ABC Travel Utazási Iroda
8000 Székesfehérvár, Várkörút 15. I/2. • Email: abctravel@abctravel.hu • Tel.: +36-22/333-641
Mobil: +36-70/334-0855 • Eng.szám: U-001248


UTAZÁS KERESŐ
Utazni szeretne? - Jó helyen jár... Az ABC Travel Önre vár!
Veszprém megye két gyöngyszeme Sümeg és Tapolca Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang
Magyarország, Közép-Dunántúl
Indulás 2024-08-04
Szállás típusa:
Nincs
Ellátás:
Ellátás nélkül
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
1 nap
Útazonosító:
640132
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Veszprém megye két gyöngyszeme
Sümeg és Tapolca
Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang 

Időpont: 2024. augusztus 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program


Látogatásunkat Sümegen kezdjük, ahol először a történelmi emlékű Sümegi várat keressük fel. A várban berendezett I. Történelmi Élménypark egyedülálló módon mutatja be a középkori várak életét. Láthatunk börtönkiállítást, püspöki lakószobát, tanácstermet, egy korabeli bognárműhelyt korabeli szerszámokkal és a megújult várkápolnát sok más izgalmas látnivaló mellett. A várba egy rövid emelkedő vezet fel. Visszatérve a vár alatt található, közelmúltban felújított, átadott Püspöki Palota megtekintésével folytatjuk programunkat. Különleges élmény a veszprémi püspökök “soha nem látott szépségű rezidenciájába” belépni, és a palotát építtető Padányi Bíró Márton életét nyomon követve megismerni azt. A kiállítás számos olyan, illúziókeltő- és szemléltető eszközt alkalmaz a kor bemutatására, amellyel közelebb hozza a látogatóhoz a több száz évvel ezelőtti világot. 

A város utcáin sétálgatva találkozhatunk még a másik kiemelkedő műemlékével, a Ferences templommal és kolostorral. A városfalakon kívül található temetőben felkeressük Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza sírját.

Délután Tapolcára utazunk. A közelmúltban létesített új látogatóközpont segítségével megismerkedünk a barlangok világával. (interaktív kiállítás, filmvetítés) Majd egy titokzatos, város alatti csónakázás során gyönyörködhetünk a felújított Tapolcai-tavasbarlang fényeiben. Ezután marad még egy kis szabad idő a város központjában. A Malom–tó és környéke különleges mediterrán hangulatot áraszt.

A tó körül sétálgatva megtekinthetjük Batsányi János és felesége Baumberg Gabriella szobrát és a festői malomépületet. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb.10.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 20.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP és stornó biztosítás: 570,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Online utasbiztosítás