ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Morzsák a francia konyhából

Morzsák a francia konyhából


Utazás: komfortos autóbusszal
Időpont: 2023. szeptember 9. (szombat)
Útvonal: Székesfehérvár – Páty – Budapest – Székesfehérvár
Részvételi díj: 21.000 Ft süteménysütéssel a francia cukrásziskolában

Program
Indulás Székesfehérvár, Skála parkolóból 8:00-kor. Egy órás út után megérkezünk Pátyra, ahol a borospincéből kialakított hangulatos, Provence-i ihletésű C’est la vie kávézóban különleges, prémium minőségű kávéspecialitásokat kóstolhatunk, hogy jól induljon a nap.  Reggelire valódi alapanyagokból, mesterséges kiegészítők nélkül készült ropogós croissant-t, helyben sütött francia házi süteményeket, pástétomokat kóstolhatunk. A hamisítatlan francia miliőt árasztó kávézó csupa csipke és csupa báj, minden apró részletében ott a gondos igényesség, minden zugában benne van a tulajdonos lelke.

Ezután a hetente több ezer vásárlót vonzó fővárosi Biokultúra Ökopiacra visz az utunk, ahol kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó termékeket lehet vásárolni közel 100 árustól. A kínálat rendkívül széles: zöldség és gyümölcs, (kecske) tejtermékek, méz, füstölt – és tőkehús, feldolgozott húsáru, lekvárok, ivólevek, csírák, import csomagolt biotermékek, kozmetikumok, savanyúságok, kézműves termékek, stb. kaphatóak. Meleg ételekből sincs hiány, így a lehetőség adott egy korai ebédre.

A piac után az organikus szemléletű Kis Pékinas bolthoz utazunk, melynek alapítói igazi kézműves pékárut és cukrásztermékeket kínálnak, Franciaországból merítve az ötleteket. Kenyércsodáikat természetes, élesztőmentes kovászból és kiváló, vegyszermentes lisztekből sütik hagyományos, kézműves eljárással. A természetes kovász és az 5-6 órás kelesztés egyedülálló karakteres ízeket és eltarthatóságot biztosítanak.

Ezután a gourmet-k magyarországi Mekkájába, a delikáteszek legjébe, a Culinarisba visz utunk. Üzemeltetői a kínálatot folyamatosan frissítik, és törekszenek a legjobb minőség beszerzésére. Több mint 10 ezer termék található a polcokon. Akinek valami speciális hozzávalóra van szüksége egy érdekes recept elkészítéséhez, a Culinarisban biztosan megleli. A kínálatban számos külföldi konyha alapanyagai megtalálhatóak, de széles a sajt-, a sonka-, szalámiválaszték is, van friss pékáru és érdekes zöldségek, gyümölcsök, valamint rengeteg friss fűszernövény. A csokoládék is a legjobb minőségűek, az olajválaszték is kimagasló. Ugyanilyen széles az ecet-, a tészta-, a rizskínálat is. Válogathatunk továbbá neves hazai és külföldi pincészetek borai közül, magas minőségű, jó pezsgők, sörök és érdekesebb párlatok is helyet kaptak e gourmet-kincsesbányában.

A L’École de Grande Pâtisserie-ben vár minket Némethy Nerella, az ország első francia cukrásziskolájának megálmodója. A másfél órás kurzus során Nerella  elmagyarázza és végigmutogatja a két tradicionális francia sütemény, a madeleine és a frangipane készítését, elmeséli, mi az eredetük és a franciák hogyan fogyasztják őket, miközben szívesen megosztja saját, jól bevált trükkjeit. A végeredmény egy része a tanfolyam végére el is fogy, a többit pedig szépen csomagolva el lehet vinni. Minden alapanyagot és kelléket Franciaországból hoznak.

A konyhában egyszerre 10 fő fér el kényelmesen, ezért két turnusban kerül sor a sütésre.   
17 óra magasságában elindulunk haza, hogy a nap folyamán vásárolt ízletes csemegékből már otthonunk kényelmében, a saját asztalunknál vacsorázzunk.

Részt vevők létszáma maximum 20 fő!

Online utasbiztosítás