ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Dég - Ozora kastélyai - Dunaújváros a Halfesztivál idején
Magyarország, Kirándulások Belföldön
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
504603
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

 

Időpont: 2024. március 17

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Program:

Fejér megye déli vidékén, Dégen, hatalmas történeti parkban áll a Festeticsek legendák övezte kastélya. Az ország egyig legnagyobb klasszicista kastélyának felújítása a közelmúltban fejeződött be. A kastély épületében tematikus kiállítási terek kerültek kialakításra, ahol a vendégek interaktív élményelemeken keresztül ismerhetik meg a szabadkőművesség történetét és magyarországi vonatkozásait, a park növényvilágát, a Festetics család életét, valamint a kastély építéstörténetét és azon keresztül építőjének,  élet is. Az épülethez tartozó lenyűgöző szépségű park hazánk legnagyobb angolkertje. A tórendszer központi szigetén áll a park egyik jellegzetessége, a vörös téglás Hollandi-ház, amely a kastélypark leghosszabb hídján át megközelíthető.

A reneszánsz hangulatát idézi Ozora várkastélya, amelyet a firenzei kereskedőcsalád sarja, ahogy Magyarországon nevezték, Ozorai Pipo építtetett. A múzeumként látogatható várkastélyban többek között megtekinthető Pipo hitvesének, Borbálának hálószobája, a reneszánsz kandallós trónterem és a reneszánsz ebédlő.  Felszentelt kápolnájában freskótöredékek láthatók, valamint itt őrzik Szent György csontereklyéjét. Az emeleti termekben Ozorai Pipo életén keresztül elevenedik meg Zigmond király korának lovagi kultúrája. Megtekinthető az egyedi fegyvermásolatokkal berendezett fegyverterem, Pipo rekonstruált páncélzata, a középkori enteriőrök sora és számos vadtrófea is. A várkastélyban ezen kívül 15. századi élményház és egy reneszánsz konyha kínál tartalmas időtöltést a látogatók számára.

A nap befejezéseként Dunaújvárosba látogatunk, ahol ezen a hétvégén kerül megrendezésre a Halfesztivál a  a meseszép Szalki-szigeten. A rendezvényen bemutatják a Dunában élő halainkat, melyeket jellegzetes ízesítéssel készítenek el a halünnepen résztvevő éttermek. Várható visszaérkezés Budapestre, 19-20 óra között. Belépő: kb. 7.000,- Ft/fő

 

Ár információk

Részvételi díj: 18.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 12.690,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Online utasbiztosítás