ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248






UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Vendégségben az Esterházyaknál 2023
Magyarország, Nyugat-Dunántúl
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
Útazonosító:
192105
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Pannonhalma – Fertőd – Doborján – Kaboldi kastély – Sopron (270 km)

Kora reggeli indulást követően Budapesten át érkezünk a Pan­nonhalmi Bencés Főapátsághoz. Az ezeréves épületben tekintjük meg a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt, az ebédlőt és a 400 ezer darabos könyvtárát. Tovább uta­zunk a fertődi Esterházy-kastélyhoz. Az 1770-ben elkészült kastély 126 szobájával, dísz- és zenetermével, pompás udvarával és parkjával káp­ráztatja el látogatóit. Az egykoron az Esterházyakhoz tartozó Doborjánban született 1811-ben Liszt Ferenc. Vi­lághírű zeneszerzőnk szülőháza ma emlékmúzeum, ahova ellátogatunk. Utunk a kaboldi kastélyhoz vezet, mely egykoron az Eszterházy család tulajdona volt. Megtekintjük gótikus kápolnáját, lovagtermét, mely korhű­en tükrözi egykori pompáját. Bejár­juk Sopron gyönyörű belvárosát: Fő tér, Szentháromság-szobor, Tűzto­rony, Kecske-templom, Hűség-kapu, városháza, Storno- és Fabricius-ház, Esterházy- paloták. Szálláshelyünk és vacsoránk Sopronban vagy kör­nyékén lesz (2 éj).

2. nap: Schneeberg fogaskerekűvel – Fraknó vára – Lakompak kastélya (180 km)

Az Alpokalja felé utazunk. Fakul­tatív ajánlatunk: a 10 km hosszú Puchberg-Schneeberg vasút 1800 méteres magasságba szállítja az utazót (vonatjegy!). Ausztria legma­gasab pályaudvarán lenézhetünk a Berghaus rusztikus éttermének te­raszáról: szép időben innen egészen Magyarországig el lehet látni. Aki nem vesz részt a programon, egyé­nileg megtekintheti Schneeberg múzeumát, sétálhat a városban, és egy kellemes hajózást tehet (hajó­jegy). Felkeressük Fraknó várát. A XVII. századi vár teljes épségben áll, a régmúltat idéző termei, kincstára, panoptikuma, pazar fegyvergyűj­teménye és levéltára nyitva áll a látogatók előtt. Majd fotószünetet tartunk az első magyarországi rene­szánsz lakompaki kastélynál. Ez volt az Esterházyak első rezidenciája a régióban. Visszatérünk soproni szál­láshelyünkre.

3. nap: Fertőrákos – Fertő-tó – Ruszt – Seegrotte – Kismarton (Eisenstadt) – Budapest – Szeged (350 km)

Reggeli után sétahajózásra indulunk a Magyarország és Ausztria közös határán elterülő Fertő-tó fenséges víztükrén (hajójegy). Útközben bemutatásra kerül a Fertő-tó múltja és jelene, kultúrája. Az egykori „tavi vasfüggöny” emlékeit felelevenítve érkezünk az osztrák oldalon Ruszt városának kikötőjébe. Óvárosában szinte minden ház műemlékvédelem alatt áll. A reneszánsz, barokk stílusú polgárházak historizáló homlokzatai, címeres és stukkódíszítéssel, igazi ékszerdobozzá teszik Rusztot. Fakultatív ajánlatunk: borkóstolóra hívjuk a tradicionális burgenlandi szőlőültetvényeken, 3 féle helyi bort kóstolunk (előre foglalni szükséges). Seegrotte egyedülálló tó-barlangjába látogatunk, ahol megtekintjük az egykori gipszbányát, majd a föld alatti tórendszeren hajóra szállva úszunk tova a hegy gyomrában... Burgenland „fővárosába” Kismartonba (Eisenstadt) érkezünk. Az osztrák oldal legszebb Esterházy-kastélyát „fényes” Miklós herceg a XVIII. században emeltette, falai között fényűző arisztokrata élet elevenedik meg. Megtekintjük Joseph Haydn lakóházát és az Esterházyak sírkápolnáját a ferencesek templomában. Szabadidő, majd Győr-Budapest útvonalon hazafelé indulunk, érkezés Szegedre az esti órákban.

Ár információk

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023.05.27., 07.07., 08.25., 09.22., 10.20.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 82.000 Ft / 213 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 6.500 Ft / 17 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 8.500 Ft / 22 EUR
2x vacsora felár: 11.000 Ft / 29 EUR 


Utasbiztosítás (Classic): 2.100 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 2.730 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 3.450 Ft 
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
Ellátás: 2x reggeli


Fakultatív programok (15 főtől):
Schneeberg hegyi vasút (előre foglalni kell): 44 EUR
Hajózás a Fertő-tavon: 14 EUR
Burgenlandi borkóstoló (előre foglalni kell): 8 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 60 EUR + 8.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 EUR + 1.200 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 6.500 Ft / 17 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Tatabánya - Győr - Vámosszabadi útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 2 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 2x reggelis ellátást

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Online utasbiztosítás