Grossglockner panorámaút, könnyed túra a Pasterce gleccserhez! Heiligenblut és a Ferenc József magaslat (220 km)

Ezen a reggelen a híres Grossglockner útra indulunk, mely fogalom az autós turisták és hegymászók körében. Útközben festői völgyek, vízesések kísérik utunkat, megismerkedünk többek között az Alpok élővilágával: a változatos alpesi virágokkal, geológiájával egy interaktív, különleges kiállítás keretében. Európa egyik leglátványosabb alpesi útján fotószüneteket tartva a legszebb helyeken jutunk fel 2000-3000 m magas hegyek között a Ferenc József magaslatra (2369 m), ahonnan szép időben a Grossglockner felejthetetlen látványt nyújt. Ismerkedünk a mormotákkal, akár még meg is etethetjük, simogathatjuk őket. Jó idő esetén, a magaslaton bekukkantunk a megfigyelőállomásra. Fakultatív ajánlatunk: gleccservonattal akár le is ereszkedhetünk a magaslatról a Pasterce-gleccser közelébe ahonnan visszatekintve érezhető a mélység (vonatjegy!) Sajnos az évek alatt folyamatosan húzódik visszafelé, így a gleccserig elsétálni már nem lehet). Hazafelé tartva kellemes séta keretében közelről is megismerkedünk a 130 m magasról lezúduló Jungfernsprung-vízeséssel. Utunk következő állomása Heiligenblut, ahova megérkezve ismerkedünk a 3000 m magas hegységek karéjában fekvő városkával, a városka ékességével, a Szent Vince templommal (templomban egy üvegcsében őrzik Krisztus vérét – innen a városka neve) és a kertben meghúzódó a hegymászók temetőjével. Szép idő esetén pompás rálátás nyílik a  Dolomitokra. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.

4. nap: Nochalmstrasse Panorámaút | majd kellemes alpesi túrára indulunk a Gurktal-Alpokban | Délután termálfürdőben lazítunk!

Kényelmesen megreggelizünk, majd megbízható túracipőnk társaságában buszunkkal a Turracher-tó felé vesszük az irányt! Látványos panorámaúton, a Nockberge hegységen át utazunk a Nochalmstrasse panorámaúton, útközben megállókkal, fotószünetekkel. A karintiai Nockberge hegység legszebb részein kanyargó páratlan alpesi panorámaút, a Nockalmstrasse, a tartomány egyik legszebb útvonala. A 35 km hosszú, több mint 2000 méter magasra szerpentinező látványos vonalvezetésű utunk mentén virágzó alpesi legelők, mesés fenyőligetek, elvarázsolt völgyek, parádés kilátóhelyek, autentikus hütték, érdekes kiállítások teszik felejthetetlen élménnyé a látogatást. A Turracher tóhoz érkezünk, ahonnan a két másik közeli tavat körbeölelő sétaútvonalunk indul. 

ÉRZÉKEK ÚTJA – TURACHER 3 TÓ TÚRA

Technika: 2/6                      Kondíció: 2/6                              Látnivaló: 4/6      
Élményfaktor: 6
/6              Nehézségi fok: 2/6                    Időtartam: kb. 4 óra
Távolság: 7,1 km                Szintkülönbség: 104 méter          
Tengerszint feletti magasság: 1875 méter

Kalandozásunk során a természetközeli élmények garantáltak, kiválasztott ösvényünk pedig egyszerre élénkíti majd és nyugtatja meg lelkünket. Az összesen 7,2 kilométeres hegyi sétautunk legalacsonyabb pontja 1764 méter lesz, ahonnan 1866 méteres magasságba „kapaszkodunk” fel, ezt a szintkülönbséget azonban játszi könnyedséggel teljesítheti mindenki, aki a hétköznapokban is biztosan lép és járásában egyébként nem korlátozott. Idegenvezetőnkkel többségében sík, kitűnően megjelölt útvonalon, cirbolyafenyő erdőkön át vezet utunk, mely tanösvény is egyben. Bátran tartsanak velünk erre a nagyjából 4 órás, Gurktali-Alpok lankáin vezető túrára, ahol utunkat számos helyen kávé, tea- és fotószünettel tarkítjuk, így ideális választás családok számára is. A kiindulási pontra visszatérve autóbuszunkkal a Milstatter tóhoz ereszkedünk. Fakultatív ajánlatunk: Délután lehetőségünk lesz egy közeli, helyi kőből és fából épült wellnessfürdőben ellazulni (igényét kérjük előre jelezze!), ahol a friss hegyi levegő után gőz- és lucfenyő szauna vár ránk! A különféle meleg és sós vizes bel- és kültéri végtelenített medencében mártózhatunk meg. Aki nem kíván fürödni, szabadidejét a Millstätter See körül (Karintia legmélyebb tava), a városka hangulatos strandján töltheti. A fürdő szomszédságában látogatható Millstatt bencés apátsága, melynek kerengője és temploma csodálatos emlék a XII. századból. Vacsorára térünk vissza szállásunkra.

