ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Orchidea Kiállítás Klosterneuburgban - Bécs

Orchidea Kiállítás Klosterneuburgban - Bécs


Utazás: komfortos autóbusszal
Időpont: 2023. március 11. (szombat)
Részvételi díj: 16.000 Ft + utasbiztosítás 540 Ft + belépő + fejhallgató készülék: 700 Ft
Útvonal: Székesfehérvár –  Klosterneuburg – Bécs - Székesfehérvár

Program:
7 óra: indulunk Székesfehérvár, Skála parkolóból. Folyamatosan utazunk, rövid technikai szünettel Hegyeshalom érintésével Ausztriába.
Megérkezünk Klosterneuburgba, a Duna partján álló, Ágoston-rendi Apátság Ausztria egyik legjelentősebb kulturális és szellemi központjába. A kolostort III. Babenberg Lipót őrgróf alapította, akit szentté is avattak. A XIII. századból maradt ránk a kerengő és a gótikus nagyterem, valamint a pompás barokk „Sala terrana”.
A kertben felállított fűtött kiállítósátor és a kolostor pálmaháza egy érdekességekben bővelkedő kiállítást kínál a látogatóknak: az itt megrendezett Nemzetközi Orchidea Kiállítást, amely 1800 m2 területével Ausztria ilyen jellegű legnagyobb kiállítása. A mesterségesen kialakított őrerdei környezetben láthatjuk a kertészek által kiállított virágkülönlegességeket. Belépő ára: kombinált jegy (kolostor + orchidea kiállítás): .
A nap során helyi vezetővel megtekintjük a kolostor épületét, értékeit, műkincseit. III. Lipót gyűjteményében fellelhető számos műalkotás, a világhírű Verduni-oltártól, a barokk műkincseken át egészen a modern festészetig.
Kora délután autóbusszal Bécs felé vesszük utunkat. A belvárosban idegenvezetővel sétát teszünk: Vár, Szt. István Székesegyház, Városháza, Operaház, stb. Ezután szabad program következik, amelynek keretében lehetőség nyílik egy múzeum meglátogatására. Javasoljuk a Hofburg kiállításainak megtekintését: három kiállítás egy belépőjeggyel: Császári lakosztályok, Sissi Museum, Silberkammer. Emellett számos kiállítás, múzeum, kávézó várja a vendégeket.
18 óra: indulunk Magyarországra.
kb. 21 órakor érkezünk Székesfehérvárra, a Skála parkolóba.

Online utasbiztosítás