






Utazás: közvetlen repülőjárattal Budapest-Pisa útvonalon, helyszínen autóbusszal
Útvonal: Budapest – Pisa - Volterra – Lajatico – Livorno - Pisa - Budapest
Időpont: 2025. május 17-20. (4 nap/3 éjszaka)
Elhelyezés: 4*-os szálloda, 2 ágyas fürdőszobás szobáiban
Ellátás: svédasztalos reggeli
Részvételi díj: 280.000 Ft + utasbiztosítás 2.160 Ft + 3 vacsora itallal és kóstolók, belépők 180 € + sztornó biztosítás 6.160 Ft
Egyágyas felár: 30.000 Ft
Kalandra hívjuk Önöket! Egy igazi, hamisítatlan toszkánai kulturális ízkalandra! Ahol nemcsak a szemet gyönyörködtetjük, hanem számos lehetőség adódik megkóstolni, megízlelni mindazt, amit vendéglátóink kínálnak: olívaolaj, tészta, kávé, szarvasgomba, bor és finomabbnál finomabb falatok! Csábuljanak el!
Program:
- nap: indulás délelőtt 10.15 órakor Budapest, Liszt Ferenc repülőtérről. Utazás a Budapest – Pisa útvonalon. Érkezés 11.55 órakor Pisaba. Transzfer Lajaticoba, ahol Toszkána kitűnő ismerője és lakója, helyi vezetőnk: Nyitrai Viktória várja a csoportot. Indulunk Toszkána bűbájos területeit alaposabban megismerni. Hullámzó dombok, gyönyörűen megművelt földek, utakat szegélyező ciprusfák. Elsőként Lajatico 800 fős települése vár megtekintésre. Itt született Andrea Bocelli, felkeressük a kávézóját egy frissítő feketére és megtekintjük a múzeum részt is. Megismerkedünk a városka nevezetességeivel, helyi kísérőnk segítségével. Megnézzük a szabadtéri színházat, ahol fantasztikus a Csend! Vacsora egy helyi étteremben, fantasztikus házias olasz ízekkel, borral és ásványvízzel. Érkezés a szállodába, pihenés.
- nap: az eper mennyei íze sokunk kedvence, elmegyünk egy eperföldre. Majd megismerkedünk az éticsiga-farmmal és a csigából készült néhány fogással. Utána az oliva présműhelyhez utazunk és megnézzük a sajtolót. Megismerjük a folyamatot (a gépek csak ősszel működnek) és meg is kóstoljuk az ősszel készült finom olajat. Majd Lariba utazunk, ahol megnézhetjük a tésztagyártás gépesített, de még mindig kézműves folyamatát. A délután hátra lévő részében bepillantunk egy helyi farmra, ahol megismerjük a tejet adó állatokat és megkóstoljuk az ott készülő sajtokat, innen ellátogatunk egy helyi borászatba és megkóstoljuk a finom borokat. A vacsorát az itt található borospincében fogyasztjuk el. Este érkezünk vissza a szállodába.
- nap: ezen a napon kihasználjuk a tenger közelségét és a délelőtti kávénkat vagy épp aperolspriccünket már a tengerparton fogyasztjuk el! Megismerkedünk a szarvasgombával, mely a fák gyökereinél nő, nem termeszthető és időjárás függő, hogy van-e és mekkorára nőnek. Felkeresünk egy sörfőző manufaktúrát. Megismerkedünk a csiga ízvilágával is. Aztán megtekintjük Volterra nevezetességeit: a várost 8 km hosszan körbe vevő középkori fal, szűk utcák, katedrális, Palazzo Priori, Palazzo Viti. A legszebb, amiért épp ide érkezünk, az maga a panoráma, mely körbe veszi a dombra épült várost! Vacsora a szállodában.
- reggeli után indulás a reptérre, hisz a repülő 12.05 órakor száll fel Pisában és érkezik Budapestre 13.45 órakor.
A programok sorrendje a termelőktől függően változhat! Helyszínen vásárlási lehetőség! A 1. és 2. esti vacsoráknál az árban a bor és az ásványvíz is benne van. A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet oda-vissza, lemondás esetén ez nem visszatéríthető! Amennyiben poggyászt szeretne szállítani, vagy fix ülőhelyet kér, egyeztessen az irodai kollégákkal. Felvihető kézipoggyász mérete: 25 x 30 x 40 cm.
A Toszkánában vásárolt termékeket autóbuszunk 12.000 Ft/fő haza szállítja.