5. nap: Villacher Alpenstrasse – Hochosterwitz kastélya – Szombathely – Győr – Budapest – Szeged (620 km)

Reggeli után a Villacher Alpok panoráma útján ellátogatunk a csodálatos villachi alpesi útra, melynek szebb kilátást mutató pontján megállunk gyönyörködni. Villach „házi hegyére”, a Dobratschra kapaszkodunk fel autóbuszunkkal. A hegytető közelségébe érkezve búcsúzunk a magas hegyektől egy kellemes alpesi pihenőhelyen, egy igazi osztrák hütténél. Időjárás függvényében, ha a Villacher Alpenstrasse nem látogatható, akkor a Dráva-parti Villach belvárosában sétálunk: városháza, Szent Jakab templom, főtér és láthatjuk a Dráva-folyó vízszintjét mutató árvízjelöléseket is. Rövid szabadidőt követően utunk utolsó programjához, a Hochosterwitz-várkastélyhoz igyekszünk, melynek 14 kapus erődrendszere ma már gyalogosan és felvonóval is bevehető (felvonójegy!)! A késő délutáni órákban utazunk hazafelé Szombathely-Győr útvonalon. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd tovább utazás Szegedre.


FONTOS TUDNIVALÓK A PROGRAMUNKHOZ:

A gyalogtúrák nehézsége

A programban szereplő gyalogtúrák minősítését minden programnál külön részletezzük. A gyalogtúráink könnyed, maximum átlagos nehézségűek, de a sorozatterhelés és a ritkán technikás terep miatt egyes szakaszok fizikai állapottól függően fárasztóak lehetnek. A túrák távolsága és a szintemelkedése nem kimagasló, a terep azonban sokszor sziklás vagy törmelékes, kőomlással teli lehet.

Egyes túrák körtúrák, melyek esetében visszafordulásra nincs lehetőség.

A túrákra csupán egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinni, benne az esőkabáttal, tartalék meleg ruhával, élelemmel és ivóízzel.

Ha Ön szokott túrázni vagy sportolni, akkor nem érheti meglepetés gyalogtúránk egyikén sem. A zord időjárás azonban jelentősen nehezítheti a túrákat, így nagyon fontos a megfelelő felszerelés, öltözet.

A túrák során rövid szakaszokon szükség lehet kézhasználatra. Emiatt a túrákon való részvétel feltétele a magabiztos mozgáskoordináció, a lépésbiztosság és a tériszonytól való mentesség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.

A túrák nehézségét hatos skálán, a nemzetközileg is elismert BergFex minősítése alapján adjuk meg. 

 

Szükséges felszerelés

Öltözet
Strapabíró túraöltözet, meleg ruha, vékony és vastag polár pulóver, jó minőségű, lélegző anyagból (pl. Gore-Tex) készült esőkabát és esőnadrág, kényelmes és vízhatlan túrabakancs, sapka, kesztyű igény szerint. A jó minőségű esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképp fordíts erre kellő figyelmet! Természetesen amennyiben a lehetőségek engedik, a túrák napjait az időjárás alakulása szerint igyekszünk módosítani, azonban ez nem mindig megoldható a program egyéb kötöttségei miatt. Olyan bakancsot hozzon magával, amit már régóta használ. Ha új bakanccsal próbálkozunk, akkor a túra előtt mindenképp napokon keresztül legyen használva, bejáratva, nehogy az utazás alatt törje fel a lábat! Hozzunk magunkkal kendőt vagy baseball sapkát, napvédő krémet az erős napsugárzás miatt.

Túrafelszerelés
Kisméretű hátizsák a napi túrákhoz, kulacs, napszemüveg, napolaj, túrabot igény szerint.

Csomagolás az autóbuszra
Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe a szállodában használatos ruházatot. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, amit magunkkal vihetünk a napi túrákra, valamint az autóbusz utasterében is kényelmesen elfér. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolvány (vagy az útlevél), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, stb.

Nyilatkozat
Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túra és idegenvezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más, helyettesítő programot szervezni.

Ár információk

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 07.12.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 137.800 Ft / 358 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 11.000 Ft / 29 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 21.000 Ft / 55 EUR
4x vacsora felár: 33.500 Ft / 87 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 3.500 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 4.550 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 5.750 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 4 éjszaka pension***, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Szállásunk az osztrák alpok déli völgyében húzódó tipikus osztrák kistelepülésen helyezkedik el. Fekvése és a szálloda szolgáltatásai kellemes hangulatot kölcsönöz Utasainknak.
Ellátás: 4x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Pasterce gleccser vonatjegy: 16 EUR
Gerlitzen felvonójegy: 32 EUR
Panorámautak belépőköltségei: 30 EUR
Milstatti-tó fürdőbelépőjegy: 24 EUR/főtől


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 75 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 13 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 11.000 Ft / 29 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Győr-Szombathely autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!  A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 4 éjszaka jó minőségű pension elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 4x reggeli ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- 4x fakultatív vacsora felárat

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek, felvonójegyek, panorámautak és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Online utasbiztosítás