ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
TISZADOB - ANDRÁSSY KASTÉLY TARCAL ÉS TOKAJ
Magyarország, Észak-Magyarország
Indulás 2024-07-30
Szállás típusa:
Nincs
Ellátás:
Ellátás nélkül
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
1 nap
Útazonosító:
640127
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

TISZADOB - ANDRÁSSY KASTÉLY
 TARCAL ÉS TOKAJ

Időpont: 2024. július 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Elsőként Tiszadobra látogatunk. A tiszadobi Andrássy-kastély, a hazai historizáló építészet egyik legimpozánsabb alkotása, amely az idősebb gróf Andrássy Gyula elképzelései alapján épült. A teljes felújítás után megnyílt romantikus stílusú kastély hangulatos, korhű enteriőrjeivel, ősfás parkjával és sövénylabirintusával a régió legnagyobb látványosságai közé tartozik. földszinti teremsorban rendezték be az Andrássy család mindennapjait bemutató állandó kiállítást. A makulátlanul felújított, korhű bútorokkal, berendezési tárgyakkal felszerelt szobák közt találjuk az impozáns nagyszalont, a grófi dolgozószobát, a zeneszalont, a könyvtárat, a grófi család hálószobáit és az északnyugati toronyban a grófkisasszonyok tanulószobáját és Andrássy Katinka emblematikus toronyszobáját. A minden részletre ügyelő enteriőrök közt az ablakokon kipillantva a történeti kert a sövénylabirintussal látványa teszi még teljesebbé az időutazást.

Innen Tokajba utazunk tovább. A Tokaji borvidék névadó települése a Tisza és a Bodrog találkozásánál helyezkedik el. Tokaj belvárosában, sétálva nemcsak a vidám Bacchusszal, a nagyságos fejedelemmel, II. Rákóczi Ferenccel vagy Szent István királlyal (természetesen mindhármuk szobráról van szó) találkozhatunk, számtalan  műemlék épület és természetesen a megannyi borkimérés, árusító hely teszi egyedi hangulatúvá. Lehetőség lesz egy kb. 50 perces sétahajózásra is a Bodrogon, hogy a vízről egy egész más arcát is felfedezhessük a városnak.

Utolsó programunk Tarcal lesz, ahol 2015. március 25-én került felállításra az Áldó Krisztus szobra. A szobor öt gránittömbből áll, mely 8,5 m-es magasságával és közel 50 tonna súlyával, Európa legnagyobb Jézust ábrázoló gránit szobra! Egy lépcsősoron, vagy egy kényelmesebb szerpentinen felkapaszkodva nem csak a különleges szobrot csodálhatjuk meg, hanem egy páratlan panorámában is gyönyörködhetünk. Innen is megcsodálhatjuk a bányató türkizkék színét, bátrabbak le is sétálhatnak a tóhoz. Innen indulunk haza, várható érkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépő: kb. 7000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 17.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP és stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Online utasbiztosítás